Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietsaanhanger (beste bagagewagen fiets)

De beste fietsaanhanger uit de test. De beste aanhangwagen fiets voor bagage en boodschappen (bagagewagen). Plus meer goede aanhangers voor de fiets.
Roland fietsaanhanger bagage


Bij een fietskar denk je misschien aan een fietsaanhanger voor kinderen of de hond, maar er zijn ook heel andere fietsaanhangers, namelijk bagagewagens voor achter de fiets waarmee je makkelijk boodschappen, gereedschap en andere bagage kunt vervoeren. Hier kijken we naar deze beste bagagewagen fiets / beste fietsaanhanger voor bagage.

Hieronder vind je de beste fietsaanhangers voor bagagevervoer, maar eerst hebben we nog overzichten met alle bagagewagens / aanhangwagens voor de fiets en de beste winkels waar je goedkoop een fietsaanhanger kunt kopen. 

Zoek je een ander soort fietskar dan een bagagewagen? Deze vind je bij onderstaande fietskarren test.


Beste bagagewagen fiets: Roland fietsaanhanger

Zoek je de beste bagagewagen voor achter de fiets? Kijk dan vooral eens naar de Roland bagagefietskarren. Roland is een fabrikant van aanhangwagens. Niet alleen aanhangwagens voor fietsen maar vooral ook aanhangwagens voor achter de auto. Dat kun je wel zien aan veel Roland fietsaanhangers, hun grootste bagagewagens voor de fiets lijken wel mini versies van de aanhangers voor de auto.

Hieronder vind je alle Roland bagagewagens voor de fiets.Roland fietskar bagage

Roland aanhanger fiets / bagagewagen


Overigens heeft Roland ook heel andere fietskarren in zijn collectie zoals de onderstaande Roland Mini Boy. Zoals de naam al aangeeft is dit een veel kleinere bagagewagen voor de fiets. Deze kleine maar ook relatief goedkope fietsaanhanger heeft geen laadbak maar een krat. Voor het vervoer van grote hoeveelheden en grote objecten zal deze bagagewagen te kort schieten, maar voor het vervoer van bijvoorbeeld boodschappen of voor een krantenwijk is dit een heel goede fietsaanhanger.


Roland fietsaanhanger krat

Kleine Roland aanhangwagen fiets met krat


Ook deze kleine fietsaanhanger vind je bij de bovenstaande Roland bagagewagen aanbiedingen. Ook diverse andere fabrikanten maken dit soort kleine bagagewagens met een krat. Vaak goedkoper, maar niet van de hoge kwaliteit van een Roland fietskar.

Bij het bovenstaande overzicht met alle bagagefietskarren vind je al deze kleine bagagewagens voor de fiets, met krat. 


Beste koop: Duramaxx fietsaanhanger

Maar Roland heeft geen monopoly, er zijn meer goede fietsaanhangers voor het vervoeren van bagage, boodschappen, klusmaterialen en andere zaken. Ook Duramaxx maakt een goede fietsaanhanger die goedkoper is dan een vergelijkbare Roland aanhangwagen voor de fiets.


Duramaxx fietsaanhanger bagagefietskar

Duramaxx aanhanger fiets voor bagage


De Duramaxx bagagekar heeft een capaciteit van 70 liter en een draagkracht van circa 50 kilo. Duramaxx noemt deze fiets aanhanger Big Mike, maar wat bij Duramaxx groot is, dat is bij Roland klein. Ter vergelijk, de bovenstaande kleine Roland bagagewagen voor de fiets heeft een capaciteit van 60 liter.

De Duramaxx aanhangwagen voor de fiets is dus de beste koop als je een kleine fietsaanhanger zoekt, maar voor een grotere bagagewagen achter je fiets hebben we een andere beste koop.

Goedkoop alternatief: Grote goedkope bagagewagen 90 liter

Een goedkoper alternatief is de fietsaanhanger die door Hosel en Deuba verkocht wordt. Let op, deze aanhangwagen voor de fiets is van aanmerkelijk mindere kwaliteit dan de fiets bagagewagens van Roland en Duramaxx maar als je een heel goedkope (onder de 90 euro) maar toch grote fietsaanhanger voor bagage zoekt is dit voor jou mogelijk een geschikte aanhanger voor de fiets.

Goedkope fietsaanhanger 90 liter Deuba

Goedkope fietsaanhanger 90 liter Deuba


Bij deze goedkope fietsaanhanger wordt er gebruik gemaakt van een plastic bak met een inhoud van 90 liter. Deze bak is afneembaar zodat je ook alleen het onderstel als fietskar kunt gebruiken. 

Deze fiets aanhangwagen is niet inklapbaar en er wordt ook geen deksel of zeil meegeleverd om je bagage droog te houden. Deze fietsaanhanger moet het echt van zijn lage prijs hebben.

Meer goede fietsaanhangers

In het overzicht met alle fiets aanhangers kun je nog meer bagagekarren voor achter de fiets vinden. Van duur maar van hoge kwaliteit tot goedkoop en voor incidenteel gebruik. Kijk daar voor je beste fietsaanhanger.

Fabrikanten van fietsaanhangers van hoge kwaliteit zijn naast het eerder genoemde Duramaxx en Roland de merken M-Wave, Vanly en Croozer. Ook dit zijn prima bagagewagens voor achter de fiets. Daarnaast vind je in het overzicht ook goedkopere fietsaanhangers van minder bekende merken.


Foto bovenaan: Roland Traveller fietsaanhanger


Onderwerp:
Een fietsaanhanger is een handige bagagewagen / aanhangwagen voor achter de fiets. Deze bagagekarren worden veel op vakantie gebruikt, maar ook door bijvoorbeeld krantenbezorgers of bij het bezorgen van folders. Ook voor het vervoer van grote hoeveelheden boodschappen is een fietsaanhanger een goede fietskar. Je hebt kleine fietsaanhangers met een krat maar ook grote aanhangers voor achter de fiets. Belangrijke eigenschappen van een fietshanger zijn of deze inklapbaar is en of deze afsluitbaar is. Kijk hier boven voor de beste fietsaanhangers en andere goede bagagewagens fiets.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Marianne van Doesburg26 juni 2024 om 17:53

    Wij hebben geen auto en dan is een fietsaanhanger een geweldige oplossing. Vaak moet je iets vervoeren dat te groot of te zwaar is om op een andere manier op de fiets mee te nemen. Moet je dan een auto lenen of iemand voor je laten rijden? Nee, vaak is de fietskar voldoende.

    We gebruiken hem meermalen per week. Zware boodschappen, de folderwijk van mijn zoon, een kind (vroeger) achter in de kar, een kampeervakantie, of gewoon wat spullen die van A naar B moeten, alles kan in de bagagewagen achter de fiets.

    En zo'n fietsaanhanger is gezonder, sportiever en vooral goedkoper dan de auto. In aanschaf en in brandstof. Bij de fietskar zijn dat een paar bruine boterhammen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.