Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste virusscanner voor Windows

 


Het Duitse testlab AV-Test heeft zijn jaarlijkse virusscanner-test gedaan. Welke virusscanner doet onder Windows 10 het best zijn werk? Dat kun je hier lezen.

De twintig belangrijkste en meest gebruikte virusscanners werden door experts heel uitgebreid getest. Er werd gekeken naar het onderscheppen van alle soorten malware, de mate waarin de virusscanner de computer belast en naar de hoeveelheid valse virusmeldingen.

Getest: Beste virusscanner voor Windows 10
Getest door: AV-Test
Publicatie test: November 2015
Beste virusscanner uit de test: Avira, Bitdefender, Kaspersky en Symantec
Beste gratis virusscanner: Avira

Vier virusscanners haalde op alle onderdelen de maximale score en bieden dus een prima beveiliging zonder nadelen. Één van deze pakketten is zelfs gratis, Avira.

Detectie van Malware

Bij de detectie van malware haalde Panda, AVG, Symantec, Avira, Bitdefender, Kaspersky, F-Secure, Trend Micro en Microworld allen de maximale score van 6 punten. Panda was met minieme voorsprong de beste. Windows Defender haalde op dit onderdeel 3,5 punten. Dat is te weinig maar aanmerkelijk beter dan bij vorige tests waarbij de Microsoft software soms op 0 punten of iets hoger bleef steken.

Systeembelasting

Als een virusscanner goed zijn werk doet maar de computer tergend traag maakt heb je er nog weinig aan. Ook de systeembelasting is dus belangrijkst. Avira, Symantec, Kaspersky en Bitdefender scoorde hier het best en kregen de maximale 6 punten.

Valse virusmeldingen

Valse virusmeldingen zijn ook heel vervelend. Deze kunnen er voor zorgen dat je software niet durft te gebruiken terwijl er niets mee aan de hand is. Dit jaar scoorde bijna alle virusscanners die maximale score van 6 punten. Een gunstige ontwikkeling.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.