Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste ruitenwissers uit de ruitenwisser test

Kies voor goede ruitenwissers als je nieuwe ruitenwissers koopt. Hier de beste ruitenwissers uit de ANWB ruitenwisser test.

Beste ruitenwissers test ANWB


Als de ruitenwissers van de auto versleten zijn kun je deze zelf het beste vervangen. Bij de garage of dealer betaal je namelijk de hoofdprijs. Ruitenwissers kun je zelf eenvoudig vervangen, en als je dat doet voor je auto naar de APK of periodieke onderhoudsbeurt gaat bespaar je jezelf veel geld. 

Maar wat zijn goede ruitenwissers? Hier beste ruitenwissers uit de ruitenwisser test van de ANWB en de ADAC (de Duitse ANWB).
Beste ruitenwisser test: Bosch Aerotwin ruitenwissers

Uit hun testen zijn de Bosch Aerotwin ruitenwissers als beste ruitenwisser tevoorschijn gekomen.  Deze beste ruitenwissers uit de test zijn flatblade ruitenwissers geschikt voor alle gangbare auto's. 
 

De Bosch Aerotwin ruitenwissers zijn er voor bevestiging op de voorruit en deze beste ruitenwissers zijn er voor de achterruit.

Voor de voorruit ruitenwissers kun je kiezen uit vele formaten. deze lopen uiteen van 400 mm (40 cm) tot 750 mm (75 cm) lengte per ruitenwisser. Je kunt deze beste ruitenwisser uit de test per stuk of per paar kopen.


Beste ruitenwisser test ANWB Bosch Aerotwin

Beste ruitenwisser test ANWB Bosch Aerotwin
Wanneer zijn ruitenwissers versleten?

Als ruitenwissers strepen op het raam gaan trekken en / of als lawaai gaan maken tijdens het wissen is het tijd dat je je ruitenwissers gaat vervangen. Het lawaai wordt veroorzaakt doordat de versleten wisser gaat stuiteren. Ook kan het zijn dat delen van de ruit niet meer gedroogd worden, de ruitenwisser is dan ongelijkmatig versleten. 

Of je ziet dat het rubber van de ruitenwisser loskomt. Dan is het wel heel duidelijk dat je nieuwe ruitenwissers nodig hebt.Wat is een flatblade ruitenwisser?

De beste ruitenwisser uit de test, de Bosch Aerotwin, is een flatblade ruitenwisser. Bij een flatblade ruitenwisser (een vrij nieuwe techniek) is het rubber niet aan een stalen frame maar direct aan een flexibele strip gemonteerd. 

De flatblade ruitenwissers scoorde in de ruitenwisser test van de ANWB aanmerkelijk beter dan de conventionele ruitenwissers, met de Bosch Aerotwin ruitenwisser als beste ruitenwisser van allemaal.


Voer je kenteken in voor de juiste ruitenwissers voor je autoBosch ruitenwissers

Grote kans dat je bij Bosch aan elektrische gereedschap en consumentenelektronica denkt, maar Bosch is ook één van de grootste en beste ruitenwisser merken ter wereld. Het Duitse Bosch staat bekend om hun duurzame ruitenwissers van hoge kwaliteit.

Ook is een Bosch ruitenwisser makkelijk te bevestigen danzij hun voorgemomteerde adapters.

Bosch doet veel aan innovatie en zodoende aan beter maken van de Bosch ruitenwissers. Een goed voorbeeld daarvan zijn hun Aerotwin ruitenwissers (de beste ruitenwissers uit de test hier boven). Deze Bosch ruitenwissers zijn ontworpen volgens dehier boven beschreven flatbade techniek die zorgt voor een gelijkmatige druk over het gehele wisserblad waardoor er geen strepen getrokken worden bij het wissen.

Naast standaard ruitenwissers biedt Bosch ook speciale zomerruitenwissers (zomerwissers) en ruitenwissers voor de winter (winterwissers). 

Kijk voor al deze Bosch ruitenwissers bij de aanbiedingen bovenaan.Valero ruitenwissers

Ondank de grote populariteit, het grote aanbod aan Bosch ruitenwissers en hun marktaandeel is Bosch niet de grootste ruitenwisser fabrikant. Die titel gaat naar Valero, deze ruitenwisser fabrikant uit Frankrijk is 's werelds grootste.

Valeo biedt ruitenwissers voor alle auto's, ook trucks, bestelauto's en andere zakelijke voetuigen. Wat voor de verkoopcijfers van Valeo heel gunstig is, is dat veel autofabrikanten deze ruitenwissers in de fabriek op hun auto's plaatsen.

Evenals Bosch doet Valeo veel aan de ontwikkeling en verbetering van ruitenwissers, ruitenwisserarmen en ruitenwisserbladen.  

En ook Valeo maakt speciale ruitenwissers voor extreme weer omstandigheden en maakt het ruitenwissers die lang meegaan voor ze moeten worden vervangen. 

Meer goede ruitenwisser fabrikanten

Andere goede ruitenwisser fabrikanten zijn Trico (USA), Denso (Japan), Champion (USA) en SWF (een Siemens dochter uit Duitsland).

Bij onderstaande staande ruitenwisser aanbiedingen vind je al deze ruitenwissers goedkoop.Ruitenwisser aanbiedingen

Kijk hieronder voor aanbiedingen van alle goede ruitenwissers.


Samenvatting:
De beste ruitenwissers uit de ANWB ruitenwisser test en de test van ruitenwissers van de ADAC (de Duitse ANWB) zijn de Bosch Aerotwin flatblade ruitenwissers. Hierboven meer informatie over deze beste ruitenwisser uit de test en aanbiedingen van de Bosch Aerotwin ruitenwisser en andere goede ruitenwissers.

Een reactie posten

4 Reacties

 1. stuiteren kan ook liggen aan verkeerde afstelling van de wisser arm of omda hij iets verbogen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Theo weet het beter16 januari 2024 om 11:45

  Tip: Kijk goed naar je ruitenwisser voor je je auto voor een beurt of APK naar de garage of dealer brengt. Deze zijn namelijk erg happig op het vervangen van je ruitenwissers en vragen daar vaak een absurd hoge prijs voor. Controleer je ruitenwissers op tijd zodat je nog tijd hebt om ze zelf te vervangen. Dat is veel goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nooit je ruitenwissers laten vervangen door een garage bij een beurt of APK. Die vragen de hoofdprijs. Online koop je ze voor een fractie van het geld en je kan ze zonder moeite zelf vervangen. Garages verdienen aan dit soort handelingen hun meeste geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad iets om op te letten voor je je auto naar de garage brengt, Je auto kan door een kapotte ruitenwisser niet door de APK komen. Als een ruitenwisser streept is dan voor de APK geen probleem (alleen voor de bestuurder), maar een ruitenwisser met een scheur kan afgekeurd worden, en dan wil de garage of dealer graag er voor jou een andere ruitenwisser op zetten om door de keuring te komen, maar dan betaal je veel meer voor je ruitenwisser.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.