Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste receiver / versterker

De beste versterker en de beste receiver uit de test in diverse soorten. Kijk hier voor de beste receivers en beste versterkers.

Denon versterker

Denon versterkerDe beste versterkers en receivers uit de test

Onderstaande tests voor versterkers en receivers hebben we voor je gevonden. Je vind hier de beste versterkers en beste receivers in hun klasse.

Overzicht alle receivers en versterkers

Kies zelf je beste receiver of versterker met de keuzehulp van Bol.com. Doorzoek door simpelweg je voorkeuren aan te vinken een bestand met circa 350 versterkers en receivers. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste versterker of beste receiver tegen de laagste prijs.

Yamaha versterker

Yamaha versterkerTips kiezen beste versterker en receiver

De versterker / receiver is het hart van je audio-systeem. Op deze versterker sluit je je speakers en alle audio apparatuur aan. Zoals de naam al aangeeft is een versterker een apparaat dat tevens het audiosignaal versterkt. 

Heeft de versterker daarnaast meer mogelijkheden, zoals een radio-tuner of mogelijkheden voor audio-streaming en/of video-streaming dan spreekt men over een receiver.

In de praktijk worden de benamingen versterker en receiver door elkaar gebruikt. Dat komt vooral doordat apparaten die alleen een versterker zijn nauwelijks nog voorkomen.

Er zijn veel van deze versterker te koop, in heel veel verschillende prijsklassen, De ene versterker / receiver is namelijk de andere niet. Ook niet qua mogelijkheden.

Wel of geen radio?

Wil je bijvoorbeeld een receiver met radio of een versterker zonder radio-tuner? Het merendeel van deze audio-apparaten beschikt over een FM-radio, en een deel ook over AM radio en / of internetradio. 

Een DAB+ tuner komt bij steeds meer receivers voor. Met een DAB+ receiver luister je naar digitale radio via de ether. DAB+ radio is de radio van de toekomst. Beter van (geluids)kwaliteit en gratis via de ether te ontvangen. Kies dus voor een receiver met DAB+ radio als je je beste receiver kiest. FM radio kun je op zo'n digitale radio versterker ook gewoon ontvangen.


Bluetooth en WiFi receiver / versterker

Bluetooth en WiFi worden ook bij receivers steeds belangrijker. Via Bluetooth kun je vanaf je smartphone je daarop aanwezige muziek naar je HiFi-set (en huiskamerspeakers) streamen. Zo maak je van je woonkamer speakers heel goede bluetooth speakers.

Iedere goede receiver is tegenwoordig een Bluetooth receiver / Bluetooth versterker.

WiFi wordt vooral gebruikt voor het streamen van muziek van computers en eveneens van telefoons. Goede netwerk receivers kunnen vaak ook zelfstandig (dus zonder telefoon) verbinding maken met streaming diensten als Spotify (Spotify Direct) en met internet radio.

Ook beschikt een goede netwerk receiver vaak over een Ethernet poort voor een netwerk kabel. Je kunt de stereo receiver dan ook bedraad met het netwerk en internet verbinden.

Kijk hier boven voor de beste receivers met netwerk aansluiting uit de test.


NAD versterker / audio streamer

NAD versterker / audio streamer

Multiroom receivers

Vrij nieuw is de ondersteuning van multiroom-audio door de receiver / versterker. De audio apparatuur kan dan deel uitmaken van een groep receivers / multiroom speakers die door het hele huis staan opgesteld. Overal kan dan dezelfde muziek worden afgespeeld.

Steeds meer audio apparatuur kan in een multiroom netwerk worden opgenomen. Smart speakers en andere WiFi speakers, maar ook stereo receivers, soundbars en andere audio apparatuur.

Hou er wel rekening mee dat er vele vormen van multiroom netwerken zijn. Vaak merkgebonden. De apparatuur moet wel allemaal dezelfde multiroom techniek gebruiken.

AV-receivers

De meeste receivers waar we hier over spreken zijn audio receivers. Met deze receivers ontvang je audio. Daarnaast zijn er AV-receivers (of AV-versterkers). AV staat voor Audio / Video. Dit betekent dat er naast audio (muziek) ook video (film) gestreamd kan worden. Op deze receivers kun je de televisie aansluiten en dan vanaf de computers en telefoons films en muziek naar de TV streamen.

Dat is natuurlijk een heel handige extra functie van een receiver of versterker. Kijk hier boven voor de beste AV receivers uit de test.

Upscaling video

Upscaling is het digitaal verbeteren van de videobeelden door de AV receiver. HD ready beelden kunnen bijvoorbeeld worden opgeschaald naar Full HD. Dit is een geavanceerde techniek die door de ene receiver beter wordt uitgevoerd dan de andere. De chip in de receiver moet de waarde berekenen van pixels die niet bestaan. Slaagt de chip daar goed in, dan krijgen de beelden een hogere resolutie dan het origineel en worden ze dus scherper.

Upscaling wordt door een aantal van de beste AV versterkers / AV-receivers ondersteund.

Surround sound

Als je op de receiver / versterker naast gewone speakers ook een subwoofer, een frontspeaker en achterspeakers kunt aansluiten kun je surround geluid produceren. We spreken dan over een homecinema receiver, surround sound receiver, of surround receiver.


Magnat versterker achterzijde

Magnat versterker achterzijde

Audio-streamingdiensten

Heel belangrijk bij de keuze van een receiver zijn voor veel gebruikers de streaming diensten. Wil je direct vanaf je receiver Spotify kunnen ontvangen (dus zonder tussenkomst van een computer of smartphone), kies dan een receiver die Spotify Connect ondersteund. Google Cast en Apple Airplay zijn andere populaire online streamingdiensten die vaak ondersteund worden.Goede versterker merken

Hier boven kun je zien wat de beste versterker en de beste receiver is uit de meest recente testen. Er zijn veel verschillende fabrikanten die goede versterkers en goede receivers maken. Waaronder veel in dit soort audio apparatuur gespecialiseerde fabrikanten.

Goede HiFi versterkers, streaming receivers, DAB+ receivers, AV receivers en andere versterkers en receivers worden onder andere gemaakt door Yamaha, Denon, Magnat, Cambridge Audio, Marantz, AudioLab, Bose, Sony, Sonoro, NAD, Arcam, Onkyo, Pioneer en Rotel. Bij de aanbiedingen bovenaan vind je al deze audio apparatuur.


Kijk bovenaan voor de beste versterker en beste receiver uit de test of kies zelf je beste versterker of beste receiver via de Keuzehulp.

Zie ook: Meer beste audio apparatuur uit de test


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste receivers / av receivers en beste versterkers uit de test. Ook vind je hierboven tips als je een goede receiver of goede versterker wilt kopen.

Een reactie posten

0 Reacties