Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste oordopjes: Beste oordoppen voor muziek.

 

Een overzicht van de beste oordopjes voor muziek. Al deze oordoppen om naar muziek te luisteren hebben de hoogste waardering gekregen. Kijk hier voor je beste oordopjes muziek.

Beste oordoppen muziek

Oortjes (oordoppen voor muziek) heb je in verschillende soorten. Maar wat zijn de beste oordoppen? Hier kijken we naar de beste muziek oordoppen voor verschillende soorten gebruik en in verschillende prijsklassen.


Kijk hier voor de beste oordoppen

Wat zijn de beste oordoppen voor tijdens het sporten? Wat zijn de beste oordoppen als je niet al te veel geld te besteden hebt en goedkope oordoppen zoekt? Kijk bij de hoogst gewaardeerde oordopjes welke oortjes voor jou de beste oordoppen zijn. 

Het betreft de beste geheel draadloze oordoppen, de beste oordoppen voor sporters en de beste oordoppen met snoer in diverse prijsklassen (budget, middenklasse en topklasse). Al deze beste oordopjes zijn door hun gebruikers met 5 sterren gewaardeerd.

Meer goede oordoppen muziek

Meer goede oordoppen vind je op Beste Oortjes Kopen. Naast de beste en goedkoopste online aanbieders van oordoppen vind je daar ook een Oordopjes Top 10 en  een keuzehulp waarmee je makkelijk de voor jou meest geschikte oordopjes kunt vinden.


In ear oortjes of earbuds
De meeste oordoppen voor muziek plaats je in de gehoorgang van het oor (in ear oordoppen), maar je hebt ook oordopjes die alleen in het ronde deel van je oor bevestigd zijn. 

Dat heeft als nadeel dat de oortjes wat sneller kunnen uitvallen en je bastonen minder indrukwekkend hoort, maar earbuts zijn wel wat veiliger als je ze buitenshuis draagt omdat je de omgevingsgeluiden beter kan horen.

Bone conduction oordoppen
Bone conduction oordoppen zijn een derde soort oordopjes. Eigenlijk zijn het geen oordopjes want ze zitten niet in je oor maar rusten op de jukbeenderen. Via je schedel wordt de muziek als trillingen naar je trommelvlies gestuurd. 

Dit klinkt verbazend goed en heeft diverse voordelen. Zo is alle omgevingsgeluid nog hoorbaar (dus veilig) en deze dopjes kunnen niet uit je oren vallen. Bovendien zijn deze oordoppen handig voor mensen waarbij oordoppen na verloop van tijd gaan irriteren in het oor.

Geheel draadloze oordoppen
Geheel draadloze oordoppen zijn vooral tijdens het sporten ideaal. Je hebt alleen twee oordopjes en geen enkele kabel. Nou biedt zo'n oortje natuurlijk weinig ruimte voor een grote accu, dus na een paar uur moeten de draadloze oordoppen wel opgeladen worden.

Dat gaat heel makkelijk met een bewaardoosje die meteen als powerbank dienst doet (case). Deze case beschikt wel over een accu met vele uren stroom, dus als je de oordoppen iedere keer na gebruik in het doosje doet kun je wel even vooruit.

Oordoppen met microfoon
Vrijwel alle oordoppen voor muziek beschikken tegenwoordig over een microfoon zodat je er ook handsfree mee kunt telefoneren. Bij geheel draadloze oordoppen zit deze microfoon in één van de oordopjes, bij een bedraad oortje vaak in de kabel.

Volumeknop op de oordop
Datzelfde geld voor de bediening van het volume. Bij een geheel draadloos oordop zit deze op één van de dopjes zelf.

Bevestiging van de oordop
De meeste oordoppen zitten via het oordopje vast in het oor gedraaid of ze hebben een kleine haak of lus in de oorschelp die ze vasthoudt (de oorclip). Oortjes met een oorhaak (een haak die helemaal over je oor valt) zitten het best vast en bekabelde oordoppen zitten vaak met een band om de nek vast.

Via de keuzehulp in het bovenstaande Beste Oortjes Kopen kun je uitvinden welke oordoppen voor muziek het best bij jou passen. Ofkijk bij de aanbevolen oordoppen welke oordopjes volgens hun gebruikers de beste oordoppen zijn.

Zie ook: Meer beste oortjes uit de test


Onderwerpen:
Hier kijken we naar de beste oordoppen / oortjes / oordopjes voor je telefoon. Dit zijn de beste oordoppen voor muziek en andere audio, bijvoorbeeld de beste oordopjes van de smartphone. Kijk bij de beste oordoppen test voor nog meer beste oordoppen uit de test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *