Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: 3x beste DAB+ radio

Redactie     19:33    

Een DAB+ radio is een digitale radio (DAB staat voor Digital Audio Broadcasting). DAB is voor radio wat de CD was voor de langspeelplaat, een veel betere digitale vervanger met een hoge geluidskwaliteit. Maar wat is de beste DAB+ radio met het beste geluid en de meeste mogelijkheden?


Wij kijken hier naar de drie winnaars van de test van DAB+ radio's. De beste DAB+ radio's voor in huis, onderweg en de beste DAB+ bouwradio.Alle drie deze beste digitale radio's zijn voordelig te koop bij de aanbevolen winkels op Beste DAB+ Radio Kopen. Daar vind je ook alle andere goede DAB radio's en de DAB+ radio top 10.

Beste DAB+ radio voor in huis: Imperial Dabman i200

De Imperial Dabman i200 is uitgeroepen tot de beste digitale radio voor in huis. Het is ook een portable radio, maar hij is voor mobiel gebruik wel wat aan de grote kant. Een groot voordeel van deze DAB+ radio is dat je met de Imperial Dabman i200 ook naar internet kunt luisteren. Thuis maak je verbinding met de draadloze WiFi netwerk en je kunt luisteren naar vele duizenden internetradio-stations uit de hele wereld. Als je met deze radio op pad gaat ben je daarbij natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid van een wifi-netwerk.

Verkrijgbaar in de kleuren bruin, zwart en wit

De aanwezigheid van WiFi en de mogelijkheid internetradio te luisteren is een sterk punt van de Imperial Dabman i200 digitale radio die toch al uitblinkt in aansluitmogelijkheden. Deze beste DAB+ radio uit de test kan ook muziek afspelen via een aux kabel of van een usb stick en je kunt de muziek van de computer, tablet of smartphone naar deze beste digitale radio streamen.

De Imperial Dabman i200 is te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening of via de smartphone of tablet en de AirMusic app.

Kijk bij bovenstaande winkel voor de actuele prijs voor deze beste DAB+ radio uit de test.

Beste DAB+ radio voor onderweg: Philips AE5220

De Dabman is de beste DAB+ radio, maar we kunnen ons voorstellen dat je deze radio wat te groot vindt als je hem vaak meeneemt naar andere locaties. De Philips AE5220 is dan een goed alternatief. Bovendien kost deze radio maar de helft, maar pas op, deze beste portable DAB+ radio is ook niet meer dan dat. Hij is handzaam om mee te nemen, je kunt er goed DAB+ radio mee ontvangen en het geluid klinkt prima, maar de mogelijkheden gaan niet veel verder.


De Philips AE5220 kent geen WiFi of Bluetooth, en je kunt er dan ook geen internetradio mee ontvangen en er ook geen muziek via WiFi naar toe streamen. Ook een aux-ingang ontbreekt. Dit is echt een radio voor wie naar digitale radio wil luisteren en zijn radio makkelijk overal mee naar toe wil kunnen nemen.

Kijk op Meer beste DAB+ radio's uit de test als je meer mogelijkheden van je gewenste portable DAB+ radio verwacht.


Kijk bij de winkels op het bovengenoemde Beste DAB+ radio kopen voor de actuele prijs van deze beste digitale radio voor mobiel gebruik.

Beste bouwradio met DAB+: PerfectPro Workstation 2

Voor wie de muziek over de bouwplaats wil laten schallen, en dan ook nog eens in de beste kwaliteit, is de PerfectPro Workstation 2 de beste koop. Deze digitale bouwradio kan tegen een stootje en is spatwaterdicht en stofbestendig.

Wifi kent deze DAB+ bouwradio niet, maar wel Bluetooth. Je kan dus je favoriete muziek wel van je smartphone naar deze digitale radio streamen. Ook kun je van alles op de AUX-poort aansluiten.


Nadeel: Deze DAB+ radio heeft geen accu, maar dat scheelt wel in de prijs. Bovendien kun je hem wel van batterijen voorzien, dus zo groot is dit nadeel niet.

Meer informatie en prijzen

Kijk bij de winkels bij het bovenstaande Beste DAB+ radio Kopen voor deze digitale radio's tegen de laagste prijs. En daar zijn nog veel meer goede DAB+ radio's te vinden. Ook digitale radio's voor in je HiFi toren, DAB+ wekkerradio's en digitale badkamerradio's.Onderwerpen:
Beste portable DAB+ radio test, dab bouwradio, beste portable DAB radio test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.