Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste opstalverzekering (vergelijk)

Wat is voor jou de beste en goedkoopste opstalverzekering? Hier de beste site om opstalverzekering (woonhuisverzekeringen) te vergelijken.

Beste opstalverzekering vergelijk

Een opstalverzekering is een verzekering voor schade aan het huis. en wordt ook wel woonhuisverzekering genoemd. Iedere bezitter van een eigen huis heeft een opstalverzekering. Meestal wordt deze woonverzekering bij de koop van de woning afgesloten, en kijkt men er daarna nooit meer naar om. 

Zonde, want de kans is heel groot dat de beste opstalverzekering en goedkoopste opstalverzekering na een paar jaar een heel andere verzekering is. Door over te stappen naar een andere opstalverzekering kan je heel veel geld besparen.

Bij de koop van de woning wordt er vaal heel nauwkeurig naar de beste en goedkoopste opstalverzekering gezocht. Maar de prijzen van deze woonverzekeringen en de inhoud van de opstalverzekering zelf kunnen continue veranderen. Daarom is het verstandig jaarlijks even naar de beste opstalverzekering te zoeken. De beste site voor vergelijk opstalverzekeringen

Via een productvergelijker / prijsvergelijker opstalverzekering kost je dat maar een paar minuten. Er zijn namelijk goede vergelijkingssites voor woonverzekeringen. Klik hieronder voor een vergelijk van de opstalverzekering.


Verwar de opstalverzekering niet met de inboedelverzekering. De opstalverzekering verzekert het huis zelf, de inboedelverzekering de spullen in huis. Een bezitter van een eigen huis heeft beide woonverzekeringen nodig, een huurder alleen een inboedelverzekering.

Kijk hieronder voor de beste vergelijkingssite voor de inboedelverzekering.

Wat vergoedt de opstalverzekering?

Een opstalverzekering vergoedt schade aan je huis, bijvoorbeeld door brand of storm. Ook schade door inbraak wordt door de opstalverzekering vergoed.

Het betreft wel alleen de schade aan het huis zelf. Meubels en andere spullen die door bijvoorbeeld brand beschadigd raken of bij een inbraak worden gestolen vallen onder de inboedelverzekering.

Het is bij sommige van de beste opstalverzekeringen mogelijk om de dekking met aanvullende verzekeringen uit te breiden. Zo wordt schade die door eigen schuld ontstaat niet altijd door de verzekering gedekt, tenzij je een aanvullende all risk woonverzekering afsluit. Bij het bovenstaande opstalverzekeringen vergelijken kun je deze extra verzekering aan en uit zetten en zien wat het met je premie doet.

Dat geldt ook voor de glasverzekering. De glasverzekering, die schade aan ramen en glazen deuren dekt (ook van de douchecabine) wordt vaak bij een opstalverzekering afgesloten. Ook deze extra woonverzekering kun je in het vergelijk meenemen.

De prijs van de opstalverzekering

Het is niet alleen de waarde van de woning die de prijs van de opstalverzekering bepaalt maar een hele reeks factoren. Denk daarbij aan het soort woning (bijv. appartement, rijtjeswoning, twee onder een kap woning, vrijstaande woning, hoekwoning, woonboederij, villa) de wijk (postcode), de buitenmuren (hout, beton, steen) of het soort dak (dakpannen, plat dak, riet) dat mede bepaalt hoe hoog wat prijs van een opstalverzekering wordt.

De berekening, en wat de bepalende factoren voor de woonverzekering zijn, verschilt per verzekeraar. Soms speelt het bijvoorbeeld ook mee of er een oude badkamer of keuken in zit en of er zonnepanelen op het dak liggen.

Ook het eigen risico is mede bepalend voor de prijs van de opstalverzekering, en soms kun je deze kiezen. Ook dit kan bij het opstalverzekeringen vergelijken worden meegenomen. Als je het eigen risico aanpast kun je zien wat het doet met de prijs van de opstalverzekering en of er een andere opstalverzekering goedkoper wordt.

Het geven van een richtprijs voor een opstalverzekering is gevaarlijk omdat er zoveel factoren meespelen maar de prijs van de gemiddelde opstalverzekering bedraagt volgens Vereniging Eigen Huis 1,30 euro per jaar per 1.000 euro verzekerd bedrag (herbouwwaarde). Bij een huis van 3 ton kost een opstalverzekering dan 390 euro per jaar. Daarop komt dan nog 21% assurantiebelasting waardoor de totale premie op 472 euro komt.

Maar dit is dus maar een gemiddelde! Doe hier boven een vergelijk opstalverzekeringen om de voor jouw huis beste opstalverzekering / goedkoopste opstalverzekering te vinden.


Samenvatting:
Voor het vinden van je beste en goedkoopste opstalverzekering kun je snel een productvergelijk / prijsvergelijk opstalverzekering doen. De beste site om opstalverzekeringen te vergelijken vind je hier boven. Een opstalverzekering (woonhuisverzekering) is een verzekering van het huis / de woning zelf. Hierboven informatie over het vinden van je beste opstalverzekering / goedkoopste opstalverzekering.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De meeste belangrijke opstalverzekeringen worden in het bovenstaande vergelijk met elkaar vergeleken. Helaas willen niet alle verzekeraars aan het vergelijk meewerken. Onder andere ABN Amro en ING ontbreken. Maar ik denk ook niet dat die goedkoop uit een vergelijk zullen komen.

    In ieder geval weet je dat je bij de goedkoopste en beste opstalverzekeringen uit het vergelijk een goedkope opstalverzekering te pakken hebt.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.