Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste regenbroek (dames en heren)

 

Hier vind je de beste regenbroek heren, de beste regenbroek dames en de beste goedkope regenbroek voor vrouwen uit de test.

Beste regenbroek test

Of je nu een lange wandeltocht maakt of 's morgen op de fiets naar je werk of school rijdt, een natgeregende broek is vervelend. Daarom kijken we hier naar de uitslag van een regenbroeken test. Welke regenbroek is de beste regenbroek? 

Het Duitse consumentensite Vergleich testte regenbroeken voor dames en heren. Het betrof een test van een groot aantal regenbroeken voor dames en heren van zowel outdoor-merken als sport-merken.

Zoek je een regenbroek voor een meisje of jongen? Kijk dan bij de beste regenbroek kinderen.


Overzicht alle goede regenbroeken

Voor we naar de beste regenbroek uit de test gaan, eerst een overzicht van alle regenbroeken. Hieronder vind je meer dan 1.500 goede regenbroeken voor volwassenen (dames en heren) en kinderen (meisjes en jongens). Je vindt hier onder ook een overzicht van alle beste regenbroeken voor dames, heren en kinderen die een vijf sterren waardering hebben gekregen.


Binnen deze overzichten met alle en beste regenbroeken kun je verder specificeren. Je kunt aangeven of je een regenbroek heren of een regenbroek dames zoekt, en natuurlijk kun je ook de gewenste maat en kleur opgeven. Als je wil kun je je je zoekopdracht nog verder specificeren met bijvoorbeeld gewenste opties als reflectoren, een rits, een broekspijp-sluiting of een klittenband afsluiting. 

Ook kun je aangeven dat je beste regenbroek ook waterdicht moet zijn bij zware regenval (let op, dat zijn ze namelijk lang niet allemaal), en, ook hele belangrijk, je kan de maximale prijs opgeven.

Aan het eind van de selectie blijven van de 1.500 regenbroeken alleen de voor jou beste regenbroeken over.

Maar nu eerst de beste regenbroeken uit de test!



Test beste regenbroek heren 

Als beste regenbroek voor heren kwam de Vaude Me Fluid Full Zip Pants II uit de bus. Deze klassieker van Vaude is een echte outdoor-broek, met andere woorden een regenbroek van hoge kwaliteit die tegen zware omstandigheden bestand is.
Beste regenbroek Vaude


Het is een tweelaags regenbroek met netvoering die snel over elke broek aangetrokken kan worden. Dat kan dankzij de doorlopende ritssluiting aan de zijkant die netjes waterdicht is afgedekt en door de voering die makkelijk over alle soorten broeken glijdt. De broekspijpen kun je aan het uiteinde afsluiten met klittenband en reflecterende elementen zorgen voor de veiligheid.

De Vaude Me Fluid Full Zip Pants II is helaas wel een prijzige regenbroek. De adviesprijs bedraagt 90 euro maar vaak is deze beste regenbroek voor heren online goedkoper verkrijgbaar (zie bovenstaande link).



Goedkope regenbroek heren als alternatief

Maar een goedkope regenbroek is de Vaude nog steeds niet. Voor wie niet te veel geld wil uitgeven is er ook een beste koop als alternatief. De Adidas Core Rain Pant is een goede regenbroek voor heren ruim onder de 30 euro. Deze Adidas regenbroek is niet zo geavanceerd als die van Vaude maar houdt je wel goed droog. De  Adidas Core Rain Pant wordt vooral veel als trainingsbroek op het voetbalveld gebruikt. Je kunt er dus goed in bewegen. De Adidas Core Rain Pant regenbroek beschikt over twee open broekzakken en ritsen en elastische boorden aan de onderkant van de broekspijp.



Test beste regenbroek dames

Beste regenbroek dames Jack Wolfskin
De beste regenbroek voor dames uit de test is de Jack Wolfskin Activate, die er overigens ook als herenbroek is. Evenals de winnaar bij de regenbroeken voor heren is de Jack Wolfskin Activate een echte outdoorbroek. Het is een waterafstotende en wind werende softshell broek die vooral voor outdooractiviteiten als wandelen en varen wordt gebruikt. Deze in verschillende kleuren verkrijgbare regenbroek is heel comfortabel om te dragen en je beweegt je er makkelijk in. De Jack Wolfskin Activate wordt ook veel in de winter gedragen omdat hij de warmte goed vasthoudt.

Evenals de Vaude regenbroek is deze outdoorbroek niet goedkoop, maar wel een aanrader als je een echt goede regenbroek zoekt. 




Goede goedkope regenbroek voor dames

Ook hier is dus een beste koop regenbroek als alternatief. Dit is de Regatta Pack-It regenbroek voor dames die online ruim onder de 20 euro te koop is.

Ook deze regenbroek is er voor heren. De Regatta Pack-It regenbroek is een simpele maar effectieve regenbroek. De broek is waterdicht en ademend. Handig zijn de twee afsluitbare openingen die je toegang geven tot de broekzakken van de broek die je onder de regenbroek draagt. Met drukknopen kun je de Regatta regenbroek aan de onderkant smaller maken voor een persoonlijke pasvorm. Ook handig is dat je deze regenbroek tot een heel klein pakketje kunt opvouwen zodat je hem makkelijk kunt meenemen.



Tips goede regenbroek kopen

Zoals je bij de regenbroek aanbiedingen kunt zien zijn er veel verschillende regenbroeken voor dames en regenbroeken voor heren te koop. Waar moet je op letten als je een goede regenbroek zoekt? Hier wat tips.

Broekspijp sluiting regenbroek

Een goede regenbroek houdt je droog van al het water dat van boven komt, maar je hebt ook te maken met opspattend water van onder. Een goede regenbroek is dus ook aan de onderkant waterdicht afgesloten. Dat kan op vele manieren. Klittenband, elastische enkelmanchetten, een rits of een drukknoop komen allemaal veel voor. Elke afsluiting heeft zijn voordelen en nadelen. 

Al deze broekspijp afsluitingen kunnen goed volstaan. Een regenbroek met een elastische band bij de enkel is makkelijk aan en uit te trekken. Een klittenband afsluiting is makkelijk op maat te sluiten, een ritssluiting is ook makkelijk in het gebruik en bovendien kun je de rits deels openlaten voor ventilatie. Drukknopen hebben als nadeel dat ze niet altijd goed afsluiten.

Regenbroek met reflecterende accenten

Een regenbroek draag je (meestal) als het regent en dan wil het zicht wel eens slechts zijn. En als het 's avonds regent is het helemaal slecht gesteld met het licht. Daarom is het voor je eigen veiligheid een voordeel als de regenbroek beschikt over reflecterende strepen of andere reflecterende accenten. Je bent dan in het verkeer beter zichtbaar bij regenachtig en donker weer. Bijvoorbeeld op de fiets.

Een reflecterende regenbroek draagt daarom bij aan veiligheid voor jezelf in het verkeer.

Regenbroek met schoenbeschermer

Ze zijn zeldzaam, maar je hebt ook de regenbroek met schoenbeschermer (regenbroek met voet). Deze regenbroeken beschikken over een schoenovertrek die je aan de broek kunt bevestigen. Zodoende kan er geen regen tussen de broek en je schoenen komen en kan er geen vocht in je schoenen lopen.



Beste regenbroek merken

Bovenaan vind je goede regenbroeken van Vaude (beste regenbroek heren), Jack Wolfskin (beste regenbroek dames), Regatta en Adidas (beste koop regenbroek dames en heren), maar er zijn meer goede regenbroek merken.

Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de beste regenbroek merken die regenbroeken voor volwassenen maken.

Vaude regenbroeken

Vaude is de maker van de beste regenbroek voor heren. Maar Vaude behoort ook tot de beste regenbroek merken voor regenkleding voor dames en kinderen. Vaude is een Duits merk gericht op outdoor kleding en outdoor benodigdheden. Vaude maakt van hoge kwaliteit dat tegen slechte omstandigheden kan. Dit is echte  outdoor regenkleding!


Jack Wolfskin regenbroeken

De beste regenbroek voor dames uit de test is een Jack Wolfskin regenbroek. Jack Wolfskin is een met Vaude vergelijkbare fabrikant uit Duitsland, maar Jack Wolfskin is meer op outdoor kleding gericht. Ook een Jack Wolfskin regenbroek houdt je onder de meest slechte omstandigheden droog.

Regatta regenbroeken

Regatta is een Britse fabrikant van outdoorkleding en sportkleding. Regenkleding hoort daar ook onder. Een Regatta regenbroek is een relatief goedkope regenbroek gezien de hoge kwaliteit van deze outdoor regenbroeken.

AGU regenbroeken

Hoewel er geen AGU regenbroek als beste is getest behoort AGU wel tot de beste regenbroek makers. AGU is een Nederlandse fabrikant die vooral fietskleding maakt. Een AGU regenbroek is dan ook één van de beste regenbroeken voor op de fiets die je kunt kopen.

Tenson regenbroeken

Ook Tenson mag tot de beste regenbroek fabrikanten gerekend worden. Tenson richt zich op sportieve avontuurlijke gebruikers. Een Tenson regenbroek is dan ook zeer goed bestand tegen vocht en slijtage, en prina geschikt om mee te wandelen, fietsen, kamperen en voor andere outdoor activiteiten in de regen.

Berghaus regenbroeken

Ondanks zijn Duitse naam is Berghaus een in Engeland gevestigd outdoorbedrijf. Ze maken kleding voor outdoor activiteiten en de bergsport. Ook voor klimmers. Een Berghaus regenbroek is dan ook één van de meest sterke en beste regenbroeken die je kan kopen. Helaas verre van goedkoop, maar wel erg goed.

Meer goede regenbroek merken

Andere goede merken voor een regenbroek zijn onder andere Adidas, Arc'teryx, Footjoy, Sprayway, Basil en Rogelli. De regenbroeken van deze merken, en talloze andere fabrikanten, zijn bij de bovenstaande aanbiedingen van regenbroeken goedkoop te vinden.


Kijk bij de genoemde winkels voor alle informatie over deze en andere goede regenbroeken.

Zie ook: 
Wat is de beste regenbroek? Hierboven vind je de beste regenbroek dames (en beste koop) en beste regenbroek heren (en beste koop) uit een Duitse regenbroeken test. Ook hebben we een lijst met alle goede regenbroeken waaruit je zelf je beste regenbroek kunt kiezen.

, ,


Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *