Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste grillpannen: Grillpan top 10

 

De grillpan top 10 en andere goede grillpannen. Met grillpan aanbiedingen en een keuzehulp om je beste grillpan te vinden.

Beste grillpan test

Een grillpan is de ideale pan om vlees, vis, groente en ander voedsel perfect te grillen. Door te grillen schroeit het eten snel dicht. Hierdoor blijven sappen en smaken behouden waardoor het eten malser en lekkerder smaakt. Het vet komt tussen de ribbels van de grillpan waardoor het niet in het eten komt. Ook op dit punt zorgt de grillpan daarom voor gezonder eten. 

Om de hoge temperaturen te bereiken voor het perfecte grillen zijn de beste grillpannen gemaakt van sterke materialen die tegen zeer hoge temperaturen kunnen zoals gietijzer en gietaluminium.

Kijk voor de meest populaire, hoogst gewaardeerde en beste grillpannen in de onderstaande grillpan top 10. 


In overzicht met meer dan 450 grillpannen vind je alle in Nederland gangbare grillpannen, met al hun prijzen, mogelijkheden, specificaties en vaak ook ervaringen van gebruikers van de grillpannen.

Waarom grillen?

Grillen is dus gezonder dan bakken. Bij grillen is geen of weinig vet nodig, het vet uit het voedsel wordt afgevoerd en omdat het voedsel dicht schroeit blijven smaken, vitamines en sappen in het eten in plaats van in de pan.

Daarnaast krijgt het voedsel in een grillpan ook een kenmerkende grillsmaak. Dit komt omdat er op de plekken waar het voedsel de grillplaat raakt (daar waar de bekende grill strepen verschijnen) de zuren de suikers een zogenaamde maillardreactie krijgen.

Tips goed grillen met een grillpan

Voor het goed grillen van eten in een grillpan hebben we de volgende tips
 • Zoals we al schreven vloeit vet via de ribbels in de grillpan weg. Wil je toch een beetje vet gebruiken? Gebruik dan olie en doe dit niet in de pan maar smeer het over het voedsel. Geen vet gebruiken kan bij een goede grillpan ook.
   
 • Laat de grillpan voor het eten er in gaat eerst goed heet worden. Als test kun je eventueel wat druppels water in de grillpan doen. Als de druppels meteen sissend verdampen is de grillpan goed op temperatuur.
   
 • Leg het eten dan pas in de grillpan en laat dit rustig liggen.
   
 • Draai het voedsel pas om als het niet meer aan de grillpan plakt. Gebruik hiervoor een tang.
   
 • Als je te vroeg draait blijft het eten aan de grillpan plakken en maak je het kapot. Als het goed gegrilled is laat het vanzelf los. Als de grillstrepen duidelijk zichtbaar zijn kan er meestal veilig gedraaid worden.

Grillpan BK

Grillpan BK

Gietijzeren grillpan of grillpan met anti-aanbak laag?

Een grillpan met anti-aanbak laag is goedkoper dan een grillpan van gietijzer, maar een gietijzeren grillpan gaat veel langer mee omdat gietijzer veel beter bestand is tegen zeer hoge temperaturen dan een anti-aanbak laag.

Een grillpan met anti-aanbaklaag kan je beter niet al te heet laten worden. Maar dit hitte is nou net het sterke punt van goed grillen! De beste grillpannen zijn daarom gietijzeren grillpannen.

Pas met een gietijzeren grillpan wel op bij een kookplaat met glas. Het harde materiaal kan krassen bij onvoorzichtig gebruik.

Meer grillpan tips

Meer tips voor bij het kiezen, kopen en gebruiken van een grillpan vind je bij de beste grillpan test. Daar vind je ook meer beste grillpannen uit de test.


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste grillpannen in de grillpan top 10. In het overzicht met alle grillpannen vind je meer dan 450 grillpannen met alle lage actuele prijzen en specificaties. Uit dit overzicht kun je snel en makkelijk jouw beste grillpan selecteren en deze beste grillpan goedkoop online kopen., ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.