Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Chocolade test

 


Chocolade is één van de meest populaire genotsproducten. Maar zo'n genotsproduct moet natuurlijk wel lekker zijn. Wat is de beste en lekkerste chocola? De Consumentenbond heeft chocolade getest. Wat is de beste chocoladereep?

De bond testte 16 repen melkchocolade. En kwam tot verbazende uitslagen. Hier de conclusies uit hun test van chocolade.

Getest: Melkchocolade
Getest door: De Consumentenbond
Publicatie test: Consumentengids oktober 2015
Beste chocolade uit de test: Confina (tevens Beste Koop)

Beste chocolade: Confina

Volgens het panel van 40 chocolade-liefhebbers is de reep van Confina de beste melkchocolade. De 7,0 die deze chocoladereep haalt is de hoogste uit de test. Met een prijs van 50 cent per 100 gram behoort deze reep ook nog eens tot de goedkopere waardoor de Confina chocolade tevens de Beste Koop is.Volgens het panel heeft de Confina chocolade een uitgebalanceerde smaak waarin veel cacao te proeven is. Ook is deze reep met het UTZ keurmerk lekker romig.

Andere goede chocolade

Een andere topper, maar een stuk duurder, is de melkchocolade van Tony's Chocolonely. Deze fairtrade chocola is volgens het panel op en top chocola. Ook de huismerken van Jumbo, AH en Aldi doen het opvallend goed. Deze huismerk-chocolade maakt de top vijf vol.

Merkchocolade valt tegen

Maar hoe zit het dan met de chocola van de bekende merken? Die vallen zwaar tegen. Verkade en Leonidas staan maar nipt in de top 10 en Côte d'Or eindigt zelfs met een 4,1 op een gedeeld laatste plaats in de test van 16 repen melkchocolade.

Lees deze hele test van chocolade 2015 in de Consumentengids van oktober 2015.

Zie ook: Meer testen eten en drinken

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.