Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Postbike Fold beste elektrische vouwfiets test

 


De Postbike Fold is winnaar van de AD e-vouwfiets test. Hier informatie over deze elektrische vouwfiets die op gebied van prijs en kwaliteit het beste scoorde in de test.

De elektrische vouwfiets kom je steeds vaker tegen. Door de motor en accu is hij in vergelijking tot een gewone vouwfiets wel wat zwaar, maar daarentegen is zo'n fiets wel op te vouwen tot een klein pakketje dat weinig ruimte inneemt in je auto of op je boot. Dat maakt de elektrische vouwfiets erg interessant om mee te nemen op vakantie.


Testwinnaar elektrische vouwfietsen: Postbike Fold

De Postbike Fold weet zich te onderscheiden van andere elektrische vouwfietsen doordat hij zowel licht is (de lichtste e-vouwfiets in zijn klasse), als goed en compact is op te vouwen. Die combi komt helaas maar weinig voor. Dat een vouwfiets licht is, is natuurlijk erg belangrijk voor mensen die de fiets als forens willen gebruiken. En het compact opvouwen is ook belangrijk voor als je de vouwfiets op vakantie mee wil nemen.

De Postbike Fold, de beste elektrische vouwfiets uit de test, is online te koop via de Bol fietsenwinkel (zie Beste Vouwfiets Kopen). De fiets wordt gratis thuisbezorgd.


Elektrische vouwfietsen zijn helaas duur. Zoals alle e-bikes. Dat wordt voor een belangrijk deel door de prijs van de accu veroorzaakt. Een goede fietsaccu kost nu eenmaal veel geld. Met een prijs van 1.299 euro is de Postbike Fold dan ook één van de goedkoopste elektrische vouwfietsen. Voor bijvoorbeeld een Dahon, een Qwic of een Beixo betaal je veel meer.


Veel waar voor je geld

Er zijn budget vouwfietsen met elektrische motor te koop die ruim onder de 1.000 euro aangeboden worden. Maar alle waar naar zijn geld. De Postbike Fold beschikt over een goede LG Li-ION accu, een goede motor en ook andere kwalitatief goede onderdelen zoals Schwalbe anti-lek banden, Shimano versnellingen, lederen handvaten en een lederen zadeldek, een USB-aansluiting voor je smartphone of navigatiesysteem.Bovendien presteert de Postbike Fold ondanks zijn lage prijs ook nog eens goed. Dit is de lichtste elektrische vouwfiets uit de test, en de Fold is makkelijk en compact op te vouwen. In tegenstelling tot bij de andere e-vouwfietsen is de accu onzichtbaar in het frame weggewerkt. Ook fietst deze elektrische vouwfiets ook met de motor uit heel prettig. Heel belangrijk, want je hebt niet altijd de trapondersteuning aanstaan als je zo'n vouwfiets gebruikt.


Een nadeel dat het testteam constateerde is dat de Postbike Fold in vergelijking tot de meeste concurrenten een vrij hoge instap heeft. Maar daaraan zullen we meeste kopers weinig waarde hechten.

Kijk bij bovenstaande winkel voor meer informatie, de actuele prijs en meer goede (al dan niet elektrische) vouwfietsen.

Deze fietstest is terug te vinden in het Algemeen Dagblad van 29 april 2017.
Foto's: Postbike

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *