Beste zaagtafel (tafelzaag)

Alle goede zaagtafels met de hoogste waardering, de beste zaagtafel uit de test en de beste koop. Plus aanbiedingen van al deze beste zaagtafels.

Beste zaagtafel test

Een zaagtafel (tafelzaag) is een werktafel waarin een zaag is verwerkt. Een goede zaagtafel is praktisch en je kan er veel zaag klussen meer uitvoeren op een comfortabele manier. Maar wat is de beste zaagtafel voor al je klussen? Hier kijken we naar de beste zaagtafels.


Een zaagtafel wordt ook wel elektrische zaagtafel, tafelzaagmachine, zaagbank of tafelcirkelzaag genoemd. Zaagtafels worden vooral gebruikt voor het zagen van laminaat en planken. Zaagtafels worden vaak ingezet om brede en/of lange materialen te zagen. Hout, maar ook aluminium, metaal of tegels.

De toepassingen van een tafelzaag komen sterk overeen met die van een cirkelzaag, maar met een elektrische zaagtafel kun je sneller, makkelijker, comfortabeler, nauwkeuriger en veiliger werken. Een goede zaagtafel heeft dus vele voordelen maar daar staat een wel wat hogere prijs tegenover. Al vallen de prijzen soms reuze mee zoals je hieronder kunt zien.

Kijk maar in het overzicht met alle zaagtafels voor alle goede zaagtafels en hun prijs. Je vindt daar elektrische zaagtafels van onder andere Bosch, Metabo, DeWalt, Einhell, Black & Decker, Makita, Powerplus, Festool en Ferm. Kijk daar voor alle informatie, prijzen en specificaties.

Hieronder vind je de beste zaagtafels. Deze beste tafelzagen hebben de hoogste waardering gekregen en zijn het meest populair bij hun gebruikers. Waarschijnlijk is één van deze twee goede zaagtafels ook voor jou de beste zaagtafel.

Einhell tafelcirkelzaag met onderstel

Krachtig, maar relatief voordelig. Als we de prijs laten meewegen (beste koop) is dit deze Einhell zaagtafel de beste zaagtafel.

Einhell tafelzaag

Einhell tafelzaag


Dat deze Einhell zaagtafel zo veel goedkoper is dan de meeste andere goede zaagtafels komt omdat deze beste koop over een plastic behuizing beschikt. Dit heeft echter nauwelijks een nadelig op de duurzaamheid en kwaliteit en de prijs ligt aanmerkelijk lager. Kijk in het bovenstaande overzicht met alle elektrische zaagtafels voor de actuele laagste prijs.

Ook voor het gewicht is het materiaal het voordeel, want deze beste zaagtafel is erg licht van gewicht. De prijs van de tafelzaag kan nog veel lager liggen als je kiest voor een versie zonder onderstel, maar wat ons betreft hoort een onderstel bij een goede tafelzaag. Uitklappen en zagen maar!

Vonroc zaagtafel

Wil je alleen hout zagen? Dan heb je minder vermogen nodig  (met 1500 watt is deze zaagtafel minder sterk dan de 2000 watt Einhell zaagtafel) dan ben je goedkoper uit met een Vonroc zaagtafel die circa 120 euro kost. Dat is een bijzonder lage prijs voor een elektrische zaagtafel, vooral voor een goede zaagtafel met zo'n goede kwaliteit.

Vonroc zaagtafel

Vonroc zaagtafel

Deze beste goedkope zaagtafel is niet voor niets de meest verkochte zaagtafel van dit moment. Het is een stevige robuuste tafel zaagmachine die wordt geleverd met een slang voor stofafzuiging onder het zagen. Deze slang kun je op een stofzuiger aansluiten, en het stof wordt zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van het zaagblad weggezogen. Zo heb je minder rommel en een beter zicht op je werk.

De aluminium verstekgeleider is voorzien van een traploze instelbare hoek, Ook het zaagblad is traploos instelbaar. Het is een praktische tafelzaag waarmee je ook heel goed solide hout kunt zagen.

In het overzicht van alle zaagtafels bovenaan vind je nog meer goede zaagtafels. Vink daar je wensen en eisen aan, en je krijgt een overzicht van de elektrische zaagtafels die voor jou de beste zaagtafel zijn.

Beste zaagtafels (ongeacht de prijs)

De bovenstaande zaagtafels zijn de beste zaagtafels als je de prijs laat meewegen. Dit zijn goede zaagtafels tegen een lage prijs. Tafelzagen met een goede verhouding prijs en kwaliteit. Ook wel voordelige keuze, beste koop of best buy genoemd. 

Laten we de prijs buiten beschouwing, dan komen we uit bij de zaagtafels van A-merken. Hieronder een kort overzicht van de zaagtafels van de beste zaagtafel merken zoals professionals deze gebruiken.

DeWalt zaagtafel

DeWalt is een grote naam in de zaagtafelmachine wereld. Bij DeWalt kun je terecht voor een professionele zaagtafel, maar ook bij consumenten is de DeWalt zaagtafel populair. Een DeWalt zaagtafel is een zaagtafelmachine van hoge kwaliteit die gebruiksvriendelijk is om te gebruiken. 


DeWalt zaagtafel

DeWalt zaagtafel

Bosch zaagtafel

Ook Bosch behoort tot de beste zaagtafel fabrikanten. Met name de zaagtafelmachines die onder het Bosch Professional label verkocht worden zijn bijzonder goede zaagtafels. Maar dit label geeft wel aan de je dan met een professionele zaagtafel te maken hebt en niet met een goedkope zaagtafel die maar af en toe door een doe het zelver wordt gebruikt.

Makita zaagtafel

Makita is een andere fabrikant die bekend staat om goed professioneel elektrisch gereedschap die ook bij consumenten er in trek zijn. Dat geldt ook voor de Makita zaagtafels. Goedkoop is ook een Makita zaagtafel niet, maar dit zijn wel betrouwbare tafelzaag die een goede koop zijn als je de zaagtafel vaak gebruikt.

Festool zaagtafel

Een ander beste zaagtafel merk is Festool. Ook het Duitse Festool is een fabrikant van professioneel gereedschap en klusgereedschap voor de power user. Festool maakt voornamelijk elektrisch gereedschap voor houtbewerking, zoals cirkelzagen, invalzagen, schaafmachines, frezen, schuurmachines en dus ook zaagtafels.

Meer goede zaagmachines 

Kijk op beste zaagmachines uit de test voor de beste zaagmachines in andere categorieën.

Foto bovenaan: Einhell zaagtafel


Samenvatting:
Met een elektrische zaagtafel is het praktisch en comfortabel zagen, vooral lange materialen zoals planken, balken en laminaat. Bovenaan vind je aanbiedingen van alle goede zaagtafels. Twee van de beste zaagtafels lichten we er uit. Het betreft een Einhell zaagtafel en een Vonroc tafelzaag. Dit zijn de beste zaagtafels voor je geld. Zoek je een andere tafelzaag? Dan kun je uit het overzicht makkelijk jouw persoonlijk beste zaagtafel selecteren en goedkoop online kopen.

Een reactie posten

0 Reacties