Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat is de beste wasverzachter, Robijn, Silan of Lenor?

Zoek je een goed wasverzachter? Bij een test van wasverzachter is Robijn als beste wasverzachter uit de test gekomen.

Beste wasverzachter test

Wat is een beste wasverzachter? Over welke wasverzachters zijn de gebruikers het meest tevreden? Hier kijken we naar de beste wasverzachters.Dit zijn de beste wasverzachters

Bij de wasverzachters met 5 sterren vind je een overzicht van alle wasverzachters die de maximale waardering van 5 sterren hebben gekregen. Het gaat daarbij om wasverzachters van verschillende merken zoals Lenor, Robijn en Silan, maar de ranglijst wordt aangevoerd door diverse wasverzachters van Robijn.
Aanbiedingen wasverzachters beste winkels

Voor we verder naar de beste wasverzachters kijken hebben we eerst nog een overzicht met de beste winkels waar ze goede wasverzachters goedkoop verkopen.


Bij Amazon koop je de wasverzachters heel goedkoop in grootverpakking, Bij Plein vind je losse flessen wasverzachter met een interessante korting en bij Bol vind je een mix van beide. 

Hieronder kijken we naar een aantal wasverzachters die de hoogste score halen.
Robijn Morgenfris wasverzachter

De hoogste score is voor de Robijn Morgenfris wasverzachter. Robijn Morgenfris zorgt niet alleen voor heerlijk zachte was maar geeft deze ook een fijne frisse geur van rozen en andere frisse bloemen. Deze geur blijft niet beperkt tot het wasgoed, deze is vaak door het hele huis te ruiken. Deze wasverzachter bevat dus wel veel parfum, meer dan de meeste andere wasverzachters.


Beste wasverzachter Robijn Morgenfris

Beste wasverzachter Robijn Morgenfris


De Robijn wasverzachter beschermt je kleding door middel van een beschermlaagje rondom de vezels van de stof. Deze verminderen de wrijving en daarmee slijtage. Ook zorgt Robijn wasverzachter er voor dat de was sneller droogt en makkelijker strijkt.

Kijk voor de aanbiedingen bij het bovenstaande overzicht met beste wasverzachters (5 sterren).Robijn Zwitsal wasverzachter

Hou je van de bekende "baby geur" van Zwitsal? Dan is de Zwitsal wasverzachter van Robijn wat voor je. Deze combineert de hoge kwaliteit en de hier boven besproken voordelen van de beste wasverzachter met de bekende geur van Zwitsal. Deze geur is veel milder (subtieler aanwezig) dan de bloemgeur van de bovenstaande Robijn Morgenfris wasverzachter.


Robijn Zwitsal wasverzachter

Robijn Zwitsal wasverzachter


In de ranglijst van beste wasverzachter zit de Robijn Zwitsal wasverzachter de Robijn Morgenfris wasverzachter op de hielen.

Ook de aanbiedingen van deze beste wasverzachter vind je bij de bovenstaande 5 sterren wasverzachters.
Robijn Puur en Zacht wasverzachter

De beste wasverzachter voor mensen met een gevoelige huid is Robijn Puur & Zacht. Deze Robijn wasverzachter heeft dezelfde voordelen als bovenstaande Robijn wasverzachters maar is zachter voor de huid en daarmee geschikt voor veel mensen die andere wasverzachters en wasmiddelen niet verdragen.

Robijn wasverzachter Puur & Zacht

Robijn wasverzachter Puur & Zacht


Robijn Puur & Zacht maakt de was heerlijk zacht. De geur is niet zo heel sterk, maar de was ruikt wel heerlijk fris.

Kijk voor de actieprijzen bij de bovenaan genoemde beste wasverzachters (5 sterren).
Robijn Creations wasverzachters

De Robijn Creation wasverzachters kom je in het bovenstaande overzicht met beste wasverzachters een paar maal tegen. Het betreft versies met de geuren tiarebloem met wilde bessen, leeuwebekje met patchouli, kamperfolie met sandelhout, passiebloem met bergamot, paarse orchidee met bosbessen en wildebessen. Al deze Robijn wasverzachters scoren de maximale 5 sterren want het betreft dezelfde wasverzachter maar iedere keer met een andere geur. Welke geur je het meest aangenaam vindt is een persoonlijke keuze, dat is een kwestie van uitproberen.

Robijn Creations wasverzachter

Robijn Creations wasverzachter Andere beste wasverzachters

Maar ook Lenor en Silan hebben wasverzachters die (afgrond) 5 sterren scoren. Met name bij Lenor gaat het om een groot aantal wasverzachters die qua waardering Robijn op de hielen zitten. 

Hieronder vind je een korte beschrijving van de drie beste wasverzachter merken.

