Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste douchecabine

Of je nu een goede goedkope douchecabine of de beste luxe douchecabine zoekt, hier vind je alle beste douchecabines. Elke beste douchecabine heeft een 5 sterren waardering.

Douchecabine Aica

Er is een grote diversiteit in douchecabines. je hebt douchecabines in vele verschillende maten, en prijsklassen, maar ook in diverse stijlen en extra mogelijkheden. Van een eenvoudige goedkope douchecabine tot een luxe wellness douche. Daarom kunnen we niet één beste douchecabine aanwijzen. Maar we hebben hier wel een overzicht van de douchecabines met de hoogste waardering.

Dit overzicht met beste douchecabines vind je hier onder. Maar we hebben ook een overzicht met meer dan 1.000 verschillende douchecabines waaruit je via tal van selectiemogelijkheden makkelijk je persoonlijk beste douchecabine kunt selecteren.Hieronder kijken we naar alle mogelijkheden van douchecabines, en geven we tips om uit het grote aanbod je beste douchecabine te selecteren.

Maten en vorm douchecabine

Het belangrijkste selectiecriteria bij het kiezen van je beste douchecabine is de maat en de vorm. Want natuurlijk moet de cabine wel in je doucheruimte passen. Kies binnen de beschikbare ruimte niet een te kleine douchecabine. Bewegingsruimte is plezierig, en voor samen douchen is er natuurlijk helemaal veel ruimte nodig.

Diamond Line douchecabine kwartrond

Diamond Line douchecabine kwartrond


Ook qua vorm is de bewegingsruimte belangrijk. Een vierkante douchecabine geeft de meeste ruimte om te bewegen, maar het moet natuurlijk wel passen. 

Douchecabines zijn er in vele vormen. De rechthoekige douchecabine komt het meest voor, gevolgd door de vierkante douchecabine. Ook kwart rond is een veel voorkomende vorm bij een douchecabine. Een kwartronde douchecabine is mooi om te zien, maar vraagt relatief veel ruimte als je veel bewegingsruimte wil. 

Douchecabine met douchebak

Een andere belangrijke keuze die je maakt als je je beste douchecabine kiest is of je er een douchebak onder wil, of dat je de douchecabine direct op de badkamervloer plaatst.

Een douchecabine zonder douchebak oogt vaak mooier. De badkamervloer loopt door in de de douchecabine waardoor de cabine één geheel vormt met de rest van de badkamer.

Douchecabine zonder douchebak Diamond Line

Douchecabine zonder douchebak Diamond Line


Maar een douchecabine zonder douchebak heeft wel een punt waarop je moet letten. De wand van de douchecabine houdt het water niet aan de onderkant tegen. De badkamervloer binnen de douchecabine moet daarom richting het afvoerputje of een afvoergoot aflopen, want ander krijg je een waterballet in de badkamer. Ook moet de vloer natuurlijk geheel waterdicht zijn als je geen douchebak gebruikt.

Je kunt ook een dorpel plaatsen om het water in de doucheruimte te houden, maar daarmee doe je het mooie design effect van de douchecabine weer teniet.

De douchebak heeft weer als nadeel dat deze op een waterpas ondergrond geplaatst moet worden (dus tegenovergesteld aan de douchecabine zonder bak), want anders staat de douchecabine scheef. De keuze tussen een douchecabine met douchebak en een douchecabine zonder douchebak in een bestaande badkamer is dus niet alleen een kwestie van smaak, maar ook van de staat van de vloer. 

Douchecabine met schuifdeur of draaideur

Een derde belangrijke keuze is die tussen een douchecabine met schuifdeur en een douchecabine met draaideur (openslaande deur). De schuifdeur heeft de vrije ruimte niet nodig die je bij een openslaande deur wel moet vrijhouden. Maar de schuifdeur zelf vraagt wel weer een groot deel van de douchewand om te kunnen schuiven. Daarom kan een douchecabine met schuifdeur nooit al te klein zijn, of je hebt een kleine opening voor de instap en uitstap.


Douchecabine met douche

De meeste douchecabines bestaan uit alleen wanden en meestal een douchebak. Maar er zijn ook heel complete douchecabines die worden geleverd inclusief kraan  en  douchekop (meestal een regendouche). En soms zelfs met massagejets. zodat je een echte luxe wellness douche krijgt. 

Sanifun wellness douche met regendouche

Sanifun wellness douche met regendouche


In de bovenstaande overzichten kun je bij de opties aangeven dat je een douchecabine met kraan en / of een douchecabine met massagejets zoekt. 

Goedkope douchecabine

Je hebt dus heel luxe, maar daarmee ook dure, douchecabines. Gemaakt van dure materialen en voorzien van wellness voorzieningen. Maar je hebt ook goedkope douchecabines. De meest goedkope douchecabine bestaat uit een enkele afscheidingswand. Daarvoor betaal je nog geen 200 euro, maar dit is geen volledig afgesloten douchecabine.

Iets boven de 200 euro beginnen de prijzen voor een goedkope douchecabine om in een hoek van de badkamer te plaatsen. Deze goedkope douchecabines hebben twee wanden waarvan één met deur. Dat kan een draaideur of een schuifdeur zijn. Soms hebben deze hoek douchecabines ook een kwart ronde vorm.

De meeste douchecabines hebben 2 wanden, zodat je ze altijd in een hoek moet plaatsen. Maar je hebt ook douchecabines met 3 wanden en geheel gesloten douchecabines met 4 wanden. Die laatste kun je ook op bijvoorbeeld een slaapkamer plaatsen.


Bij de bovenstaande overzichten van de beste douchecabines en alle douchecabines kun je aangeven aan welke eisen je beste douchecabine moet voldoen om zo je beste douchecabine te vinden.

Zie ook:


Foto bovenaan: Aica douchecabine

Onderwerp:
Hier vind je overzichten met de beste douchecabines (5 sterren) en een overzicht met alle douchecabines waaruit je je beste douchecabine kunt selecteren. Verder geven we tips voor bij het kiezen van je beste douchecabine met informatie over douchecabines met douchebak, douchecabines met schuifdeur en draaideur en wellness douches.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Theo van Deursen26 mei 2024 om 16:03

    De beste douchecabine is een cabine die het water goed binnenhoudt. Daarom adviseer ik een douchecabine met een bak die je zo in zijn geheel in de badkamer plaatst.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.