Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dakkoffer test ANWB

Redactie     14:57    


De ANWB heeft in de dakkoffertest 2016 de belangrijkste dakkoffers van dit moment getest. Wat is volgens de ANWB de beste dakkoffer en wat is hun beste koop (Voordelige Keus)? Hier de beste dakkoffers uit de test.

De ANWB testte zes dakkoffers van Thule, Hapro, Menabo, G3, Farad en Whispbar. Het betrof dakkoffers met een inhoud van 340 tot 460 liter. De capaciteit van zo'n dakkoffer is te vergelijken met die van een kofferbak. Deze dakkoffers bieden dus veel extra bagageruimte voor een relatief lage prijs.

Test: Dakkoffers
Getest door: ANWB
Publicatie test: ANWB Kampioen juni 2016 (meer  tests van dakkoffers)
Beste dakkoffer: Thule Motion XL
Beste Koop: Hapro Traxer 6.6
Te koop bij: Beste winkels om een dakkoffer te kopen

Beste dakkoffer: Thule Motion XL

De winnaar mag geen verrassing zijn. De Thule Motion XL dakkoffer heeft al heel wat ervaring met het winnen van vergelijkende tests van dakkoffers. Ook bij de ANWB dakkoffertest 2016 was de Thule Motion XL een overtuigende winnaar. De Thule dakkoffer scoorde een goed tot zeer goed.


De Thule Motion XL heeft een inhoud van 460 liter en was daarmee de ruimste van de geteste dakkoffers. Hou er wel rekening mee dat het maximale gewicht van de bagage niet boven de 75 kilo mag komen. Dit geldt overigens ook voor andere dakkoffers. De Thule Motion XL is een stevige dakkoffer met een goed slot. Je bagage is veilig als je even van de auto weg bent. Ondanks zijn hoge waardering werden er toch twee nadelen geconstateerd. De geteste dakkoffer bleek niet geheel waterdicht en het testteam van de ANWB vond de dakkoffer met een gewicht van ruim 18 kilo ook wat aan de zware kant.

Voordelige Keus: Hapro Traxer 6.6 

De titel Voordelige Keus (Beste Koop) ging naar de Hapro Traxer 6.6 die aanmerkelijk goedkoper is (kijk bij de bovengenoemde winkels voor de actuele winkelprijzen) maar ook een Goed scoorde. De Hapro Traxer 6.6 is een makkelijk te bevestigen dakkoffer met een prima prijs / kwaliteit verhouding. Deze autokoffer biedt ruimte aan 380 liter bagage. Dat 80 liter minder dan de Thule Motion XL, maar toch is deze Hapro dakkoffer niet veel lichter. Ook de Hapro lekte op twee plekken en een geconstateerd nadeel zijn de bevestigingspunten die op twee plaatsen uitsteken. Maar buiten dat is het een goede dakkoffer tegen een opvallend lage prijs.


Kijk bij de bovengenoemde winkels voor al deze en andere dakkoffers tegen de laagste prijs.

De volledige test is te lezen in de ANWB Kampioen juni 2016.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.