Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste glucosemeter / beste bloedsuikermeter

De beste bloedsuikermeter (beste glucosemeter) uit de test. Plus andere goede glucosemeters en aanbiedingen van al deze bloedsuikermeters.

Beste bloedsuikermeter / glucosemeter test

Glucose meten kan heel makkelijk zelf met een goede glucosemeter. Met zo'n bloedsuikermeter kun je ieder moment de hoeveelheid suiker in je bloed meten. Een must voor mensen met diabetes, maar ook veel andere mensen willen af en toe hun suiker checken. Hier kijken we naar de beste glucosemeters voor zelfmetingen, waaronder ook een gecombineerde glucosemeter / ketonenmeter.



Overzicht en aanbiedingen alle glucosemeters

Een prikje, en binnen een paar seconden weet je hoe het met je bloedsuiker is gesteld. Er zijn veel goede glucosemeters te koop, en de prijs van deze apparaatjes valt tegenwoordig reuze mee. Kijk in het overzicht met aanbiedingen alle bloedsuikermeters wat er allemaal aan glucosemeters te koop is, en wat al deze bloedsuikermeters kosten.

Hieronder een kort overzicht van de meest populaire en beste van deze glucosemeters.




Accu-Chek Mobile glucosemeter

Zoek je een betrouwbare bloedsuikermeter tegen een lage prijs dan is de Accu-Chek Mobile voor jou de beste glucosemeter. Niet voor niets is de Accu-Chek Mobile één van de meest gebruikte glucosemeters.


Accu-Chek Mobile, beste bloedsuiker meter test
Accu-Chek Mobile, beste bloedsuiker meter test


Bij deze beste glucosemeter geen gedoe met losse teststrips, want de strips zitten verborgen in een cassette waarin 50 testen op een strip zitten. Pas na 50 testen hoef je dus iets te vervangen. Hetzelfde geldt voor de prikpennen, de lancetten zitten ook per 6 in een kleine cassette. De Accu-Chek Mobile kun je pakken en je kunt er meteen mee meten. Je hoeft dus ook geen losse strippen en naalden mee te nemen, vandaar de "Mobile" in de naam. 

Eigenlijk is de Accu-Chek Mobile een verouderde bloedsuikermeter die ook niet overal meer te koop is. Maar door het grote gebruiksgemak van de cassette met naalden en testsrips maakt deze glucosemeter tot de beste bloedsuikermeter.

En heel erg verouderd is deze beste glucosemeter ook weer niet, want bia een USB kabel kan deze beste glucosemeter op een computer worden aangesloten op de meetwaarden via een softwareprogramma te analyseren. Maar ook de meter zelf kun je je metingen in de gaten houden. Er kunnen 2000 metingen worden bewaard (met datum en tijd) en de bloedsuikermeter kan je de gemiddelde waarden over 7, 14, 30 en 90 dagen geven.

Kijk voor de actuele prijs van deze beste bloedsuikermeter in het bovenstaande overzicht met bloedsuikermeters. Je kunt de Accu-Chek Mobile daar los kopen of in combinatie met teststrips en lancetten. Deze accessoires zijn daar ook los te koop.




Medisana Meditouch 2 bloedsuikermeter

Een andere veelgebruikte bloedsuikermeter is de Medisana Meditouch 2. Deze glucosemeter heeft slechts weinig bloed nodig voor een betrouwbare meting en als er toch te weinig bloed wordt aangebracht vindt er geen meting plaats. Dit is een verschil met de Roche Accu-Check Mobile die in zo'n geval een foutmelding geeft maar wel een meetstrip verspeelt.

Medisana bloedsuikermeter
Medisana bloedsuikermeter


De Medisana Meditouch 2 berekent gemiddelde waarden, geeft testherinneringen en je kunt maaltijden markeren om zo tot een goede analyse te komen. Die analyse kan plaats vinden op de gratis VitaDock portal door via USB de glucosemeter met een computer te verbinden. Via de VitaDock app zijn alle metingen, analyses en gegevens ook op je smartphone beschikbaar.

Ook de actuele winkelprijs van de Medisana Meditouch 2 is in het overzicht met alle bloedsuikermeters te vinden.




Beurer GL 50 glucosemeter

De Beurer GL 50 heeft een totaal andere vormgeving dan de twee bovenstaande glucosemeters. De Beurer doet qua vorm meer aan een insulinepen of thermometer denken, maar is dus wel degelijk een bloedsuikermeter.

