Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste bosmaaier test (elektrisch en benzine)

 

De beste bosmaaier elektrisch en de beste bosmaaier benzine uit de test. Plus andere goede bosmaaiers. Met tips en aanbiedingen.

beste bosmaaier test

Een bosmaaier is een sterke grastrimmer. Met een goede bosmaaier kun je wildgroei weghalen waar je met een grasmaaier of gewone grastrimmer niet doorheen komt. Wij kijken hier naar de beste grastrimmer (de beste bosmaaier) om de wildgroei zoals hoog gras en struikgewas mee te lijf te gaan.


Dit zijn de beste bosmaaiers

Hieronder vind je de beste bosmaaiers uit de test (de beste elektrische bosmaaier uit de test en de beste benzine bosmaaier met benzine motor uit de test). 


Uit het overzicht met alle bosmaaiers kun je zelf je beste bosmaaier selecteren. In dit overzicht staan alle bosmaaiers. Je kunt hier je persoonlijk beste bosmaaier vinden, gebaseerd op je wensen en eisen, of dat nu een bosmaaier op benzine, een elektrische bosmaaier of een accu bosmaaier is. 

Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van je beste bosmaaier en beschrijvingen van enkele van de beste bosmaaiers.

Bosmaaier of benzine of elektrische bosmaaier

In het overzicht kom je zowel bosmaaiers met een benzine motor als elektrische bosmaaiers tegen. Een benzine bosmaaier is over het algemeen een stuk krachtiger dan een elektrische bosmaaier. Een benzine bosmaaier is meestal professioneel gereedschap. 

Een elektrische bosmaaier is stiller en goedkoper maar ook minder krachtig. Een speciaal soort elektrische bosmaaier is de accu bosmaaier. Deze heeft (net zoals de benzine bosmaaier) geen snoer zodat je meer vrijheid hebt dan met een gewone elektrische bosmaaier. De accu maakt de bosmaaier wel duurder in aanschaf.

Kijk in het overzicht alle bosmaaiers voor all bosmaaiers op benzine, stroom en met een accu.

Maaien met draad en / of mes

Maaien met een bosmaaier of gazontrimmer kan op twee manieren. Voor het maaien en trimmen van gras is een draad de beste methode. Een snel draaiende tapdraad snijdt het gras, onkruid en dunne takjes door. 

Ga je struiken trimmen dan is trimmen met een mes de beste methode. Met een mes kun je het zware werk beter aan. Bij de beste bosmaaiers kun je wisselen tussen een mes en een draad.

Maaibreedte bosmaaier

Let bij het kiezen van je beste bosmaaier goed op de maaibreedte van de bosmaaier. Zowel bij het mes als de draad is de maaibreedte belangrijk (en deze staan los van elkaar). De maaibreedte bepaalt hoeveel gras, onkruid en gewas je in één beweging kunt maaien. Met een grotere maaibreedte ben je eerder klaar.

Kies je beste bosmaaier via het bovenstaande overzicht. Hieronder kijken we naar enkele beste bosmaaiers uit recente testen.

Beste bosmaaier benzine: McCulloch

Deze beste bosmaaier, en daarmee ook de beste benzine bosmaaier, uit een recente test is de McCulloch benzine bosmaaier

De McCulloch B26 PS benzine bosmaaier werd getest. Deze beste bosmaaier uit de test is een krachtige benzine bosmaaier waarop je zowel een draad als een mes kunt gebruiken. Deze bosmaaier is dus zeer geschikt voor zowel maaien en trimmen. Je kunt er zelfs de heggen mee snoeien dankzij het heggenschaar-opzetstuk.

Trimmen, maaien, snoeien, het kan allemaal met deze zeer veelzijdige bosmaaier met een krachtige 750 watt 2-takt benzinemotor. De Toolkit versie wordt standaard geleverd met een grasmes, tapdraad, heggenschaar en draagriem zodat je de 5,4 kilo zware McCulloch bosmaaier makkelijk en licht kunt tillen als je aan het werk bent.

Ook het extra handvat en de telescopische steel, die in hoogte verstelbaar zijn, maken het werk makkelijker. Dat geldt ook voor de Tap 'N Go functie. Tap 'N Go zorgt er voor dat je alleen met de trimmerkop op de grond hoeft te tikken op het tapdraad te verlengen.

De maaibreedte van de draad is 26 centimeter, dat van het mes 20 centimeter. Dat is klein genoeg om op moeilijke plekken goed te maaien en trimmen, en groot genoeg om lekker op te schieten. Na gebruik is de steel deelbaar, zodat de bosmaaier in de schuur weinig ruimte inneemt.

Een nadeel van deze bosmaaier is het geluidsniveau van 112 dB. Maar het geluid is een nadeel van al het benzine-gereedschap. Je krijgt er wel een heel krachtige en veelzijdige bosmaaier / bostrimmer voor terug.

De McCulloch B26 PS Toolkit is getest als beste krachtige bosmaaier voor wildgroei.

Kijk voor alle informatie en de prijs van deze beste bosmaaier bij de bovenaan genoemde beste bosmaaiers uit de test.


Beste bosmaaier elektrisch: Bosch

Liever een elektrische bosmaaier? De Bosch elektrische bosmaaier is minder krachtig dan de bovenstaande beste bosmaaier op benzine, maar de best geteste Bosch AFS 23-37 wel een echte allerkunner waarmee je met draad of mes gras, wilde begroeiing, onkruid en andere ongewenste platen makkelijk kunt verwijderen.

Dankzij het mes van 23 cm is ook hoog onkruid en riet geen enkel probleem voor deze beste elektrische bosmaaier.

Beste bosmaaier elektrisch test Bosch

Bosch bosmaaier (elektrisch)


Goede bosmaaiers worden onder andere gemaakt door Bosch, McCulloch, TimberPro, Kibani, Stiga, Gardentec, Einhell, Powerplus, Wolf-Garten  en Borg.

Tip: Kijk op Beste Grastrimmer Kopen voor de goedkoopste aanbieders van grastrimmers en bostrimmers online.

Kijk bij het eerder genoemde overzicht met best geteste bosmaaiers en in het overzicht alle bosmaaiers voor alle mogelijkheden en prijzen van goede bosmaaiers.

Foto bovenaan: McCulloch bosmaaier

Samenvatting:
Een bosmaaier is een extra krachtige grastrimmer waarmee je meer kan trimmen dan alleen gras, maar bijvoorbeeld ook struiken en dik onkruid. Hierboven vind je de beste bosmaaiers uit de test en meer goede bosmaaiers. Je hebt de keuze tussen een bosmaaier met benzine motor, een elektrische bosmaaier en een accu bosmaaier. Je leest er een review van de beste bosmaaier benzine uit de test en de beste bosmaaier elektrisch uit de test.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *