Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Fietsslot test: Beste kettingslot

Redactie     11:50    


Een goede fiets is niet goedkoop. Daarom wil je je kostbare fiets goed beschermen tegen diefstal. Dat doe je met een goed fietsslot. Maar wat is het beste fietsslot? Het kettingslot geldt als meest veilige en beste fietsslot Wat is het beste kettingslot? Hier de beste kettingsloten uit de test.

Deze test van kettingsloten is uitgevoerd door de Fietsersbond. Verderop op deze pagina vind je een video van deze fietssloten test van de Fietsersbond. Maar eerst de beste kettingsloten uit hun test.

Het zijn de Abus kettingsloten die als beste fietsslot / beste kettingslot voor de fiets uit deze test van fietssloten zijn gekomen. Hieronder meer informatie over deze beste kettingsloten.Beste kettingslot: Abus Ivy 9100/85

De Abus Ivy is het beste kettingslot uit de fietsslot test. Met een veiligheid van 3 ART-sterren is dit beste kettingslot een uitstekend fietsslot (ART-4 en ART-5 worden zelden aan sloten voor fietsen toegekend). 

Je hebt hier dan ook te maken met een kettingslot met 1 centimeter dikke schakels. Helaas is dit natuurlijk wel nadelig voor het gewicht, dit kettingslot weegt 2,4 kilo.

De afwerking van het Abus Ivy kettingslot is mooie en verzorgd. De ketting bevindt zich in een gladde hoes die soepel meebeweegt. Het slothuis van dit beste kettingslot is geheel in kunststof gegoten zodat deze je fiets niet beschadigd. Het slot klikt makkelijk en goed vast. Met dit beste kettingslot staat je fiets safe. Die nemen ze niet zomaar mee!Lichter alternatief: Abus Iven 8210/85

Onder de naam Iven verkoopt Abus een iets minder zware versie van het bovenstaande Ivy kettingslot. Het Abus Iven kettingslot heeft 8 millimeter dikke schakels en is daarom lichter en ook wat goedkoper (kijk in het bovenstaand overzicht voor de actuele prijzen). 

Door de dunnere schakels is dit een ART-2 en geen ART-3 fietsslot zoals de Abus Ivy. Dus een iets lagere veiligheidsklasse. ART-2 is nog steeds goed en veilig, maar minder diefstalbestendig dan de als beste kettingslot voor je fiets geteste Abus Ivy.

Het Abus Iven fietsslot weegt 1,7 kilo, en daarmee is dit kettingslot 0,7 kilo lichter dan het Ivy fietsslot.


Meer goede kettingsloten en andere fietssloten

Kijk bij alle beste fietsslot uit de test voor alle tests van fietssloten. Je vindt daar alle best geteste fietssloten. Niet alleen kettingsloten, maar bijvoorbeeld ook het beste ringslot uit de test en andere best geteste fietssloten.

Kijk in het bovenstaand overzicht voor alle fietssloten tegen een lage prijs.


Tip: Op Beste Fietsslot Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor het kopen van alle soorten fietssloten. Je vindt daar tevens handige informatie en tips voor bij het vinden van het voor jou beste fietsslot.


Onderwerpen:
Bij de beste fietssloten test van de Fietsersbond is de Abus Ivy als beste kettingslot getest. Ook de Abus Iven kwam als een heel goed kettingslot / goed fietsslot uit de test. Hier informatie over deze beste kettingsloten uit de kettingslot test van de Fietsersbond.


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.