Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Fietsslot test: Beste kettingslot

Het beste kettingslot uit de test en andere goede kettingsloten uit de fietssloten test.


Een goede fiets is niet goedkoop. Daarom wil je je kostbare fiets goed beschermen tegen diefstal. Dat doe je met een goed fietsslot. Maar wat is het beste fietsslot? Het kettingslot geldt als meest veilige en beste fietsslot Wat is het beste kettingslot? Hier de beste kettingsloten uit de test.

Deze test van kettingsloten is uitgevoerd door de Fietsersbond. Verderop op deze pagina vind je een video van deze fietssloten test van de Fietsersbond. Maar eerst de beste kettingsloten uit hun test.

Het zijn de Abus kettingsloten die als beste fietsslot / beste kettingslot voor de fiets uit deze test van fietssloten zijn gekomen. Hieronder meer informatie over deze beste kettingsloten.Beste kettingslot: Abus Ivy 9100/85

De Abus Ivy is het beste kettingslot uit de fietsslot test van de Fietsersbond. Met een veiligheid van 3 ART-sterren is dit beste kettingslot een uitstekend fietsslot (ART-4 en ART-5 worden zelden aan sloten voor fietsen toegekend). 

Je hebt hier dan ook te maken met een kettingslot met 1 centimeter dikke schakels. Helaas is dit natuurlijk wel nadelig voor het gewicht, dit kettingslot weegt 2,4 kilo.

De afwerking van het Abus Ivy kettingslot is mooie en verzorgd. De ketting bevindt zich in een gladde hoes die soepel meebeweegt. Het slothuis van dit beste kettingslot is geheel in kunststof gegoten zodat deze je fiets niet beschadigd. Het slot klikt makkelijk en goed vast. Met dit beste kettingslot staat je fiets safe. Die nemen ze niet zomaar mee!Lichter alternatief: Abus Iven 8210/85

Onder de naam Iven verkoopt Abus een iets minder zware versie van het bovenstaande Ivy kettingslot. Het Abus Iven kettingslot heeft 8 millimeter dikke schakels en is daarom lichter en ook wat goedkoper (kijk in het bovenstaand overzicht voor de actuele prijzen). 

Door de dunnere schakels is dit een ART-2 en geen ART-3 fietsslot zoals de Abus Ivy. Dus een iets lagere veiligheidsklasse. ART-2 is nog steeds goed en veilig, maar minder diefstalbestendig dan de als beste kettingslot voor je fiets geteste Abus Ivy.

Het Abus Iven fietsslot weegt 1,7 kilo, en daarmee is dit kettingslot 0,7 kilo lichter dan het Ivy fietsslot.


Meer goede kettingsloten en andere fietssloten

Abus maakt de beste kettingsloten, maar er zijn meer goede kettingslot fabrikanten waarbij je terecht kan voor een goed kettingslot voor je fiets. Andere goede merken zijn AXA, Vinz, SXP, Pro-Tect en Lynx.

Kijk bij alle beste fietsslot uit de test voor alle tests van fietssloten. Je vindt daar alle best geteste fietssloten. Niet alleen kettingsloten, maar bijvoorbeeld ook het beste ringslot uit de test en andere best geteste fietssloten.

Voordelen en nadelen kettingslot

Ieder soort fietsslot heeft zijn voordelen en nadelen. Dat geldt dus ook voor het kettingslot.

Voordelen kettingslot

  • Met een kettingslot maak je de fiets vast aan een boom, paal of ander object. Je kunt de fiets dus niet in zijn geheel (met slot en al) meenemen. Een kettingslot met een  keurmerk lager dan ART-3 kan nog wel worden doorgeknipt.
  • Als het fietsslot niet nodig is hoef je deze niet mee te nemen. Dat scheelt gewicht tijdens het fietsen.
Nadelen kettingslot
  • Een (goed) kettingslot is vrij zwaar om mee te nemen. 
  • Omdat een kettingslot een los slot is, dat je om je fiets bevestigd, is er een kans dat je de lak van de fiets beschadigd.

Het voordeel van een kettingsslot zit hem dus vooral in de diefstal bestendigheid (het doel van een fietsslot). Geen ander slot beveiligt je fiets zo goed als een kettingslot.


Kijk in het bovenstaand overzicht voor alle fietssloten tegen een lage prijs.


Tip: Op Beste Fietsslot Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor het kopen van alle soorten fietssloten. Je vindt daar tevens handige informatie en tips voor bij het vinden van het voor jou beste fietsslot.


Onderwerpen:
Bij de beste fietssloten test van de Fietsersbond is de Abus Ivy als beste kettingslot getest. Ook de Abus Iven kwam als een heel goed kettingslot / goed fietsslot uit de test. Hier informatie over deze beste kettingsloten uit de kettingslot test van de Fietsersbond.


Een reactie posten

0 Reacties