Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste sportmat (fitnessmat, yogamat)

 

Kijk hier voor je beste sport mat. Met alle beste sportmatten waaronder ook de beste yogamat en de beste fitnessmat. Iedere beste sportmat heeft een 5 sterren waardering.
Beste yogamat/ beste fitnessmat / beste sportmat

Dit keer kijken we naar de beste sportmatten (zoals de beste fitnessmatten en beste yogamatten). Dit zijn matten waarmee je op de grond je fitness oefeningen of yoga oefeningen kunt doen. Een goede sportmat / yogamat / fitnessmat heeft de juiste maat, ligt comfortabel en glijdt niet weg. Maar wat is de beste sportmat. Hier de beste sportmatten.

Je kunt deze sportmatten een fitnessmat of een yogamat noemen, naar de sport waarvoor je de mat gebruikt, voor de eigenschappen maakt het niet echt uit. De gewenste eigenschappen om de mat de beste sportmat te kunnen noemen zijn gelijk.

Kijk bij de de beste sportmatten (5 sterren) voor al deze goede sportmatten. Elke beste sportmat in deze lijst heeft de hoogste waardering gekregen.

Hieronder kijken we naar een aantal van de beste sportmatten uit de lijst. Kijk voor alle specifieke details en prijzen van deze beste yogamatten en beste fitnessmatten in het bovenstaande overzicht van beste sportmatten.

Tunturi fitnessmat

De Tunturi fitnessmat is de nummer 1 onder de sportmatten. Deze beste sportmat is leverbaar in 4 kleuren (zwart, donkerblauw, lichtblauw en roze).Het is een comfortabele gemaakt van dik materiaal. De Tunturi fitnessmat is 1,5 centimeter dik en gemaakt van stevig NBR schuimrubber.

Beste fitnessmat test


Het dikke materiaal van de sport mat geeft een zachte maar goede steun bij yoga oefeningen en training van de buikspieren. De maat is 1,80 meter lang en 60 centimeter breed. Volgens menig sportmat test is dit de beste sportmat.

Ondanks de hoge kwaliteit is deze beste sportmat / beste yogamat heel betaalbaar. Kijk in bovenstaand overzicht met beste sportmatten voor de actuele lage prijs en meer informatie.


Athletix Premium fitnessmat

De beste sportmat om mee te nemen naar de sportschool is de fitnessmat van Athletics. Deze beste sportmat wordt namelijk geleverd met zowel een draagriem als een draagtas. Je kunt deze mat dus op twee manieren meenemen naar de sportschool of je yogaklasje.Maar ook voor thuis is dit een prima sport mat. Met een afmeting van 183 cm bij 61 cm is hij iets langer en iets breder dan de Tunduri fitnessmat. De dikte is gelijk (1,5 cm) en ook deze Premium sportmat is gemaakt van NBR.

Deze beste yogamat / fitnessmat is te koop in vijf kleuren. Kijk bij de bovenstaande beste sportmatten voor de prijs en alle details.

Love Generation yogamat

Bij deze sportmat van Love Generation spreken we over een yogamat. Qua functionaliteit is een yogamat niets anders dan een fitnessmat, alleen de uitstraling en design van de Love Generation yogamat past meer bij de sfeer van het beoefenen van yoga dan bij intensief sporten.


Beste yogamat test

Ook deze yogamat is een goede sportmat al is hij met een dikte van 6 mm wel een stuk dunner dan de bovenstaande fitnessmatten. De grip is prima. Deze mat glijdt niet weg en is geschikt voor alle soorten yoga zoals hatha, yin, iyengar, ashtanga, vinyasa en bikram, maar dus ook voor fitness en pilates.

Deze yogamat is wel wat duurder. Kijk voor de actuele prijs bij de bovengenoemde beste sportmatten met 5 sterren.

Bij de bovenstaande beste sportmatten vind je nog veel meer goede sportmatten, yogamatten en fitnessmatten.

Verschil yogamat en fitnessmat

Hoewel de termen sportmat, fitnessmat en yogamat door elkaar gebruikt worden zijn er kleine verschillen tussen deze soort matten. 

