Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste acculader

Staat je auto, motor of scooter met een lege accu? Met een goede acculader ben je zo weer op weg. Hier de beste acculaders.

Acculader Vetrex druppellader

Acculader Vetrex (druppellader)

Met een goede acculader ben je niet afhankelijk van een andere auto om je startkabels op aan te sluiten. Bovendien kan het gebruik van startkabels een defect veroorzaken aan de auto (bijvoorbeeld de boordcomputer) van degene die je behulpzaam is bij het opstarten. Gebruik van een acculader is dus veel beter!

En een acculader hoeft helemaal niet duur te zijn. De acculader hoeft een accu immers niet helemaal op te laden. Een beetje stroom op de automotor op gang te helpen is voldoende. Een goed acculader koop je dan ook al voor een prijs minder dan 30 euro.

Hieronder vind je alle beste acculaders (een acculader met een waardering van 5 sterren). Vervolgens kijken we naar de verschillen tussen de acculaders en geven we tips om je beste acculader te vinden en deze beste acculader goedkoop te kopen.


Acculader Livewell

Acculader / druppellader (auto, motor, scooter, boot) Livewell


Druppellader (de beste acculader)

Ongeacht van het merk of type is de druppellader de beste acculader. Een druppellader is een soort acculader. Een druppellader is een intelligente acculader die kan bepalen hoeveel stroom er in de op te laden accu zit. Een druppellader geef de accu dus niet meer stroom dan de accu aan kan.

Dat is een groot voordeel van de acculader. want een gewone acculader kan de accu overbelasten wat heel nadelig is voor de levensduur van de accu.

Kies dus altijd voor een druppellader als je een acculader koopt. De prijs van een druppellader is gemiddeld niet veel hoger dan een traditionele (eenvoudige) acculader.

Het voltage van de acculader

Bij het kiezen van een acculader is het voltage van belang. Voor een gewone auto of scooter heb je een oplader voor een 12V accu nodig. Een acculader / druppellader is dus nagenoeg altijd geschikt voor een 12 volt accu.

Bij een zware accu, bijvoorbeeld voor een vrachtwagen of een grote boot, heb je misschien een 24 volt acculader nodig. Maar dat zijn dus uitzonderingen. Bij veel goede acculaders kun je het voltage wisselen.


Ctek acculader 12V

Ctek acculader 12V

De accu capaciteit van de acculader

Een acculader heeft een bepaalde capaciteit. Dat is de hoeveelheid stroom die de acculader kan bevatten. Een acculader is namelijk niet veel anders dan een powerbank waarmee je je auto kunt opstarten. Voor dat opstarten is niet veel stroom nodig. 25% van de accu capaciteit is als acculader capaciteit ruim voldoende om er voor te zorgen dat iemand zorgeloos de autorit weer kan beginnen.

Het soort accu dat moet worden opgeladen

Let ook even voor op het soort accu dat de acculader kan opladen. De loodzuur accu is de standaard auto accu. Deze kan normaal gesproken dan ook met een acculader opgeladen worden. Ook de AGM accu (die soms bij luxe auto's voorkomt) en gel accu is voor de gemiddelde acculader geen probleem.

Met een droge accu (een lood accu met een niet-vloeibare inhoud) is het meer opletten. In het bovenstaande beste acculader overzicht kun je aangeven dat je een acculader voor een droge accu zoekt.

Strex acculader (professioneel)

Strex acculader (professioneel)

Beste acculader merken

Goede acculaders worden door vele fabrikanten gemaakt. Kijk maar bovenin bij de acculaders met 5 sterren voor het opladen van de accu in de auto, motor, scooter, boot enz.

Goede accuoplader merken zijn Ctek, Bosch, Maikta, Optimate, Vetrex, Livewell, Black & Decker, Strex, Ferm, Hitachi, Metabo en Milwaukee, maar bij de bovenstaande beste acculaders vind je nog meer goede acculader merken.

Zie ook:

Onderwerp:
Kijk hier voor de beste acculader (en beste druppelader) . Met aanbiedingen van alle beste druppelladers en ander beste acculaders. De beste acculader voor de auto, maar ook voor de scooter, motor of boot.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Voor mijn auto heb ik hem niet echt nodig, maar bij de barrels van mijn vrouw en 2 zoons had ik zo vaak een acculader nodig dat ik er maar 1 gekocht hebt. Ik heb er geen spijt van. Het is een goedkope acculader van Dunlop maar hij voldoet goed. Ik las later dat hij niet werkt als de accu te veel ontladen is maar van dit nadeel heb ik nog geen last gehad.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.