Beurer glucosemeter bloedsuiker meten
Beurer glucosemeter


Door zijn vorm is de Beuer GL 50 makkelijk mee te nemen. Wat ook handig is, is de GlucoMemory software op de glucosemeter zelf, die veel informatie geeft, maar ook deze glucosemeter kun je via USB met een computer verbinden om de gegevens over te zetten en te analyseren.



Diatesse XPER glucose en ketonen meter

De Diatesse XPER is een bijzondere meter voor een diabeet. De Diatesse XPER meet namelijk niet alleen een glucosemeter maar ook een ketonenmeter. Ketonen zijn afvalstoffen die vrijkomen als vetten worden afgebroken. Bij een diabeet gebeurt dat als er te weinig insuline in het lichaam aanwezig is. Teveel ketonen in het bloed kan leiden tot een ketoacidose. Daarbij verzuurt het bloed letterlijk en kunnen lichaamsfuncties en organen uitvallen.

De Diatesse XPER is een dual meter, een glucosemeter en ketonenmeter in één apparaat. Om de ketonenwaarde in het bloed te meten zijn wel andere teststrips nodig. Zowel de glucose teststrips als de ketonen teststrips gebruik je op deze dual glucosemeter.

Diatesse Xper bloedsuikermeter ketonenmeter

Diatesse Xper bloedsuikermeter / ketonenmeter


De resultaten van zowel de glucosemeting als de ketonenmeting kunnen via bluetooth naar een smartphone of tablet worden gezonden. Via overzichtelijke grafieken en tabellen kun je dan het verloop wan de aanwezigheid van glucose en ketonen in het bloed zien. Deze app is er voor Android en Apple.

Er zijn meer dualmeters die zowel als glucosemeter en ketonenmeter te gebruiken zijn, zoals de CareSens Dual en de GlucoFix Tech 2K, maar deze meters scoren lager. De Diatesse XPER is de beste glucosemeter / beste bloedsuikermeter waarmee je ook ketonen kan meten.



Beste glucosemeter merken

Accu Check glucosemeter

Accu-Chek is een in bloedglucosemeters en andere diabetes materialen gespecialiseerde dochteronderneming van het bekende farmaceutische bedrijf Roche. Accu-Chek is de fabrikant van de hier biven genoemde beste glucosemeter. Naast deze Accu-Chek Mobile maken ze ook de modernere Accu-Chek Instant die echter wel losse teststrips gebruikt waardoor het uitvoeren van een meting meer tijd kost.

Contour glucosemeter

Contour is een andere diabetes expert die tot de beste bloedsuikermeter merken behoort. Contour glucosemeters worden gemaakt door Ascensia Diabetes Care dat vroeger actief was als Bayer Diabetes Care. Je komt Contour glucosemeters daarom ook wel eens tegen als Bayer glucosemeter of Bayer Contour glucosemeter.

Ascensia maakt een hele reeks bloedsuikermeters waaronder de Contour Plus Blue, de Contour Next One en de Countour Next Link, moderne glucosemeters met bluetooth en app, maar ook de eenvoudige bloedsuikermeters als de klassieke Contour glucosemeter en de Contour TS.

Abbott (Freestyle Libre) glucosemeter

Abbott maakt bloedsuikermeters als de Freestyle Precision Neo, de Freestyle Freedom Lite en en de Freestyle InsuLinx, maar hun bekendste bloedglucosemeter is de Freestyle Libre. Je vindt deze bij de aanbiedingen onder de merknaam Freestyle.

De Freestyle Libre is een glucosemeter van de nieuwste generatie. Het is een sensor die vast op de huid geplaatst wordt en via een vloeistof continue de bloedsuikerwaarde meet. Je hoeft dus niet zelf je bloedsuiker te meten dat doet sensor voor je en deze stuurt een bericht naar de app van je smartphone of tablet als de bloedsuikerwaarde te hoog of te laag wordt. Ook kun je via app zelf de bloedsuiker waardes en trends bekijken. 

Dit is natuurlijk een enorm gemak, maar het nadeel van de Freestyle Libre is deze glucosemeter altijd via een naald in je lichaam geprikt zit en dat je altijd de kleine bloedsuikermeter altijd op je lichaam draagt. Lang niet iedereen wil dat.

