Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste trainingswiel (buikspiertrainer, ab wheel, buikspierwiel)

Het Tunduri buikspierwiel is het beste trainingswiel (buikspiertrainer, ab wheel) uit de test. Hieronder dit beste ab wheel en andere goede buikspiertrainers.
Een trainingswiel (ab wheel, buikspierwiel, buikspiertrainer) is een eenvoudig en voordelig trainingsapparaat om je buikspieren mee te trainen. Wat is het beste trainingwiel? Hier kijken we naar de beste van deze buikspiertrainers.Aanbiedingen trainingswielen en meer voor buikspier training

Met een goed trainingswiel bouw je niet alleen spierkracht op door je buikspieren, rugspieren en bovenspieren te trainen, maar je traint ook je balans.

Zo'n ab wheel is absoluut geen duur trainingsapparaat. Je koopt een trainingswiel voor een prijs ver onder de 20 euro. Hiermee is het ab wheel het goedkoopste fitness apparaat. 

Kijk in het overzicht alle buikspiertrainers voor al deze trainingswielen en andere soorten buikspier trainers.Ab wheel oefeningen

Met een trainingswiel (ab wiel, ab roller) doe je ab roll out oefeningen. Je zit op je knieën en je rolt met het ab wheel wiel helemaal naar voren zodat je helemaal gestrekt bent, en weer terug. Of je doet deze oefening staande. Beide oefeningen zie je in de video hier onder uitgevoerd.De trainingswiel oefening stap voor stap

 • Ga op je knieen op de grond zitten.

 • Plaats de ab wheel voor je op de grond en hou de handgrepen stevig vast.

 • Span je buikspieren aan en hou je rug recht.

 • Rol de ab wheel langzaam naar voren, hou daarbij je armen en lichaam recht, laat je onderrug niet doorzakken. Adem hierbij uit.

 • Hou dit vol tot het je niet meer lukt je romp gestrekt te houden.

 • Trek de ab wheel langzaam terug naar de beginpositie, span daarbij je buikspieren aan, trek je armen naar achter en hou je romp stabiel. Adem hierbij in.

 • Neem een korte pauze en doe het dan nogmaals. 

 • Doe zit alles 8 tot 12 keer voor een goede trainingswiel workout.

Let er bij deze oefening vooral goed op dat buikspieren aangespannen zijn. Hiermee boek je het beste resultaat.

Als je merkt dat de oefeningen te makkelijk worden omdat je meer getraind raakt, kun je de oefening staande uitvoeren, en later ook op je tenen. Maar doe dit niet te snel om overbelasting en blessures te voorkomen.Welke spieren train je met een ab wheel

Met een ab wheel (ab roller) train je voornamelijk je buikspieren. Daarom wordt het ab wheel ook buikspiertrainer genoemd, maar eigenlijk doe je dit eenvoudige trainingsapparaat daarmee te kort. Ook de spieren in je bovenrug, schouders en armen worden bij het trainen met een ab roller namelijk aangesproken. Deze spiergroepen worden getraind met een ab wheel:

 • Rectus abdominis: Dit zijn de buikspieren die verantwoordelijk zijn voor het buigen van je romp. Dit zijn de spieren die je ziet als je een six-pack hebt.

 • Obliques: Deze spieren bevinden zich aan de zijkant van je romp. De obliques spieren zijn verantwoordelijk zijn voor het draaien en het zijwaartse buigen van de romp.

 • Transversus abdominis: Dit zijn dieper in de buik liggende spieren die verantwoordelijk zijn voor het stabiliseren van de romp. Ook ondersteunen deze buikspieren de wervelkolom. Trainen met een ab wheel kan daardoor de stabiliteit verbeteren en rugpijn verminderen.

 • Bovenrug spieren: Met een ab wheel train je niet alleen de buik maar ook de rug. Omdat je je bovenlichaam gestrekt houdt activeer en train je ook de spieren van je bovenrug  de rhomboïden en de trapezius).

 • Armspieren: De triceps worden getraind omdat je bij hte trainen met de ab roller de armen strekt e je lichaam bnaar voren duwt.

 • Schouderspieren: De deltaspieren in de schouder worden door de beweging eveneens getraind.Beste buikspiertrainer: Tunturi dubbel trainingswiel met kniemat

Train je buikspieren, rugspieren en bovenspieren met dit beste trainingswiel. Deze buikspiertrainer is voorzien van een dubbel wiel voor een goede grip en stabiliteit. Dit is het beste ab wheel en het beste trainingswiel om je buikspieren te trainen.

Beste ab wheel: Tunturi trainingswiel / buikspiertrainer

Beste ab wheel: Tunturi buikspierwiel / buikspiertrainer


Ook de foam anti-slip handgrepen zorgen er voor dat je je volledig op de oefening kunt concentreren. Er wordt een matje meegeleverd zodat je je knieën niet bezeert tijdens de oefeningen.

Met dit trainingswiel geef je je buikspieren en rugspieren een behoorlijk zware training waardoor het deze buikspiertrainer beter geschikt is voor gevorderde sporters dan voor beginners.

Je ziet dit beste trainingswiel op de foto helemaal bovenaan in actie. Kijk voor de prijs in het bovenstaande overzicht met buikspiertrainers. Je vindt daar ook een goedkope versie van dit buikspierwiel zonder matje.

Het Tunturi trainingswiel het beste trainingswiel uit de test en gezien de lage prijs van 18 euro (met mat) of 14 euro (zonder mat) heeft het geen zin om genoegen te nemen met een goedkoper alternatief.

Alle informatie over dit beste trainingswiel vind je in het overzicht met alle buikspiertrainers. Daar vind je ook ervaringen van gebruikers van deze beste buikspiertrainer.


Zie ook: 
In de video hieronder krijg je nog tips en uitleg over de oefeningen met zo'n ab wheel.

Foto: Tunturi

Onderwerp:
Op zoek naar de beste ab buikspiertrainer, beste ab wheel (ab wiel), beste ab roller, beste buikspierwiel, beste trainingswiel? Het Tunturi trainingswiel is getest als beste ab wheel voor het trainen van je buikspieren. Dit beste ab wheel is een dubbel trainingswiel en wordt geleverd met een kniemat zodat je je ab wheel oefeningen pijnloos kunt uitvoeren. In de video worden buikspierwiel oefeningen gedemonstreerd en als je de links volgt kom je bij de ab wheel / ab roller / trainingswiel / buikspiertrainer aanbiedingen.

Een reactie posten

0 Reacties