Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ijsmachine

Redactie     12:14     No comments


Welke ijsmaker is de beste ijsmachine? Hier alle met 4 of 5 sterren gewaardeerde ijsmachines. Niet alleen dure apparaten, maar ook de beste goedkope ijsmachines. Voor een paar tientjes heb je al een goede ijsmaker.

IJsmachines heb je in diverse soorten en in diverse capaciteiten. Hier kijken we naar de beste ijsmachines en geven je tips voor bij het kiezen van de voor jou persoonlijk beste ijsmachine.

De beste ijsmachines

Laten we beginnen met het overzicht ban de beste ijsmachines. Deze vind je in de lijst met alle ijsmachines met vier of vijf sterren (vijf is het maximum).

Je treft bij deze beste ijsmachines alle soorten ijsmachines aan, van professioneel en duur tot eenvoudig en goedkoop. Maar het betreft altijd een goede ijsmachine voor zijn prijs. 

Je kunt in het overzicht met beste ijsmachines zelf verder selecteren door je wensen aan te vinken. Zo kom je vanzelf bij de voor jou beste ijsmachine tegen de laagste prijs.


Professionele ijsmachine zelf vriezend Domo

Professionele ijsmachine (zelf vriezend) Domo


Tips kiezen beste ijsmachine

Hieronder geven we wat tips die je van pas kunnen komen bij het vinden van de beste ijsmachine.

IJsmachines met compressor (zelf vriezend)
De meest professionele ijsmachines beschikken over een compressor. De compressor maakt de ijsmachine tot een kleine vriezer die het mengsel invriest zodra je de ijsmachine aanzet. Zo kun je in korte tijd meerdere smaken ijs achter elkaar maken. Een ijsmachine met compressor is een zelf vriezend.

Ideaal natuurlijk, maar aan zo'n zelf vriezende ijsmachine hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Ook zijn deze professionele ijsmachines groter dan een ijsmachine zonder compressor.

IJsmachine met koelelement
Een ijsmachine zonder compressor gebruikt een koelelement om het ijs in te vriezen. Je plaatst het koelelement een dag van tevoren in je vriezer zodat deze goed koud is. Als je het ijs gaat maken doe je het mengsel in de ijsmachine en na een minuut of 20 a 30 heb je ijs.

Je moet dus wel een dag van tevoren weten dat je ijs gaat maken en ruimte in je vriezer hebben voor het koelelement. Het voordeel zit hem in de prijs. Voor enkele tientjes heb je zo'n minder professioenle maar wel goedkope ijsmachine.

ijsmachine met koelelement Princess
ijsmachine met koelelement PrincessIJsmachine zonder vriesfunctie
Sommige apparaten die ijsmachines genoemd worden vriezen helemaal niet. Dat zijn dus geen echte ijsmachines, maar meer mixers waarin je ijs en vruchten aanbrengt die door de "ijsmachine" tot is worden gemengd. Deze ijsmakers worden ook wel dessertmaker genoemd wat een betere benaming is. Een echte ijsmachine vriest het ijs zelf in.

Capaciteit ijsmachine
De capaciteit van de ijsmachines verschilt nogal. Soms heeft een ijsmachine een capaciteit van minder dan een liter, soms meer dan twee liter. Dit is iets om op te letten als je je beste ijsmachine kiest. Vooral als je ijs in wat grotere hoeveelheden wilt maken.

Een enkele ijsmachine beschikt over twee bakken die los van elkaar gebruikt kunnen worden. Zo kun je gelijktijdig twee smaken ijs maken. Dit is een interessante (en lekkere) optie.

Zelf ijs maken met een ijsmachine

Het leuke van een ijsmaker is dat je zelf kunt experimenteren met smaken en combinaties. In ijs kun je vele smaken en ingrediĆ«nten mixen. Vruchten, nootjes, stukjes chocolade, klein snoepgoed, siroop, de mogelijkheden zijn groot. 

Let op de vulopening als je een ijsmaker kiest, en een kijkvenster is handig om het tot stand komen van je zelfgemaakte ijs te bekijken.

Het ijs komt zachter uit de ijsmaker dan uit een vak in de vriezer. Stel je prijs op hard ijs? Dan kun je je zelfgemaakte ijs nog even in de vriezer zetten.


Krups ijsmachine thuis

Krups ijsmachine voor thuis

Soorten ijs

Er zijn verschillende soorten ijs die je met een ijsmachine kunt maken. Roomijs, soft-ijs, sorbet-ijs en yoghurt-ijs. Het verschil zit hem in de ingrediƫnten. Zo zijn softijs en roomijs gemaakt van melk of room en sorbet-ijs van water en fruit. Meestal worden er een receptenboekje meegeleverd.

Let op! Niet iedere ijsmachine kan elk soort ijs maken. In de lijst met beste ijsmachines kun je je gewenste ijs aanvinken, en ook bij de IJsmachine Keuzehulp op Beste IJsmachine Kopen kun je de juiste ijsmachine vinden. Daar vind je ook de beste aanbieders van ijsmachines.

Op Beste IJsmachine Kopen, en bij het overzicht van beste ijsmachine hier boven, vind je goede ijsmachines van Domo, Magimix, Princess, CuisiNoon, Krups, Primo, Cuisinart en andere goede ijsmachine fabrikanten.

Zie ook: Meer beste ijsmachines uit de test


Onderwerp:
Wat is de beste ijsmachine voor zelf ijs maken thuis? Bovenaan vind je de beste ijsmachines. Je hebt een ijsmachine zelf vriezend (ijsmachine met compressor), maar ook een ijsmachine die met een koelelement uit de vriezer werkt. Is je beste ijsmachine professioneel zelf vriezend met grote capaciteit? Of is jouw beste ijsmaker een goedkope ijsmachine met koelelement? Kies hierboven uit de beste ijsmachines jouw beste ijsmachine.

Beste ijsmachines, beste ijsmaker, zelf ijs maken, beste ijsmachine test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.