Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste bovenfrees (freesmachine hout gleuven en profiel randen)

Beste bovenfrees freesmachine uit de test en informatie en aanbiedingen van alle goede bovenfrees freesmachines


Voor het bewerken van hout is een bovenfrees een onmisbaar stuk gereedschap. Hier kijken we naar de beste bovenfrezen en kijken we wat je met een bovenfrees freesmachine allemaal kan doen.


Wat is de beste bovenfrees?

Bovenfrezen heb je in diverse prijsklassen. Je hebt goedkope bovenfrees freesmachines van een paar tientjes, maar ook van een paar honderd euro. In het overzicht met alle bovenfrezen hier onder vind je al deze freesmachines. Circa 100 bovenfrees machine met alle prijzen en specificaties.

Maar natuurlijk hebben we ook de beste bovenfrees uit de test voor je. Kijk hier onder voor de beste bovenfrees uit de meest recente test.


Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden van goede bovenfrees freesmachines.


Einhell bovenfrees


Wat is een bovenfrees freesmachine?

Met een bovenfrees kun je hout bewerken. Dat kan een MDF plaat zijn, maar ook een paneel van eikenhout of een andere soort hout.  De mogelijkheden van een bovenfrees zijn groot, maar een bovenfreesmachine wordt vooral gebruikt voor maken van gleuven, sierlijke profielen, uitsparingen en het in een specifieke vorm frezen van hout. Ook kun je met een bovenfrees bepaalde houtverbindingen frezen, zoals een zwaluwstaart verbinding.

Zoek je een ander soort freesmachine. Bijvoorbeeld een freesmachine om mee in muren te frezen (een muurfrees). Kijk dan bij de andere testen van freesmachines.

Zoals de naam bovenfrees al aangeeft frees je bij deze freesmachine van boven af. Je plaatst je werk onder de freesmachine, maakt deze vast, en gaat dan aan de slag. Je kan een bepaalde freesdiepte instellen en bepalen hoeveel hout er weggehaald moet worden.


Ferm bovenfrees

Verschillen tussen bovenfrees machines

Bij het kiezen van de voor jou beste bovenfrees  freesmachine moet je de keuze niet alleen van de prijs laten afhangen maar ook van de mogelijkheden (en beperkingen) van de verschillende bovenfreesmachines. Die verschillen namelijk nogal.

Let bijvoorbeeld op de kracht van de bovenfrees (het vermogen in watts). Hoe hoger het vermogen, hoe makkelijker het werk. Ook de maximale freesdiepte is natuurlijk belangrijk als je diep wilt kunnen frezen. De freesdiepte loopt uiteen van zo'n 35 mm tot 75 mm. Dat is nogal een verschil.

Handig is een aansluiting voor de stofzuigerslang evenals ingebouwde verlichting die op je werk schijnt. Wil je losse frezen op de bovenfrees plaatsen? Let er dan op of de spantang diepte volstaat.

Ook is er een beperkt aantal bovenfrezen met een accu, zodat je snoerloos kunt frezen.


Bosch bovenfrees freesmachine


De accessoires zijn ook een niet te verwaarlozen onderdeel van een bovenfrees. Welke accessoires worden er bij je bovenfreesmachine meegeleverd? Met een parallelgeleider kun je kaarsrecht frezen en voor het frezen van een perfecte ronding is een cirkelgeleider zeer handig. En dan zijn er nog de verschillende frezen die je op je bovenfrees kunt plaatsen zoals een sponningfrees, een v-groef frees, een zwaluwstaart frees, een kopieerfrees en een vingerfrees

In de bovenstaande top 10 vind je alle informatie over de beste bovenfrezen. Bovendien kun je er doorklikken naar nog veel meer goede bovenfrezen en andere freesmachines. Je vindt daar ook alle prijzen en specificaties.

Zie ook:


Onderwerp:
Hier vind je de beste bovenfresen uit de bovenfrees test. De beste bovenfrees  of bovenfreesmachine is een freesmachine voor het bewerken van hout zoals het maken van profielranden en gleuven. Kijk hier boven voor de beste bovenfrees uit de laatste test en voor meer goede bovenfrees machines.

Een reactie posten

0 Reacties