Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Chocolade test

beste chocolade test

Chocolade is één van de meest populaire genotsproducten. Maar zo'n genotsproduct moet natuurlijk wel lekker zijn. Wat is de beste en lekkerste chocola? Daarom is dit keer chocolade getest. Wat is de beste chocoladereep?

Er werden 16 repen melkchocolade getest. En kwam tot verbazende uitslagen. Hier de conclusies uit de test van chocolade.

Getest: Melkchocolade
Publicatie test: Oktober 2015
Beste chocolade uit de test: Confina 

Beste chocolade: Confina

Volgens het panel van 40 chocolade-liefhebbers is de reep van Confina de beste melkchocolade. Met een prijs van 50 cent per 100 gram behoort deze reep ook nog eens tot de goedkopere waardoor de Confina chocolade tevens de Beste Koop is.

beste melkchocolade test


Volgens het panel heeft de Confina chocolade een uitgebalanceerde smaak waarin veel cacao te proeven is. Ook is deze reep met het UTZ keurmerk lekker romig.

Andere goede chocolade

Een andere topper, maar een stuk duurder, is de melkchocolade van Tony's Chocolonely. Deze fairtrade chocola is volgens het panel op en top chocola. Ook de huismerken van Jumbo, AH en Aldi doen het opvallend goed. Deze huismerk-chocolade maakt de top vijf vol.

Merkchocolade valt tegen

Maar hoe zit het dan met de chocola van de bekende merken? Die vallen zwaar tegen. Verkade en Leonidas staan maar nipt in de top 10 en Côte d'Or eindigt zelfs op een gedeeld laatste plaats in de test van 16 repen melkchocolade.

Zie ook: Meer testen eten en drinken