Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste regendouche test

De beste regendouche en de beste koop uit de test. Dit zijn complete regendouche systemen.
 
beste regendouche test Hansgrohe

Met een regendouche wordt het douchen nog heerlijker dan normaal. Maar wat is de beste regendouche voor je geld?  In Duitsland zijn de regendouches getest. Welke regendouches kwamen als de beste regendouche uit de test? Hier lees je het! Dit zijn de beste regendouches uit de regendouche test.


Twee beste regendouche systemen

Twee douchesystemen werden door het testteam beoordeeld met de waardering Zeer Goed. Het ging daarbij om de  Grohe Rainshower en de Hansgrohe Raindance Select.

Hieronder vind je aanbiedingen van deze twee beste regendouche systemen (met diverse versies van elke beste regendouche). Ook hebben we een overzicht met de aanbiedingen van regendouches bij de beste online winkels.


Hieronder vind je meer informatie over beide beste regendouche systemen uit de test.

Beste regendouche: Grohe Rainshower 

De nummer één uit de regendouche test was de Grohe Rainshower. Het Grohe Rainshower regendouchesysteem biedt maximaal comfort en plezier tijdens het douchen.

Regendouche Grohe Rainshower

Grohe Rainshower regendouche

Je kunt deze beste regendouche uit de test aanschaffen als een alles in één regendouche set, maar ook samenstellen uit losse componenten. De basis van dit beste regendouchesysteem is de hoofddouche. Deze kun je uitbreiden met een thermostaatkraan en eventueel zijdouches en/of een handdouche.

De zijdouches van deze beste regendouche zijn instelbaar zodat ze geschikt zijn voor ieder lid van het gezin, of deze nu groot of klein zijn.

Grohe regendouche

Grohe regendouche, handdouche en zijdouches

Natuurlijk beschikt de Grohe Rainshower als beste regendouche over een bespaarfunctie, een draaibare hoofddouche en een massagedouche. Men testte de vierkante douchekop, maar je kunt ook kiezen voor een ronde variant.

Hansgrohe Raindance Select

De nummer twee uit de regendouche test, maar eveneens beoordeeld met een Zeer Goed is het Hansgrohe Raindance regendouche-systeem. Ook deze regendouche is te koop in diverse varianten en designs, als complete regendouche set of zelf samen te stellen uit componenten.

Handgrohe Raindance regendouche

Handgrohe Raindance regendouche


Een sterk punt van de Hansgrohe Raindance regendouches is de AirPower technologie die water met lucht vermengt. Deze techniek maakt de druppels zachter, voller en lichter. Bovendien vraagt een AirPower regendouche om minder water.

Het Quickclean systeem, bestaande uit  flexibele siliconen-noppen, voorkomt lelijke kalkaanslag aan de douchekoppen en mengkranen.

Kijk het bovenstaande Beste Regendouche Kopen voor een mooie en goede regendouche tegen de laagste prijs. Je vindt daar ook alle componenten van deze beste regendouches uit de regendouche test.

Waar moet je op letten als je een regendouche koopt?

Hoe groter de diameter van de douchekop van de regendouche, hoe groter de "regenbui" is die je over je heen krijgt. Groot is daarbij vaak aangenaam, maar een grote regendouche kan te groot zijn voor je douchecabine of douchetuimte.

En denk ook aan de waterdruk. Een grote regendouche vraagt veel water, en dus veel waterdruk. Kan je boiler of combi ketel de gewenste waterdruk wel aan? Dat is iets om eerst na te gaan voor je een regendouche koopt. 

Iets anders om op te letten is het installatiegemak van de regendouche. Bovenstaande beste regendouches zijn regendouche systemen. Deze plaats je aan de muur zoals een "gewone" douche. Dat is eenvoudig te installeren. Maar het is een ander verhaal als je de regendouche in het plafond verwerkt wilt hebben. Dat is meestal alleen een optie bij een badkamer verbouwing.

Bij de bovenaan genoemde aanbevolen badkamerwinkels voor een regendouche kun je de door jou gewenste regendouche selecteren door je wensen aan te vinken. Wil je een inbouw regendouche of opbouw regendouche? Wil je een regendouche systeem met een handdouche of misschien zelfs met een badkraan? Wil je een regendouche met thermostaatkraan of een regendouche met mengkraan? Wil je temperatuurbeveiliging op je regendouche?

Al je wensen kun je aanvinken, waaronder natuurlijk ook de maximale prijs de je wilt betalen, de hartafstand die nodig is voor installatie (meestal 15 cm) en het materiaal waarvan de regendouche gemaakt mag zijn.

Door al je wensen op te geven kun je via deze keuzehulp makkelijk je beste regendouche vinden.

Zie ook: Meer testen douches
Foto's: Grohe (2 en 3) en Hansgrohe (1 en 4)


Samenvatting:
Wat is de de beste regendouche? In een Duitse test kwam de Grohe Rainshower als beste regendouche uit de test en de Hansgrohe Raindance selecte regendouche was de  beste koop. Beide zijn verkrijgbaar als regendouche set, een stortdouche, handdouche en zijdouches. 

Op het bovenaan genoemde Beste Regendouche Kopen vind je meer goede regendouche systemen en de goedkoopste winkels om jouw beste regendouche te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Regendouche expert18 juni 2024 om 16:16

  Ik wil graag mijn bedrage aan dit artikel leveren via enkele regendouche tips

  - Hoe groter de regendouchekop hoe luxer de regendouche ervaring, maar let er wel op dat de breedte van de straal niet die van je douchecabine overtreft.

  - Controleer of de waterdruk voldoende is voor de regendouche die je op het oog hebt.

  - Met een waterdruk-hulpstuk kun je eventueel de waterdruk verhogen.

  - Monteer de douchekop ongeveer 20 a 25 cm boven het hoofd van de gebruiker(s).

  - Een grote afstand is fijn voor het regen-effect maar bij een te grote afstand komt het water te hard neer.

  - Ik raadt een handdouche aan bij de regendouche, omdat alleen een regendouche heel lastig afspoelt.

  - Ontkalk de douchekop regelmatig om te voorkomen dat kalk de gaatjes verstopt wat het regendouche effect verminderd.

  - Een regendouche gebruikt meer water en energie, daarom is een waterbesparende regen-douchekop en een waterbesparende douchekop voor de handdouche extra interessant (deze besparen ook energie).

  Daarnaast kun je de doucheruimte van je regendouche een extra luxe sfeer meegeven met bijvoorbeeld sfeervolle led-verlichting, een badkamerradio, geurende oliën en planken met grote zachte badhanddoeken. Zo creëer je een extra wellness ervaring in je eigen badkamer.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.