Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Fietsslot test: Beste ringslot

Redactie     12:34     No comments


De Fietsersbond heeft fietssloten getest. Daarbij bleek een beugelslot en het vouwslot geen aanrader. Wel werden twee kettingsloten als beste kettingslot getest. Nu kijken we naar het beste ringslot (hoefijzerslot) uit de test.

Een ringslot heeft als voordeel dat het fietsslot altijd op je fiets zit. Maar een ringslot heeft ook nadelen. Je moet hem op je fiets monteren en met het ringslot kun je je fiets niet aan een boom of hek verankeren. Daarom beschikt het beste ringslot over een de mogelijkheid een insteekketting te gebruiken. Dan kan je als het nodig is je fiets toch wat veiliger parkeren.

Beste ringslot fiets: Axa Defender

Het bekende AXA Defender fietsslot kwam als beste ringslot uit de test van de Fietsersbond. Dit fietsslot voldoet aan alle eisen en heeft diverse pluspunten.

>>> TIP: De AXA Defender kun je voordelig online kopen.

Het beste fietsslot in deze categorie is licht (650 gram), veilig en te voorzien van een insteekketting.  Een opening voor de schuif aan de voorkant voorkomt dat er water in het fietsslot kan lopen waardoor er roest kan ontstaan. Ook steken de knop en de sleutel niet. Er wordt een klapsleutel meegeleverd maar die vond de tester niet praktisch. Deze kan namelijk ook in je broekzak open klappen. Er wordt gelukkig ook een gewone fietssleutel meegeleverd.De AXA Defender is een populair ringslot dat ook op veel nieuwe fietsen te vinden is. Met zijn ART-2 keurmerk biedt hij dan ook een goede diefstal-bescherming. Met zijn anti-boor cilinder en gehard stalen beugel heeft een fietsendief (te) veel werk aan dit slot.

Het beste ringslot uit de test wordt meestal op de framebuis gemonteerd. Dit kan op iedere vorm framebuis. Dit gaat heel makkelijk, ook als je geen technische kennis hebt. Ook een topbout montage is mogelijk.

Kijk bij de bovenstaande tip waar je dit beste ringslot (en andere goede fietssloten) kunt kopen. Hieronder kun je een video bekijken van de test van de Fietsersbond.

Zie ook: Alle testen fietsslotenOnderwerpen:
AXA Defender beste fietsslot test, beste ringslot test, beste fietssloten test fietsersbond.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.