De dikte
Een yogamat wordt gebruikt voor yoga oefeningen en meditatie. Dat is een rustige manier van een mat gebruiken. Een yogamat moet dus vooral comfort en stabiliteit bieden. Omdat veel yoga poses om een stabiele ondergrond vragen zijn deze yoga sportmatten wat dunner dan een sportmat voor fitness.

De beste sportmat voor fitness oefeningen als pilates, stretchen, aerobics en krachttraining is dikker om meer demping te kunnen bieden. Zodoende worden schokken gedempt en worden de gewrichten ontzien.

Het oppervlak
Ook is de beste fitnessmat een gladde mat zodat je er goed glijdende oefeningen en buikspieroefeningen op uit kunt voeren. De beste yogamat is daarentegen voorzien van een geribbeld oppervlak of van een oppervlak dat op een andere manier weerstand biedt en zodoende glijden tegengaat. Dit voorkomt dat je tijdens het uitvoeren van de yoga poses wegglijdt.

Het formaat
Ook in het formaat van de sportmat is er een verschil tussen een yogamat en een fitnessmat. Omdat het uitvoeren van fitness oefeningen meer ruimte vraagt zijn de fitnessmatten over het algemeen groter. Een yogamat is kleiner. 173 cm bij 61 cm is een veel voorkomende maat bij yogamatten. 

Hoewel je een yogamat ook voor fitness kunt gebruiken en een fitnessmat voor yoga is de beste sportmat voor yoga een yogamat en de beste sportmat voor fitness een fitnessmat. Maar let wel op de bovengenoemde eigenschappen van de mat, want de benamingen worden veel oor elkaar gebruikt.

Waarom gebruik je een sportmat?

Maar waarom zou je een sportmat als fitness mat of yoga mat gebruiken?

De belangrijkste reden om een sportmat tijdens fitness, yoga of andere grondoefeningen te gebruiken is natuurlijk de demping en het comfort. Grondoefeningen op een harde ondergrond uitvoeren is niet plezierig. Zelfs de relatief zachte vloer van een sportzaal voelt dan hard aan. Bij de oefeningen van pilates, yoga, core workouts en stretching is het da ook plezierig de oefeningen op een sportmat uit te voeren. De sportmat ondersteunt dan ook de gewrichten en vermindert de druk op de drukpunten van het lichaam.

Ook zijn oefeningen vaak beter uit te voeren op een sportmat. Een goede sportmat heeft een goede antislip aan zowel de bovenkant als de onderkant van de mat. Zodoende gaat de sportmat niet schuiven, en hebben ook je handen en voeten een goede grip op de ondergrond.

Een goede sportmat, of dat nu een yoga mat of een fitness mat is, dient als een beschermlaag tussen de vloer en het lichaam. Schokken worden geabsorbeerd waardoor er minder kans is op blessures aan gewrichten, rug, enkels en knieën. 

En niet in de laatste plaats is het gebruik van een sportmat tijdens fitness oefeningen en yoga hygiënischer. De vloer van een openbare ruimte als een sporthal, sportschool, gymzaal of fitness ruimte is vaak verre van schoon. Stof, transpiratievocht, bacteriën en ander vuil zijn meestal rijkelijk aanwezig. Met een sportmat neem je je eigen hygiënische ondergrond mee. Een goede yogamat of fitnessmat is dan ook makkelijk mee te nemen. Ze zijn goed op te rollen of op te vouwen, ze beschikken vaan over een draagband, en de beste sportmat is lichtgewicht. Je neemt de beste sportmat dan ook makkelijk overal mee naar toe.

Boven vind je aanbiedingen van alle beste sportmatten en vind je beschrijvingen van de beste fitnessmat en beste yogamat uit de test.


Zie ook: 


Foto bovenaan: Tunturi sportmat


Onderwerp:
Wat is de beste sportmat, beste fitnessmat of beste yogamat? Al deze beste sportmatten vind je hier boven, Deze beste sportmatten voor yoga en fitness hebben allemaal een een 5 sterren waardering gekregen.,


0 comments :

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *