Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste sportmat (fitnessmat, yogamat)

Kijk hier voor je beste sportmat. We hebben hier de beste sportmatten waaronder de beste yogamat en de beste fitnessmat. Plus informatie, tips en meer goede sportmatjes.

Beste fitnessmat / beste sportmat test

Op deze pagina kijken we naar de beste sportmatten (waaronder de beste fitnessmatten en beste yogamatten). Dit zijn allemaal matten waarmee je op de grond je fitness oefeningen of yoga oefeningen kunt doen. Een goede sportmat / yogamat / fitnessmat heeft de juiste maat, ligt comfortabel en glijdt niet weg. Maar wat is de beste sportmat?  Hier de beste sportmatten.Je kunt deze sportmatten een fitnessmat of een yogamat noemen, naar de sport waarvoor je de mat gebruikt, voor de eigenschappen maakt het niet echt uit. De gewenste eigenschappen zijn (bijna) gelijk.

Hieronder heb ik informatie voor je over vijf van de beste sportmatten. Verderop deze pagina vind je aanbiedingen van nog meer goede sportmatjes en tenslotte heb ik tips en advies voor bij het kiezen van je beste sportmat.Tunturi fitnessmat

De Tunturi fitnessmat is de nummer 1 onder de sportmatten. Deze beste sportmat is leverbaar in 4 kleuren (zwart, donkerblauw, lichtblauw en roze).Het is een comfortabele gemaakt van dik materiaal. De Tunturi fitnessmat is 1,5 centimeter dik en gemaakt van stevig NBR schuimrubber.


Beste fitnessmat test


Het dikke materiaal van de sport mat geeft een zachte maar goede steun bij yoga oefeningen en training van de buikspieren. De maat is 1,80 meter lang en 60 centimeter breed. Volgens menig sportmat test is dit de beste sportmat.

Ondanks de hoge kwaliteit is deze beste fitnessmat heel betaalbaar. Kijk bij de bovenstaande productlink voor meer informatie over deze beste sportmat en de actuele lage prijs.Matchu Sports fitnessmat

Een grote concurrent voor de Tunturi mat is de Matchu Sports sportmat. Deze beste fitnessmat combineert een hoge kwaliteit met een hoog comfort. Ik geef zelfs voorkeur aan deze mat! Het is een lekker dikke fitnessmat, die toch licht en makkelijk is om mee te nemen. 

De schok-absorptie van deze 9 millimeter dikke fitnessmat is zeer goed. De Matchu Sports mat is zeer geschikt om zowel als sportmat als yogamat te gebruiken.


Matchu Sports fitnessmat / sportmat
Matchu Sports fitnessmat / sportmat


Met deze mat kun je je grondoefening doen zonder pijnlijke steunplekken en zitplekken achteraf en tijdens de oefeningen. Deze beste fitnessmat is gemaakt van natural based rubber dat zowel zacht als licht van gewicht is. Ook is dit materiaal heel makkelijk te reinigen. Je kunt de sportmat goed oprollen en aan een draagkoord makkelijk meenemen.

De onderkant van de mat bevat anti-slip materiaal dat er voor zorgt dat de mat goed blijft liggen en niet verschuift.

Met zijn afmetingen van 180 bij 60 centimeter heb je ook nog eens lekker de ruimte voor je oefeningen.
Athletix Premium sportmat

Moet je een stulje lopen met je fitnessmat? Een heel goede sportmat om mee te nemen naar de sportschool is de fitnessmat van Athletics. De Athletix sportmat wordt namelijk geleverd met zowel een draagriem als een draagtas. Je kunt deze mat dus op twee manieren meenemen naar de sportschool of naar je yogaklasje.Maar ook voor thuis is deze Athletix yogamat een prima sport mat. Met een afmeting van 183 cm bij 61 cm is hij iets langer en iets breder dan de Tunduri fitnessmat. De dikte is gelijk (1,5 cm) en ook deze Premium sportmat is gemaakt van NBR. Deze mat behoort zonder twijfel tot de beste fitnessmatten.

Deze goede yogamat / fitnessmat is te koop in vijf kleuren. Kijk bij de bovenstaande link voor de prijs en alle details.Love Generation yogamat

Bij deze sportmat van Love Generation spreken we over een yogamat. Qua functionaliteit is een yogamat niets anders dan een fitnessmat, alleen de uitstraling en design van de Love Generation yogamat past meer bij de sfeer van het beoefenen van yoga dan bij intensief sporten.


Beste yogamat test

Ook deze yogamat is een goede sportmat al is hij met een dikte van 6 mm wel een stuk dunner dan de bovenstaande fitnessmatten. De grip is prima. Deze mat glijdt niet weg en is geschikt voor alle soorten yoga zoals hatha, yin, iyengar, ashtanga, vinyasa en bikram, maar dus ook voor fitness en pilates. Deze yogamat is wel wat duurder. Maar we hebben ook een goed alternatief hier onder.Avento fitnessmat

Een goede fitnessmat onder de 20 euro is de sportmat van Avento. De Avento fitnessmat is een zachte  foam mat van polyetheen die te koop is in de kleuren roze, lichtblauw en grijs.

