Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste slimme thermostaat en beste koop slimme thermostaten test

De beste slimme thermostaat en de beste koop uit de test van smart thermostaten.


Energie besparen, en altijd een aangename temperatuur in huis. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van een goede slimme thermostaat. Hier kijken we naar de beste slimme thermostaat uit de test en naar de beste koop.

Het computertijdschrift ComputerTotaal testte zeven slimme thermostaten. Daarbij kwam de Tado als beste slimme thermostaat uit de test en de Honeywell Lyric T6 als beste koop. Bij een andere slimme thermostaat test kwam de Tado V3 slimme thermostaat er zelfs zowel als beste slimme thermostaat als beste koop uit de test.

Kijk voor deze, en andere goede, slimme thermostaten tegen een lage prijs in het overzicht slimme thermostaten. Je vindt daar alle prijzen, specificaties, mogelijkheden, reviews en pluspunten en minpunten.

Beste slimme thermostaat: Tado V3

De beste slimme thermostaat diverse testen waaronder de slimme thermostaat test van ComputerTotaal is de Tado V3

Je sluit deze beste slimme thermostaat van Tado zelf op je CV-ketel aan, waarbij batterijen hem van stroom voorzien. Deze thermostaat is geschikt voor alle type CV-ketels. 

De Tado thermostaat staat draadloos in contact met een bridge (zender / ontvanger) die je met de router verbindt. Zo is de Tado in je thuisnetwerk opgenomen. Het bedienen van de slimme thermostaat doe je via een app op je smartphone,laptop of tablet.


De Tado V3 is met recht een slimme thermostaat. Hij is namelijk zelflerend, houdt rekening met het weer en kan zien of je thuis bent, net vertrokken bent of op weg bent naar huis. 

Dat kan deze zeer slimme thermostaat zien via de plaatsbepaling van de app op je telefoon. Dit wordt geofencing genoemd. Deze geavanceerde geofencing is het sterkste punt van deze beste slimme thermostaat uit de test.

Maar temperatuurregeling kan ook gewoon via een tijdsschema worden ingesteld. Dat kan heel eenvoudig via de app of op je computer in de browser. De Tado volgt dit klokprogramma als je thuis bent. Ben je van huis? Dan kan Tado zelf de beste temperatuur bij afwezigheid bepalen. Je kunt daarbij wel zelf een minimum temperatuur bepalen als je dat wilt.

Het Tado systeem kan nog worden uitgebreid met een slimme radiatorthermostaat. Dan wordt het zelfs mogelijk om per kamer de temperatuur te regelen.

Deze beste slimme thermostaat is compatibel met het Apple Homekit domotica platform.


Beste koop: Honeywell Lyric T6

De voordelige Honeywell Lyric T6 is ComputerTotaal's Redactie Tip, hun beste koop (de beste prijs / kwaliteit verhouding). Ook deze slimme thermostaat is in combinatie met alle CV-ketels te gebruiken.Het bedienen van deze Honeywell slimme thermostaat gaat via een gebruiksvriendelijke Honeywell app die voor zowel Android als iOS beschikbaar is. Je kunt ook op de thermostaat zelf de instellingen regelen. Instellen via de browser op de computer is echter niet mogelijk.

Ook deze thermostaat weet zichzelf ook goed te redden. Binnen een week kan hij je levensstijl al aardig inschatten en past daar zijn werking op aan. En evenals de Tado gebruikt deze Honeywell slimme thermostaat geofencing waarbij deze via je smartphone in de gaten houdt waar je bent en daar de temperatuur op aanpast. De geofencing is wel wat eenvoudiger dan bij de Tado.

OpenTherm, IFTTT en Apple HomeKit worden allemaal ondersteund door deze voordelige maar goede slimme thermostaat.


Video: Instructies Honeywell Lyric T6 installatie


Deze goedkopere beste koop heeft echter ook wat beperkingen. Er zijn geen mogelijkheden om de temperatuur per kamer te regelen. Ook moet de verbinding met het netwerk bij de geteste Lyric T6 bedraad. Wil je een draadloze connectie tussen je slimme thermostaat en je netwerk? Betaal dan ruim 40 euro meer voor de Honeywell Lyric T6R, die je zonder kabel overal in huis kunt plaatsen. Op de CV-ketel plaats je een ketelmodule.

Kijk voor de genoemde slimme thermostaten, en andere goede thermostaten, in het bovenaan genoemde overzicht met slimme thermostaten.

Foto bovenaan: Tado

Onderwerp:
De beste slimme thermostaat uit de test van Computer Totaal is de Tado V3, de beste koop uit de test is de Honeywell Lyric T6. Hier vind je informatie en aanbiedingen van deze beste slimme thermostaten uit de test van slimme thermostaten.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Honeywell Lyric T6 is een slimme thermostaat die ik als ervaringsdeskundige kan aanraden. Het verbinden van slimme thermostaat kostte me wat moeite maar dat was mijn eigen schuld. Ik ben niet van het lezen van de handleiding, en dat is wel iets wat ik je adviseer bij de installatie van deze smart thermostaat.

    Als je de stappen volgt is het niet zo moeilijk. Ook moet je eerst even nagaan of je verwarmingsketel opentherm of een klassieke aan/uit ketel is. En kom je er bij de installatie niet uit? Dan kan de Honeywell klantenservice je telefonisch helpen. Dat is een voordeel van een apparaat van een groot merk.

    Eenmaal aan het werk voldoet deze slimme verwarmingsthermostaat prima. Ik vind het ook fijn dat het zo'n klein apparaatje is. Bij anderen zie ik wel eens in de woonkamer zo'n enorme "tablet" aan de muur hangen. Dan vind ik deze bescheiden Honeywell thermostaat toch een stuk beter. Het gebruik van de smart verwarmingsthermostaat is heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig. En als je wil kan je veel instellen en programmeren. De thermostaat is zelflerend dus wordt gedurende het gebruik steeds zuiniger.

    En natuurlijk zijn de smart funcies leuk. Je kan hem voor spraakgestuurde verbinding koppelen aan Siri en overal vandaan via de smartphone app je verwarming thuis regelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.