Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Test beste theezetter / theemaker (een theekan met theefilter)

Een theerzetter is een theepot met theefilter waarmee je thee kunt zetten. Hier de beste theezetter en andere goede theemakers.

Theezetter theemaker theepers Bodum

In Nederland zetten we meestal thee met fluitketel of waterkoker waarmee we het water aan de kook brengen, waarna we het water met een theezakje of thee-ei in een theepot tot thee laten trekken. Maar je kunt ook heerlijke thee zetten met een theezetter (ook wel theepers of theemaker genoemd). Een theezetter, theemaker of theepers is een theepot met een ingebouwd theefilter.

In het filter van zo'n theepot kun je losse theeblaadjes doen voor een verse kan thee, maar je kunt er ook gewoon theezakjes in doen als dat zo uitkomt. Of kruiden of bijvoorbeeld munt voor muntthee. Een theezetter is niet alleen heel praktisch, vooral in combinatie met theeblaadjes, maar ze zien er vaak ook heel mooi uit. Je hebt ze in alle designs, van heel modern tot heel klassiek. 

Aanbiedingen theezetters

Wil je weten wat er allemaal aan theepotten met theefilter te koop is? Kijk dan in het onderstaande overzicht aanbiedingen theepotten met filter. Daar vind je meer dan 700 van dit soort theezetters!


Beste theezetter test: Bodum Assam theepers

Bij een vergelijkende test theezetters kwam de Bodum Assam als beste theezetter uit de test. Daarbij hebben we wel voornamelijk gekeken naar de praktische kant van deze theepers. De Bodum Assam heeft een vrij neutraal uiterlijk. Het is een vrij grote glazen theekan met een ruimbemeten filter. 

In dit filter kan de thee trekken. Heeft de thee de gewenste sterkte bereikt dan duw je het filter via een greep naar beneden. De thee komt dan niet meer in contact met de theeblaadjes (of het theezakje), en de thee is klaar om te drinken. De thee gooi je pas later weg, geen geknoei met een theezakje of theeprut tussendoor.

Beste theezetter test Bodum


De Bodum Assam theepers is lekker ruim met een capaciteit van 1,5 liter. Dat is goed voor 12 koppen thee. Maar er zijn ook kleinere versies van de Assam verkrijgbaar, bijvoorbeeld voor slechts 2 kopjes thee. De theekan is gemaakt van borosilicaatglas, RVS en kunststof. De theezetter kan gewoon in de vaatwasser.

Met de Bodum Assam theepers kun je alle soorten thee maken, ook muntthee of kruidenthee. Door het indruk-mechanisme is de thee heel goed op de juiste sterkte te maken.

Deze theezetter is voordelig te koop bij bovenstaande aanbiedingen van theepotten met filter Daar vind je nog honderden andere theekannen met filter.

Onderwerp:
Een theezetter of theepers is een theepot met theefilter en eventueel een pers om de thee beter en sneller te laten trekken. Zo kun je heel makkelijk verse thee van theeblaadjes zetten. De Bodum Assam theepers is de beste theepers uit de test.