Avento fitnessmat / sportmat


Deze goedkope sportmat is wat kleiner minder lang dan de Matchu Sports mat (160 cm in plaats van 180 centimeter) en ook wat dunner (0,7 cm in plaats van 0,9 cm). De breedte is met 60 centimeter wel gelijk.

Op alle punten scoort deze fitnessmat net iets minder dan de best geteste Matchu Sports sportmat of de Tunturo fitnessmat. Dus als je voor deze mat kiest is dat om de lagere prijs. Meer goede sportmatten

Deze beste fitnessmat en beste koop zijn te vinden in het overzicht met aanbiedingen van alle fitnessmatten. Daar vind je naast bovengenoemde beste fitnessmatten en yogamatten nog meer goede sportmatten tegen de laagste prijzen. Inclusief reviews en ervaringen van gebruikers.

Het verschil tussen een fitnessmat en een yogamat is een vage grens. En de termen worden heel veel door elkaar gebruikt. Hieronder lees je over de (eventuele) kleine verschillen.Verschil yogamat en fitnessmat

Hoewel de termen sportmat, fitnessmat en yogamat door elkaar gebruikt worden zijn er kleine verschillen tussen deze soort matten. 

Een yogamat zorgt er voor dat het aangenaam is om op de vloer te liggen, maar een fitnessmat is over het algemeen wat dikker en biedt daardoor meer comfort als je lichamelijke oefeningen, zoals buikspieroefeningen, op de mat doet.


De dikte
Een yogamat wordt gebruikt voor yoga oefeningen en meditatie. Dat is een rustige manier van een mat gebruiken. Een yogamat moet dus vooral comfort en stabiliteit bieden. Omdat veel yoga poses om een stabiele ondergrond vragen zijn deze yoga sportmatten wat dunner dan een sportmat voor fitness.

De beste sportmat voor fitness oefeningen als pilates, stretchen, aerobics en krachttraining is dikker om meer demping te kunnen bieden. Zodoende worden schokken gedempt en worden de gewrichten ontzien.

Het oppervlak
Ook is de beste fitnessmat een gladde mat zodat je er goed glijdende oefeningen en buikspieroefeningen op uit kunt voeren. De beste yogamat is daarentegen voorzien van een geribbeld oppervlak of van een oppervlak dat op een andere manier weerstand biedt en zodoende glijden tegengaat. Dit voorkomt dat je tijdens het uitvoeren van de yoga poses wegglijdt.

Het formaat
Ook in het formaat van de sportmat is er een verschil tussen een yogamat en een fitnessmat. Omdat het uitvoeren van fitness oefeningen meer ruimte vraagt zijn de fitnessmatten over het algemeen groter. Een yogamat is kleiner. 173 cm bij 61 cm is een veel voorkomende maat bij yogamatten. 

Hoewel je een yogamat ook voor fitness kunt gebruiken en een fitnessmat voor yoga is de beste sportmat voor yoga een yogamat en de beste sportmat voor fitness een fitnessmat. Maar let wel op de bovengenoemde eigenschappen van de mat, want de benamingen worden veel oor elkaar gebruikt.Waarom gebruik je een sportmat?

Maar waarom zou je een sportmat als fitness mat of yoga mat gebruiken?

De belangrijkste reden om een sportmat tijdens fitness, yoga of andere grondoefeningen te gebruiken is natuurlijk de demping en het comfort. Grondoefeningen op een harde ondergrond uitvoeren is niet plezierig. Zelfs de relatief zachte vloer van een sportzaal voelt dan hard aan. Bij de oefeningen van pilates, yoga, core workouts en stretching is het da ook plezierig de oefeningen op een sportmat uit te voeren. De sportmat ondersteunt dan ook de gewrichten en vermindert de druk op de drukpunten van het lichaam.

Ook zijn oefeningen vaak beter uit te voeren op een sportmat. Een goede sportmat heeft een goede antislip aan zowel de bovenkant als de onderkant van de mat. Zodoende gaat de sportmat niet schuiven, en hebben ook je handen en voeten een goede grip op de ondergrond.

Een goede sportmat, of dat nu een yoga mat of een fitness mat is, dient als een beschermlaag tussen de vloer en het lichaam. Schokken worden geabsorbeerd waardoor er minder kans is op blessures aan gewrichten, rug, enkels en knieën. 

En niet in de laatste plaats is het gebruik van een sportmat tijdens fitness oefeningen en yoga hygiënischer. De vloer van een openbare ruimte als een sporthal, sportschool, gymzaal of fitness ruimte is vaak verre van schoon. Stof, transpiratievocht, bacteriën en ander vuil zijn meestal rijkelijk aanwezig. Met een sportmat neem je je eigen hygiënische ondergrond mee. Een goede yogamat of fitnessmat is dan ook makkelijk mee te nemen. Ze zijn goed op te rollen of op te vouwen, ze beschikken vaan over een draagband, en de beste sportmat is lichtgewicht. Je neemt de beste sportmat dan ook makkelijk overal mee naar toe.

Boven vind je aanbiedingen van alle beste sportmatten en vind je beschrijvingen van de beste fitnessmat en beste yogamat uit de test.


Zie ook: 


Een reactie posten

0 Reacties