Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste vleesthermometer

Zoek je de beste vleesthermometer? Hier een overzicht van alle vleesthermometers die de hoogste score hebben gehaald.

beste vleesthermometers

Het is zonde als je kostbare vlees te rauw of juist te gaar uit de pan of oven komt. Dat maakt een goede vleesthermometer onmisbaar voor een goede hobbykok (of professional). Met een vlees thermometer kun je heel nauwkeurig de temperatuur in de kern van het vlees, maar ook van bijvoorbeeld vis of groente. Kijk hier voor de beste vleesthermometer.

Overzicht beste vleesthermometers

Of beste vleesthermometers om precies te zijn, want hier vind je niet één beste vleesthermometer maar meerdere beste keukenthermometers waarmee je de temperatuur in de kern van je vlees kunt meten.

In het overzicht aanbiedingen beste vleesthermometers vind je alle vlees thermometers die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. Het gaat om een dertigtal goede vleesthermometers in verschillende soorten en verschillende prijsklassen.

Wat is een vleesthermometer?

Met een vleesthermometer kun je de kerntemperatuur van het vlees meten. Zonder goede vlees thermometer is die temperatuur een gok, met een goede vleesthermometer weet je precies waar je aan toe bent.

Een vleesthermometer beschikt over een lange pin die je in het vlees steekt. Je moet namelijk de temperatuur van de kern van het vlees meten en niet van de zijkant. Als je de kerntemperatuur van het vlees weet kun je aan de hand van een tabel precies bepalen hoe lang het vlees moet garen.

Gohh vleesthermometer

Vleesthermometer van Gohh (Gouda Select)


Sommige vleesthermometers beschikken over twee pinnen zodat je met één vleesthermometer twee stukken vlees tegelijk kunt meten. Je kunt de pin (de probe) dan in het vlees laten zitten en de temperatuur continue in de gaten houden.

Een vleesthermometer is handig bij bijvoorbeeld een rollade, kip of kalkoen. Maar ook bij de barbecue, waarbij de kerntemperatuur lastig te regelen is, wordt een vlees temperatuurmeter veel gebruikt.

Vleesthermometer Lorem
Lorem vlees thermometerDraadloze vleesthermometer op afstand uitlezen

Veel van dit vlees moet lang garen. Om te voorkomen dat je regelmatig naar de keuken of barbecue moet lopen zijn sommige van de beste vleesthermometers voorzien van een draadloze connectie tussen sensor en display. Je kan dan vanuit de woonkamer de temperatuur van het vlees in de keuken uitlezen.  

Dat is bijvoorbeeld het geval met de onderstaande Promida draadloze vleesthermometer.

Promida vleesthermometer, draadloos

Met deze draadloze vleesthermometer (die je bij de bovenstaande beste vleesthermometers kunt vinden) kun je van afstand de kerntemperatuur van twee stukken vlees in de gaten houden dankzij de twee meegeleverde sensor-pinnen.

In het overzicht vind je meer vleesthermometers die je op afstand kunt uitlezen.

Kerntemperatuur vlees tabel

De temperatuur kunnen meten is handig, maar je moet natuurlijk ook kunnen weten wat de goede kerntemperatuur van het vlees is. In de kerntemperatuur vlees tabel kun je deze beste temperatuur vinden.

Het betreft de juiste temperatuur van ieder soort vlees, Vlees van ieder dier, zoals varkensvlees, rundvlees, kip, lamsvlees, wild, vis en meer vleessoorten. En (indien van toepassing) ook van medium rare, medium, medium well en doorbakken vlees.


Zoek je een goede vleesthermometer? Kijk voor alle beste vleesthermometers (5 sterren) in het bovenaan genoemde overzicht.Onderwerp:
Met een goede vleesthermometer meet je de temperatuur in de kern van je vlees (of ander voedsel). Maar wat is de beste vleesthermometer? Hier vind je alle beste vleesthermometers voor het meten van de kerntemperatuur van het vlees, allemaal goede vleesthermometers die een 5 sterren waardering hebben gehad. Sommige vlees thermometers kun je op afstand uitlezen. De aanschaf van een goede vlees thermometer is een kleine uitgave die zich terug betaald in een perfect gegaard vleesgerecht. Kijk hier voor de beste vleesthermometer. 

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Natuurlijk is mijn Weber digitale vleesthermometer niet alleen voor de BBQ geschikt. Ook de temperatuur van het vlees uit de pan of oven kun je hier prima mee meten. Ik vraag niet veel meer van een elektrische vleesthermometer dan dat deze de binnentemperatuur van het vlees nauwkeurig en betrouwbaar meet, en dat doet deze Weber thermometer. Bovendien doet hij de meting snel.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.