Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Winnaar AD Friettest 2017

Redactie     12:02    


Het Algemeen Dagblad gaat ieder jaar op zoek naar de beste friet. De beste patat is dit jaar in Zwolle te vinden. Het Schwolsche Friethuys eindigde als eerste in de AD Friettest 2017.

In het Schwolsche Friethuys verkopen Marco en Ingeborg Poel zelfgemaakte friet. In 2016 werden ze daar al derde mee in de AD Friettest, maar in 2017 zijn ze echt de beste frietenbakkers van Nederland.

De jury had voor hun frietje zelfs een 10 over. Een eer die overigens ook de Ermelosche Frietzaak uit Ermelo te buurt viel (de winnaar van 2016). Maar de friet uit Zwolle was kennelijk dit jaar net iets beter, want het AD riep het Schwolsche Friethuys als winnaar uit. De jury noemde hun friet subliem. Lekkerdere friet is volgens deze deskundigen niet mogelijk. De korst van de frietjes uit Zwolle is krokant en de kern heerlijk smeuig, met volop aardappelsmaak.

Voor de AD Friettest 2017 werden 137 frietzaken bezocht. Lezers van het AD konden daarvoor adressen voorstellen. Iedere frietzaak werd binnen 3 weken twee maal bezocht door 2 verschillende test-teams, en er werden patatjes met en zonder geproefd.

De AD Friettest 2017 is terug te lezen in het Algemeen Dagblad van zaterdag 22 april.

Foto: Dan Johnston, Archief

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.