Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste vouwfiets test

 

Een vouwfiets is best een handig fietsje. Je stopt hem tussen de bagage als je op vakantie gaat en je neemt hem mee in de trein of bus als je gaat werken of naar school gaat. Op je vouwfiets fiets je dan naar je eindbestemming. Hier de uitslagen van testen van vouwfietsen. Kijk hieronder voor de beste vouwfiets.

Testen van vouwfietsen

Kijk hier onder voor de beste vouwfietsen.


Goedkoop de beste vouwfiets kopen

De website DeBesteFietsen.nl heeft een overzicht gemaakt met de aanbiedingen van vouwfietsen bij de beste online fietsenwinkels en andere online winkels. Bij diverse online fietsenwinkels en andere webshops kun je met vaak enorme kortingen vouwfietsen kopen. Alle aanbiedingen van deze winkels zijn daar te vinden.

Vouwfiets, ideaal voor forenzen

De beste vouwfiets is klein op te vouwen, licht om te dragen en comfortabel om op te rijden.

Een voordeel van een vouwfiets ten opzichte van een gewone fiets in het openbaar vervoer is dat je de vouwfiets normaal gesproken zonder meerkosten mag meenemen in het openbaar vervoer. Bij een gewone fiets is dat meestal niet het geval. En buiten dat neem je een vouwfiets veel makkelijker mee. Ook in bijvoorbeeld de bus, iets dat met een gewone fiets geen optie is.

En parkeer je op je werk (in verband met betaald parkeren) een eind van de werkplek? Leg dan een vouwfiets in de kofferbak, en die laatste kilometer(s) van gratis parkeerplaats naar je werkplek overbrug je snel en moeiteloos.

Ook thuis berg je een vouwfiets makkelijk en compact op als je de fiets niet gebruikt.

Beste vouwfietsen kopen

Wil je weten wat er allemaal aan vouwfietsen te koop is? Kijk dan op Beste Vouwfiets Kopen voor vouwfietsen bij de beste en goedkoopste online winkels en meer vouwfiets tips en informatie.

Met meest populaire en bekende fietsmerk voor een vouwfiets is het Amerikaanse Dahon. Wereldwijd is Dahon de wereldleider in vouwfietsen.

In Nederland zijn de vouwfietsen van de Nederlandse fietsfabrikant Popal erg gewild. Dit zijn behoorlijk goedkope vouwfietsen van goede kwaliteit. Andere populaire merken voor een vouwfiets zijn Wheelerz, Aurelia, Postbike, Brompton en Angela.

beste vouwfiets testElektrische vouwfietsen

Omdat vouwfietsen veel door forenzen gebruikt worden zijn de elektrische vouwfietsen erg in trek. Met deze fietsen kun je snel, makkelijk en zonder al te veel inspanning langere afstanden tussen station en eindbestemming afleggen. Ideaal als er in het dorp of de wijk waar je huis, werk of school staat geen station is zodat je extra kilometers moet afleggen. Hoe langer de afstand, des te interessanter wordt het om te kiezen voor een elektrische vouwfiets in plaats van een gewone vouwfiets.

Maar ook voor wat langere fietstochten vanaf de camping is een elektrische vouwfiets erg makkelijk.

Een nadeel van een elektrische vouwfiets ten opzichte van een ongemotoriseerde vouwfiets is het gewicht. Door de aanwezigheid van de motor en de accu zijn ze natuurlijk wel iets zwaarder om mee te nemen.

Kies je beste vouwfiets

Bij de bovenstaande aanbiedingen van vouwfietsen, zowel de gewone vouwfietsen als de elektrische vouwfietsen, kun je bij de meeste winkels makkelijk de voor jou beste vouwfietsen uit het grote aanbod selecteren. Dat doe je door je wensen en eisen aan te vinken zodat je alleen de geschikte vouwfietsen overhoudt en daaruit makkelijk de voor jou beste vouwfiets tegen de laagste prijs kunt selecteren.

Dat selectie kan op vele kenmerken. Hieronder kijken we naar een aantal van deze selectiemogelijkheden.

Je lichaamslengte en een vouwfiets

Vouwfietsen zijn universeel van maat. Selecteer bij webshops niet op op de combi lichaamslengte / wielmaat, want dan krijg je vaak kinderfietsen te zien. De wielmaat van een vouwfiets komt immers overeen met die van een kinderfiets.

Het gewicht van de vouwfiets

Een normale vouwfiets mag wel een gewicht onder de 20 kilo hebben, anders is deze fiets wel erg zwaar voor een vouwfiets. Bij veel elektrische vouwfietsen ligt het gewicht rond die 20 euro. Zowel de motor als de accu doen het gewicht wat toenemen.

Dames vouwfietsen en heren vouwfietsen?

Soms wordt er ook bij vouwfietsen verschil gemaakt tussen damesfietsen en herenfietsen. Ook in dit geval worden de wat sterkere modellen (met vaak een fietsstang) als herenmodel aangemerkt. Wij hechten hier niet zo veel waarde aan. In principe is iedere vouwfiets een unisex fiets. Hoogstens is de positionering "voor heren" een aanwijzing dat het frame wat sterker is, en dat is ook voor de dames een voordeel.

Hetzelfde als voor deze vouwfietsen voor heren en vouwfietsen voor dames geldt voor vouwfietsen voor jongens als voor vouwfietsen voor meisjes.

Versnellingen bij een vouwfiets

Omdat een vouwfiets kleine wielen heeft voegen versnellingen best wel iets toe aan deze opvouwbare fietsen. Het verschil tussen rustig fietsen en snelheid maken is zonder versnellingen namelijk wel erg groot. Je trapt je dan als je snel wilt fietsen wel heel erg in het zweet zonder dat je het idee krijgt echt hard vooruit te gaan. Veel van de beste vouwfietsen beschikken dan ook over versnellingen, waarbij een versnellingsapparaat met 6 versnellingen het meest gangbaar is.

Kijk bij de bovenaan genoemde vouwfiets test voor de beste vouwfietsen uit de test. Kijk bij de eveneens boven genoemde overzichten voor alle vouwfietsen en beste vouwfietsen die er te koop zijn in Nederland (inclusief specificaties en prijzen) en kijk bij het ook hierboven genoemde Beste Vouwfiets Kopen voor de goedkoopste aanbieders. Alle informatie voor het kopen van de voor jou beste vouwfiets tegen de laagste prijs!

Zie ook: Beste fietsen test


Onderwerpen:
Beste vouwfietsen test, beste elektrische vouwfiets, beste vouwfiets test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *