Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste interne SSD

De beste interne SSD uit de test en andere goede interne SSD schijven. Kijk hier voor de beste SSD voor (extra) opslag ruimte in je laptop of PC.


Steeds meer mensen besluiten hun bestaande PC of laptop te upgraden door er een SSD in te plaatsen, Of ze stellen zelf een nieuwe computer, met SSD, samen. Hier kijken we naar de beste interne SSD uit de test.


Wat is de beste interne SSD?

Hieronder vind je alle beste SSD' s intern. Het betreft de beste interne SSD's uit testen door experts en de een overzicht van alle interne SSD schijven die een 5 sterren waardering hebben gekregen. 

Bij de beste interne SSD schijven uit de test vind je de beste SSD (intern) in hun klasse zoals de beste SSD voor gaming, de beste goedkope SSD en de beste SSD's in diverse opslagcapaciteiten.Alle beste interne SSD's 
In dit overzicht met alle goede interne SSD's ( 5 sterren) vind je de beste inbouw SSD's in diverse prijsklassen. Over deze inbouw SSD schijven zijn de gebruikers het meest tevreden. 

Dat is een goed advies want de ene persoon wil misschien de allerbeste interne SSD hebben zonder op de prijs te letten terwijl de andere misschien liever een betaalbare interne SSD heeft met een iets lagere score. En de één heeft veel opslagruimte nodig, de ander wil alleen een interne SSD in de computer om snel op te starten. In het overzicht vind je alle goede SSD's.

SSD aanbiedingen
Bij de SSD aanbiedingen (ook hier boven) vind je onder andere de beste winkels om een interne SSD goedkoop te kopen en een keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou beste SSD. Voor het vinden van je beste interne SSD hebben we hier onder nog wat tips.

Samsung SSD intern

Samsung SSD intern SATA

Waarom een interne SSD?

Maar eerst kijken we naar de redenen waarom je een harde schijf eventueel zou willen vervangen door een interne SSD.

SSD staat voor Solid State Drive. Het is opslagruimte dat flash-geheugen gebruikt. Daarmee is een SSD vele malen sneller, schokbestendiger en energiezuiniger dan een mechanische harde schijf. Windows opstarten vanaf een SSD duurt bijvoorbeeld maar een paar seconde. Dat is een heel ander verhaal dan opstarten via een harde schijf.

Voor een laptop zijn verdere het geringe stroomgebruik belangrijk (je doet langer met aacu-lading) en natuurlijk de veel mindere kwetsbaarheid van een SSD. Een mechanische harde schijf kan slecht tegen stoten. Flash geheugen heeft daar geen last van.

Beste M.2 SSD schijven

Een interne M.2 SSD is voorzien van een interface die sneller is dan SATA of mSatta. Ook is een M.2 SSD kleiner waardoor het veel wordt toegepast in kleine laptops en in compacte mobiele SSD-drives. Ook bij bureau PC's worden M2 SSD schijfjes steeds meer toegepast. Wil je een losse M.2 SSD aanschaffen voor je PC? Let er dan goed op dat de aansluiting van PC en SSD met elkaar overeenkomen, er zijn namelijk meerdere aansluitingen voor dit type SSD.

Ook de beste M.2 SSD schijven zijn in het bovenstaande overzicht met beste SSD's te vinden.


Samsung SSD NVMe M.2

Samsung SSD NVMe M.2

SSD aansluitingen

Naast M.2 zijn er nog drie soorten aansluitingen: 2,5 inch, mSATA en PCIe. Ook bij deze moet je even opletten of computer en SSD overeenkomen. Met een 2,5 inch (SATA) zit je over het algemeen goed, want dat is een standaard die door vrijwel alle SSD's wordt ondersteund. Let wel even op de hoogte (7 mm of 9,5 mm). Een 2,5 inch SATA SSD is heel makkelijk te installeren.

Ook de mSATA SSD is heel makkelijk te installeren. Deze interne SSD prik je gewoon in een mSATA slot op het moederbord, mits die natuurlijk aanwezig is.

De PCIe SSD is een M.2 SSD die op een PCIe kaart is gemonteerd. Zodoende kun je met een omweg toch een M.2 SSD gebruiken terwijl je daar niet het slot voor hebt. Maar het voordeel van de compactheid va de M.2. SSD valt natuurlijk weg.

Goede interne SSD fabrikanten

De beste SSD schijven om in je PC of laptop in te bouwen worden gemaakt door fabrikanten die we ook kennen van andere soorten data opslag media, zoals een harde schijf, NAS systeem of een USB-stick. Goede interne SSD's worden onder andere gemaakt door SanDisk, Seagate, Samsung, Kingston, LaCie, WD (Western Digital), Intenso, Intel, Synologie en Hewlett Packard Enterprise (HP E). 

Duizelt het je? 
Geen nood. Bij de bovenstaande links naar de beste SSD's uit de test en het overzicht met alle goede SSD's hoef je alleen maar aan te geven welke aansluitingen je op je PC of laptop beschikbaar hebt en je krijgt alleen de voor jou PC of laptop geschikte SSD's te zien.

Kijk bovenaan bij de beste interne SSD's voor de beste interne SSD in elke soort of bij Beste SSD Kopen voor alle goede SSD's (intern en extern) tegen de laagste prijs bij de beste winkels.

Zie ook: 


Samenvatting:
Wat is de beste SSD intern?  Bovenaan vind je de beste interne SSD uit de SSD test en een overzicht van alle andere goede SSD inbouw schijven. Al deze beste interne SSD's hebben 5 sterren gekregen. Bij de aanbiedingen van SSD's kun je alle goede SSD's (intern en extern) goedkoop online kopen. Ook geven we hierboven tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste SSD intern. 

Een reactie posten

0 Reacties