Robijn wasverzachter

Het is dus vooral Robijn die heel erg goed scoort in de wasverzachter test. Robijn is het beste wasverzachter merk uit de test en biedt een ruime keuze uit veel wasverzachters. Er zijn circa 15 verschillende Robijn wasverzachters, waarbij het vooral de geur is die het verschil maakt, maar ze hebben bijvoorbeeld ook Robijn Stip & Streep dat beter is voor wasgoed met patronen. 

Populaire Robijn wasverzachters zijn naast de bovenstaande wasverzachters onder andere Robijn Paradise Secret, Rosé Chique, Jasmijn & Sandelhout, Passiebloem & Bergamot, Kokos, Zomerfruit en Spa Sensation. Robijn is een merk van Unilever.

Lenor wasverzachter

Lenor, van Procter & Gamble, is de belangrijkste concurrent van Robijn. Ook Lenor behoort tot de beste wasverzachter merken en biedt een keuze uit diverse geuren. Naast de Lenor geconcentreerde (vloeibare) wasverzachter bieden ze ook wasverzachterparels. Deze geurparels leg je in de wasmachine voor je de was in de machine doet. Deze parels zorgen alleen voor geur, je gebruikt ze naast de wasverachter.

Maar je kunt dus ook kiezen voor een Lenor wasverzachter met een bepaalde geur. Ook bij Lenor gaat het om een stuk of 15 verschillende wasverachters, met geuren als Orchidee, Zeebries, Fleurige Bloesem en Jasmijn. Maar Lenor heeft ook wasverzachters als Lenor Sensitive en Lenor Zacht voor de Huid.

Silan waszachter

Silan is het derde wasverzachter merk in Nederland. Silan is het merk wasverzachers van het Duitse Henkel. Henkel is ook de eigenaar van merken als Schwarzkopf, Persil en Fa. Silan verkoopt zijn wasverzachters in diverse series met samenstellingen gericht op geur (Silan Fris Lentegevoel en Silan Pasie voor Rozen), op effect (Silan Magnolia, Dreamy Lotus, Relaxing Maldives, Aromatherapy Fascinating Frangipani). Deze laatste wasverzachters beschikken over geuroliën die volgens Silan zorgen voor het effect van een geurtherapie.

Twee andere Silan wasverzachters zijn Silan Floral Crisp (voor extra hygiëne) en Silan Sensitive (voor de gevoelige huid).

Andere wasverzachters

Met Robijn, Lenor en Silan hebben er een duidelijke top 3 van beste wasverzachter fabrikanten. Het marktaandeel van andere merken is klein, maar ook Neutral, Soupline, Dreft, Seepje, Ecover en Tesori d'Oriente brengen verzachters voor je was op de markt.Waarom gebruik je een wasverzachter?

Maar waarom zou je een wasverzachter gebruiken? Wat is het nut van een wasverzachter? Zoals de benaming al aangeeft maakt een wasverzachter je wasgoed zachter. Kleding en beddengoed kan stug aanvoelen als het gedroogd is. Met een verzachter voorkom je dat. Een goede wasverzachter zorgt er voor dat je kleding, lakens, dekbedovertrek e.d. heerlijk zacht ene aangenaam aanvoelt als je het schoon uit de kast haalt. Dit effect wordt bereikt door de textielvezels zachter te maken.

Maar een goede wasverzachter doet meer. Het vermindert de statische elektriciteit, het vermindert kreukels en zoals je aan de keuzes uit vele geuren hierboven kunt opmaken zorgt een goede wasverzachter er ook voor dat je kleding, beddengoed, handdoeken en ander wasgoed heerlijk gaat ruiken. Daarnaast sommige wasverzachters ook voor bescherming tegen het vervagen van kleuren in de was.

Maar let op, een wasverzachter is aanvulling op je wasmiddel en geen vervanging. Een wasverzachter maakt je wasgoed niet schoon, je blijft dus dezelfde dosering wasmiddel gebruiken.


Kijk bij de bovenstaande beste wasverzachters met 5 sterren voor alle beste wasverzachters, hun geuren, hun kenmerken en hun laagste prijs.

Zie ook: Meer testen m.b.t. wassen


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste wasverzachters. Robijn Morgenfris is de beste wasverzachter, op de voet gevolgd door de Robijn Zwitsal wasverzachter (een wasverzachter met de bekende Zwitsal babygeur). Ook andere Robijn wasverzachters, zoals Robijn Creation en Robijn Fijn & Zacht wasverzachter scoren zeer goed.

Maar er zijn ook andere merken wasverzachters die zeer goed scoren (5 sterren), zoals Lenor wasverzachter en Silan wasverzachter. Bovenaan vind je aanbiedingen om al deze beste wasverzachters goedkoop te kopen.

Een reactie posten

0 Reacties