Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ijsmachines (5 sterren)

Redactie     08:00     No comments


Welke ijsmakers zijn de beste ijsmachines? Hier alle met 4 of 5 sterren gewaardeerde ijsmachines. Niet alleen dure apparaten, maar ook de beste goedkope ijsmachines. Voor een paar tientjes heb je al een goede ijsmaker.


IJsmachines heb je in diverse soorten en in diverse capaciteiten. Hier kijken we naar de beste ijsmachines en geven je tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste ijsmachine.

De beste ijsmachines

Laten we beginnen met het overzicht ban de beste ijsmachines. Deze vind je in de lijst met alle ijsmachines met vier of vijf sterren (vijf is het maximum).

Je treft hier alle soorten ijsmachines aan, van professioneel en duur tot eenvoudig en goedkoop. Maar wel altijd een goede ijsmachine voor de prijs. Je kunt in het overzicht zelf verder selecteren door je wensen aan te vinken. Zo kom je vanzelf bij de voor jou beste ijsmachine tegen de laagste prijs.

Tips kiezen beste ijsmachine

Hieronder geven we wat tips die je van pas kunnen komen bij het vinden van de beste ijsmachine.

IJsmachines met compressor
De meest professionele ijsmachines beschikken over een compressor. De compressor maakt de ijsmachine tot een kleine vriezer die het mengsel invriest zodra je de ijsmachine aanzet. Zo kun je in korte tijd meerdere smaken ijs achter elkaar maken. Ideaal natuurlijk, maar aan zo'n klein vrieskistje hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Ook zijn deze ijsmakers groter dan een ijsmachine zonder compressor.

IJsmachine met koelelement
Een ijsmachine zonder compressor gebruikt een koelelement om het ijs in te vriezen. Je plaatst het koelelement een dag van tevoren in je vriezer zodat deze goed koud is. Als je het ijs gaat maken doe je het mengsel in het koelelement en na een minuut of 20 a 30 heb je ijs.

Je moet dus wel een dag van tevoren weten dat je ijs gaat maken en ruimte in je vriezer hebben voor het koelelement. Het voordeel zit hem in de prijs. Voor enkele tientjes heb je al zo'n goedkope ijsmaker.

IJsmachine zonder vriesfunctie
Sommige apparaten die ijsmachines genoemd worden vriezen helemaal niet. Dat zijn dus geen echte ijsmachines, maar meer mixers waarin je ijs en vruchten aanbrengt die door de "ijsmachine" tot is worden gemengd. Deze machines worden ook wel dessertmaker genoemd wat een betere benaming is. Een echte ijsmachine vriest het ijs zelf in.

Capaciteit ijsmachine
De capaciteit van de ijsmachines verschilt nogal. Soms is het minder dan een liter, soms meer dan twee liter. Ook iets om op te letten. Een enkele ijsmachine beschikt over twee bakken die los van elkaar gebruikt kunnen worden. Zo kun je gelijktijdig twee smaken ijs maken.

Zelf ijs maken

Het leuke van een ijsmaker is dat je zelf kunt experimenteren met smaken en combinaties. In ijs kun je vele smaken en ingrediƫnten mixen. Vruchten, nootjes, stukjes chocolade, klein snoepgoed, siroop, de mogelijkheden zijn groot. Let op de vulopening als je een ijsmaker kiest, en een kijkvenster is handig om het tot stand komen van je zelfgemaakte ijs te bekijken.

Het ijs komt zachter uit de ijsmaker dan uit een vak in de vriezer. Stel je prijs op hard ijs? Dan kun je je zelfgemaakte ijs nog even in de vriezer zetten.


Soorten ijs

Er zijn verschillende soorten ijs die je met een ijsmachine kunt maken. Roomijs, soft-ijs, sorbet-ijs en yoghurt-ijs. Het verschil zit hem in de ingrediƫnten. Zo zijn softijs en roomijs gemaakt van melk of room en sorbet-ijs van water en fruit. Meestal worden er een receptenboekje meegeleverd.

Let op! Niet iedere ijsmachine kan elk soort ijs maken. In de lijst met beste ijsmachines kun je je gewenste ijs aanvinken, en ook bij de IJsmachine Keuzehulp op Beste IJsmachine Kopen kun je de juiste ijsmachine vinden. Daar vind je ook de beste aanbieders van ijsmachines.

Zie ook: Meer beste ijsmachines uit de test


Onderwerpen:
Beste ijsmachines, beste ijsmaker, zelf ijs maken, beste ijsmachine test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.