CareSens bloedsuikermeter

Ook CareSens behoort tot de beste glucosemeter merken. CareSens glucosemeters worden gemaakt door i-Sens, een Zuid-Koreaanse fabrikant van medische meetapparatuur, i-Sens maakt de eenvouigde CareSens N Pop, de meer geavanceerde CareSens N Premies (met bluetooth en app) en de CareSens Dual die zowel bloedglucose als ketonen meet.

Diatesse bloedsuiker en ketonen meter

Diatesse noemde we hier boven al als beste glucosemeter die ook ketonen meet. De Diatesse bloedsuikermeter is een product van GD Medical Pharma uit Eindhoven.

Medisana glucosemeter

Ook de Medisana Meditouch bloedsuiker meter noemde we hier boven al. Medisana is een Duits bedrijf dat veel verschillende soorten medische apparatuur maakt. Medische meetapparaten zoals een bloedsuikermeter, een bloeddrukmeter of een elektrische thermometer, maar ook apparaten voor lichttherapie, massage en ademhalingsproblemen. De Medisana Meditouch 2 is hun enige glucosemeter.

Beuer glucosemeter

Beurer is een met Medisana vergelijkbare fabrikant van elektrische apparaten voor gezondheid en verzorging. Beurer en Medisana zijn op veel terreinen elkaars concurrent, Op het gebied van glucosemeters biedt Beuer echter vele meer keuze dan Medisana. Beurer biedt wel een stuk of 7 verschillende glucosemeters aan.

Meer bloedsuikermeters

Andere glucosemeter fabrikanten zijn onder andere Menarini Glucofix, HT-One TD-Gluco, Wellion (Luna, Calla, Leonardo), MyLife, Mercento, SinoCare en Metic.

Bij de aanbiedingen vind je alle glucosemeters met prijzen, specificaties, mogelijkheden en reviews.

Kijk in het bovenstaande overzicht met alle glucosemeters voor de prijs en meer informatie van al deze beste glucosemeters en nog veel meer goede bloedsuikermeters.

Zie ook: Meer testen gezondheid en verzorging


Onderwerp:
Hier boven kijken we naar de beste bloedsuikermeters / beste glucosemeters. Met een goede glucosemeter meet je het suikergehalte in het bloed via een klein prikje. Als beste bloedsuikermeter geldt de Accu-Chek Mobile (vaak foutief als Accu-Check Mobile geschreven). Al vinden ook veel mensen de Medisana MediTouch 2 de beste glucosemeter. De beste bloedsuikermeter om mee te nemen is de Beurer GL 50 en de beste glucosemeter de ook ketonen kan meten is de Diatesse Xper. Al deze beste glucosemeters kun je hier boven vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Accu-Chek Mobile glucosemeter is heel makkelijk om snel mee te meten. De naald en de teststrip zitten er namelijk al in dus je kan meteen prikken. Je hoeft ook geen losse spullen mee te nemen.

    De cassette met strips bevat 50 testen dus je kan 50 keer meten voor je de cassette moet vervangen. De cassette met naalden bevat 5 naaldjes maar je bepaalt zelf wanneer je doordraait naar een nieuwe naald. Volgens de regels moet je bij iedere prik een ander naaldje gebruiken, maar ik doe meestal meerdere dagen met een naald voordat ik doorklik naar een volgende naald. Dat doe ik al jaren en mijn vingers zijn er nog niet afgevallen (en ik heb ook nooit andere klachten gehad).

    Omdat mijn zorgverzekering de Accu-Chek Mobile glucosemeter niet meer vergoed heb ik 2 andere bloedsuikermeters geprobeerd, maar ik kan niet meer wennen aan iedere keer een nieuwe strip uit een doosje halen. Met Accu-Chek Mobile glucosemeter is het prik en klaar. Dan maar geen vergoeding voor de meter. Gelukkig vergoed de zorgverzekering nog wel de naalden en de teststrips voor deze bloedsuikermeter.

    Overigens heeft de Accu-Chek Mobile bloedsuikermeter wel een minpunt. Hij wil nogal eens een foutmelding geven (gebruikersfout, te weinig bloed of andere foutmelding) terwijl er niets fout gaat. En dan sta je met een vinger vol bloed en moet je de glucosemeter herstarten want anders gaat hij niet door. Dat is een klein nadeel van deze voor mij verder beste glucosemeter.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.