Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test virusscanners voor Android smartphone en tablet

 


Het Duitse AV-Test is een specialist in het testen van virusscanners. Dit maal hebben ze de virusscanners voor Android getest. In deze test van Android virusscanners voor smartphone en tablet scoorde  9 van de 27 virusscanners het maximaal aantal punten. Een prima resultaat! Dit zijn de beste virusscanners voor je smartphone of tablet:

Er waren 13 punten te halen. 6 voor beveiliging, 6 voor de gebruiksgemak en 1 voor de extra mogelijkheden. De maximale 13 punten werden gehaald door de volgende Android virusscanners voor smartphone en tablet:

De beste Android virusscanners

  • Ahnlab V3 Mobile Security
  • Baidu Mobile Security
  • Bitdefender Mobile Security
  • McAfee Mobile Security
  • Kaspersky Lab Internet Security for Android
  • Qihoo 360 AntiVirus
  • Sophos Mobile Security
  • Symantec Norton Mobile Security
  • Tencent WeSecure

Met bovenstaande virusscanner bescherm je je smartphone of tablet dus optimaal tegen virussen en andere gevaren.

Afraders

Dat is niet het geval bij Webroot SecureAnywhere Mobile (slechts 3 van de 6 punten voor beveiliging), Alibaba Mobile Security en NSHC Droid-X 3 (3,5 punten) en Quick Heal (4 punten). Ook de Android virusscanners van bekende namen als Trend Micro, Avast, Avira en AVG blijven achter als het op veiligheid aankomt en zijn daarom niet aan te raden.

Hoe ging de Android virusscanner test in zijn werk?

3.787 bekende virussen en andere narigheden werden losgelaten op de Android apps. De beste virusscanners hielden ze allemaal tegen. Onder het gebruiksgemak vielen naast de gebruiksvriendelijkheid ook de belasting van het systeem en de accu en de hoeveelheid dataverkeer. Het extra puntje voor de extra mogelijkheden was te verdienen met encryptie, een backup-functie en beveiliging van de smartphone tegen diefstal.

Meer informatie en downloaden

Deze test is door AV-Test september 2016 uitgevoerd. Hier kun je alle details vinden en de genoemde anti-virus Android apps downloaden.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.