Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Wat is de beste receiver?

Redactie     14:17    


De versterker is het centrum van je geluidsinstallatie. Een belangrijk onderdeel dat veel van de mogelijkheden en geluidskwaliteit van de muziek en eventueel van het televisiegeluid bepaald, Daarom hier twee als beste versterker geteste receivers. De beste 2.1 stereo receiver en de beste 5.1 surround receiver.

Deze test is uitgevoerd door de experts van het Homecinemacenter. Deze receivers werden als Beste Koop aangewezen. Hierbij werd niet alleen naar de mogelijkheden en de kwaliteit gekeken maar ook naar de prijs.

Beste stereo receiver: Onkyo TX-8250

De Onkyo TX-8250 is een mooie, goede en betaalbare 2.1 stereo receiver van hoge kwaliteit. 135 watt per kanaal. Ondersteunt WiFi, Bluetooth en Airplay. Je streamt de muziek van je smartphone dus direct of via je draadloze netwerk naar de receiver en deze speelt de muziek in hoge kwaliteit via je woonkamerspeakers af. Via het netwerk kan deze beste stereo receiver uit de test ook contact maken met Spotify.


Niet alleen het Homecinemacenter was onder de indruk van de Onkyo TX-8250. Ook de experts van What Hi-Fi gaven de voorloper (de 8150) van deze beste receiver uit de test de maximale 5 sterren.

Het is dan ook een juweeltje. De hoogwaardige Asahi Kasei DAC speelt hi-res audio als DSD, FLAC en Apple Lossless af en je streamt al je muziek digitaal en draadloos naar deze receiver. Maar je kunt er natuurlijk ook bedraad audio-apparatuur op aansluiten. Digitaal of analoog. Ook een platenspeler kun je er op aansluiten.


Of luister naar internetradio of via de DAB+ tuner naar digitale radio uit de ether.

De bediening kan direct op het apparaat, via de afstandsbediening, maar ook via een app op je smartphone of tablet.

Beste surround receiver: Yamaha HTR-4072 MusicCast

De Onkyo laat het maar op één ding afweten. Het is een 2.1 stereo-receiver, dus je kunt hem niet als homecinema surroundset gebruiken. Daarvoor heb je een 5.1 surround receiver nodig. En voor die toepassing koos het Homecinemacenter voor de Yamaha HTR-40672.


De mogelijkheden van deze Yamaha receiver zijn verder vergelijkbaar met de Onkyo. En de Yamaha surround receiver is zelfs goedkoper (zie de bovenstaande winkels voor de actuele prijzen). Ook deze kan streamen via WiFi, Bluetooth en WiFi, kan Spotify en internetradio ontvangen en kan hi-res audio weergeven (in dit geval via een Burr-Brown DAC). En ook de Yamaha HTR-4072 is via een app te bedienen.


Alleen een platenspeler kun je niet aansluiten om de Yamaha HTR-4072. Maar dat zal voor veel mensen geen probleem zijn.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om deze en andere goede receivers te kopen.

Zie ook: Meer testen receivers


Onderwerp:
Bij een receiver test is een Onkyo receiver als beste receiver uit de test gekomen, terwijl een Yamaha receiver de beste surround receiver in de test was.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.