Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste receiver test / beste versterker test

De versterker / receiver is het hart van je audio-systeem. Op deze versterker sluit je je speakers en alle audio apparatuur aan. Zoals de naam al aangeeft is een versterker een apparaat dat tevens het audiosignaal versterkt. Heeft de versterker daarnaast meer mogelijkheden, zoals een radio-tuner of mogelijkheden voor audio-streaming en/of video-streaming dan spreekt men over een receiver.

In de praktijk worden beide termen door elkaar gebruikt. Vooral omdat apparaten die alleen versterker zijn nauwelijks nog voorkomen.

Testen van versterkers en receivers

Onderstaande tests voor versterkers en receivers hebben we voor je gevonden. Deze tests zijn op datum gesorteerd.


Overzicht alle receivers en versterkers

Kies zelf je beste receiver of versterker met de keuzehulp van Bol.com. Doorzoek door simpelweg je voorkeuren aan te vinken een bestand met ruim 350 versterkers en receivers. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste versterker of receiver tegen de laagste prijs.

Wel of geen radio?

Wil je bijvoorbeeld een receiver met radio of een versterker zonder radio-tuner. Het merendeel van deze audio-apparaten beschikt over een FM-radio, en een deel ook over AM radio en / of internetradio. Een DAB+ tuner komt bij steeds meer receivers voor, al zijn ze nog steeds in de minderheid. Met een DAB+ receiver luister je naar digitale radio via de ether.
Bluetooth en WiFi

Bluetooth en WiFi worden ook bij receivers steeds belangrijker. Via Bluetooth kun je vanaf je smartphone je daarop aanwezige muziek naar je HiFi-set (en huiskamerspeakers) streamen. WiFi wordt vooral gebruikt voor het streamen van muziek van computers en eveneens van telefoons. Steeds vaker is er een app beschikbaar om dit op een eenvoudige manier te doen.

Multiroom receivers

Vrij nieuw is de ondersteuning van multiroom-audio door de receiver. Deze kan dan deel uitmaken van een groep receivers / multiroom systemen die door het hele huis staan opgesteld. Overal kan dan dezelfde muziek worden afgespeeld.

AV-receivers

Vaak wordt er gesproken over AV-receivers (of AV-versterkers). AV staat voor Audio / Video. Dit betekent dat er naast audio (muziek) ook video (film) gestreamd kan worden. Op deze receivers kun je de televisie aansluiten en dan vanaf de computers en telefoons films en muziek naar de TV streamen.

Upscaling video

Upscaling is het digitaal verbeteren van de videobeelden door de receiver. HD ready beelden kunnen bijvoorbeeld worden opgeschaald naar Full HD. Dit is een geavanceerde techniek die door de ene receiver beter wordt uitgevoerd dan de andere. De chip in de receiver moet de waarde berekenen van pixels die niet bestaan. Slaagt de chip daar goed in, dan krijgen de beelden een hogere resolutie dan het origineel en worden ze dus scherper.

Surround sound

Als je op de receiver / versterker naast gewone speakers ook een subwoofer, een frontspeaker en achterspeakers kunt aansluiten kun je surround geluid produceren. We spreken dan over homecinema-receivers.

Audio-streamingdiensten

Heel belangrijk bij de keuze van een receiver zijn voor veel gebruikers de streaming diensten. Wil je direct vanaf je receiver Spotify kunnen ontvangen (dus zonder tussenkomst van een computer of smartphone), kies dan een receiver die Spotify Connect ondersteund. Google Cast en Apple Airplay zijn andere populaire online streamingdiensten die vaak ondersteund worden.

En zo zijn er nog veel meer selectiemogelijkheden in de bovenaan genoemde Keuzehulp.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste receivers / av receivers en beste versterkers uit de test. Ook vind je hierboven tips als je een goede receiver of goede versterker wilt kopen.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.