Vijf beste elektrische onkruidbranders

Op zoek naar de beste elektrische onkruidbrander? Dit zijn 5 van de beste onkruidbranders elektrisch.

beste elektrische onkruidbrander test elektrische onkruidbranders

Dit maal kijken we naar vijf van de beste elektrische onkruidbranders. Dit zijn goede onkruidbranders tegen een lage prijs.
Wat is een elektrische onkruidbrander?

Een elektrische onkruidbrander is een heel effectieve manier om onkruid te doden. Een elektrische onkruidbrander geeft een zeer hete luchtstroom van 600 graden. Hier is onkruid niet tegen bestand. De celstructuur van het onkruid wordt tot op de wortel beschadigd en het onkruid gaat dood. Enkele dagen na het branden kun je het onkruid gewoon wegvegen.

Je houdt de elektrische onkruidbrander enkele centimeters boven het onkruid. Enkele seconden is genoeg. Bij hardnekkig onkruid zoals zevenblad wordt een iets langere tijd aangeraden, 8 a 10 seconden.

Onkruid doden met een elektrische onkruidbrander is heel milieuvriendelijk (behalve natuurlijk voor het onkruid). Er komt geen gif of chemicaliƫn bij aan te pas. En in tegenstelling tot een onkruidbrander op gas ook geen vuur. Bovendien is onkruid verdelgen met een elektrische onkruidbrander heel goedkoop. Voor de brander betaal je maar enkele tientjes en het stroomverbruik is gemiddeld zo'n 30 cent per uur. Dat is veel goedkoper dan een onkruidbrander op gas.

Bovendien kun je zo'n elektrische onkruidbrander ook gebruiken als aansteker voor de barbecue of open haard, en soms ook als verfafbrander.

Tip: Op Beste Onkruidbrander Kopen vind je de aanbiedingen van de beste en goedkoopste online aanbieders van onkruidbranders.
Wolfgang Elektrische Onkruidbrander XL

Deze elektrische onkruidbrander van het Duitse Wolfgang is de meest populaire onkruidbrander van dit moment. Dat heeft alles te maken met de lage prijs (circa 35 euro), maar ook met het grote gebruiksgemak. De XL in de naam heeft betrekking op de langere steel die er voor zorgt dat je zonder te bukken (en dus zonder pijn in de rug achteraf)  ook langere tijd onkruid kunt verdelgen. Ook is deze elektrische onkruidbrander lekker licht.

Wolfgang onkruidbrander elektrisch

Wolfgang onkruidbrander elektrisch


Het is ook een sterke onkruidbrander (2000 Watt) die onkruid geen enkele kans geeft. De hete luchtstroom heeft een temperatuur van 600 graden. Dankzij de kegelsproeikop concentreert deze hete lucht zich volledig op het onkruidplantje. Hou deze kop 10 tellen 3 centimeter boven het plantje en deze zal kort daarna het loodje leggen.

Vervang de steel door een meegeleverd opzetstuk en je hebt een elektrische aansteker voor je BBQ of vuurkorf.

Deze elektrische onkruidbrander werkt niet op accu op batterijen maar via een stroomsnoer. Dit snoer is twee meter lang, dus een verlengsnoer of haspel is wel nodig tijdens het gebruik. Overigens is twee meter snoer veel in vergelijking met de andere elektrische onkruidbranders.
Batavia MaxxHeat 3 in 1

De beste elektrische onkruidbrander uit een Duitse onkruidbrander test. Het 3 in 1 uit de naam verwijst naar de mogelijkheid om ook Het 3-in-1 slaat op de mogelijkheden om deze beste onkruidbrander uit de test ook te gebruiken als aansteker voor je barbecue en als heteluchtpistool om verf af te branden.

Ook deze Batavia onkruidbrander haalt een temperatuur van 600 graden waartegen geen enkel onkruid bestand is. Deze hitte beschadigt de celstructuur van het onkruidplantje onherstelbaar waarna je na een paar dagen het dode onkruid kunt wegvegen.

Batavia onkruidbrander op stroom

Batavia onkruidbrander op stroom


De Batavia MaxxHeat beschikt over een ergonomische steel met een draaibare handgreep die er voor zorgt dat je ook makkelijk bij onkruid kunt komen dat lastig tussen de planten staat.

Deze beste onkruidbrander uit de test is iets duurder dan de Wolfgang, maar voor een tientje meer heb je een luxere veelzijdige elektrische onkruidbrander met vier verwisselbare mondstukken. Er is een mondstuk voor onkruid vernietigen, een mondstuk voor het aansteken van de barbecue of open haard en twee mondstukken voor het afbranden van verf (een plat mondstuk en een sponningsmondstuk). Ook kent de Batavia onkruidbrander drie temperatuurstanden en wordt er een afkoelstandaard meegeleverd waarop je de onkruidverwijderaar na afloop af kunt laten koelen.
Kinzo elektrisch onkruidbrander 

Ook Kinzo heeft een populaire en goede onkruidbrander in de aanbieding. Met een prijs ruim onder de 30 euro is dit een heel goedkope elektrische onkruidbrander die zijn werk toch prima doet. De 2000 watt onkruidbrander kan ingesteld worden op 50 of 600 graden en er worden twee mondstukken meegeleverd. Zodoende doet het apparaat dienst als onkruidbrander en als elektrische aansteker.

Kinzo onkruidverwijderaar elektrisch

Kinzo onkruidverwijderaar elektrisch


Met de kegelsproeikop kun je gericht onkruid verdelgen zonder dat je de aangrenzende planten en bloemen meeneemt.

Het handvat is ergonomisch maar niet uitschuifbaar. Het snoer is met 40 centimeter aan de korte kant. Een verlengsnoer is dus altijd nodig.

De Kinzo is een effectieve elektrische onkruidbrander zonder al te veel poespas die doet wat hij moet doen. Onkruid verdelgen!
Powerplus POWXG6601

Deze Powerplus onkruidbrander haalt de hoogste temperatuur van de vijf (650 graden). Het is een voordelige elektrische onkruidbrander met een 115 centimeter lange telescopische steel. 

Met het mondstuk kun je gericht het onkruid wegbranden en er wordt een voetsteun meegeleverd om de onkruidbrander af te laten koelen. De lengte van de kabel is 35 centimeter.
 

Powerplus elektrische onkruidbrander

Powerplus elektrische onkruidbrander

Hozelock Ecopower

Ook Hozelock heeft een vergelijkbare onkruidbrander waarmee je zonder bukken milieuvriendelijk (maar niet onkruidvriendelijk) al het nare onkruid voor eens en altijd kunt verdelgen. Of dat nu tussen de tegels, in het gazon of in de border staat.

Hozelock elektrische onkruidbrander

Hozelock elektrische onkruidbrander

De Hozelock haalt een temperatuur van 600 graden en wordt geleverd met een mondstuk voor een aansteker en een mondstuk en steel voor het doden van onkruid.Zie ook:


Foto boven: Wolfgang elektrische onkruidverwijderaar.

Samenvatting:
Onkruid verwijderen gaat snel en makkelijk met een goede elektrische onkruidbrander. Hierboven 5 van de beste onkruidbranders uit de test. Het zijn onkruidbranders elektrisch (dus zonder gasfles) van Wolfgang, Batavia, Kinzo, Hozelock en PowerPlus. Welke beste onkruidbrander is jouw beste elektrische onkruidverwijderaar? Hier alle informatie en de laagste actuele prijzen van elke beste elektrische onkruidbrander.

Een reactie posten

0 Reacties