Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste keukenmachine

Redactie     11:31    

Keukenmachines zijn de allrounders onder de keukenapparaten. Snijden, hakken, raspen, kneden, kloppen en nog veel meer, het kan allemaal met een keukenmachine. Maar pas op, niet iedere keukenmachine kan al deze taken aan, en ook als dat wel zo is zijn ze niet op ieder onderdeel even goed.


Daarom heeft de Consumentenbond de 10 meest gangbare keukenmachines getest. Welke keukenmachine is de beste en wat is de beste koop? Hier lees je het.

Getest: Keukenmachines
Getest door: De Consumentenbond

Beste keukenmachine uit de test: Magimix Compact 3200 XL
Beste koop: Philips HR7762 keukenmachine
Te koop bij: Aanbevolen winkels om keukenmachines en andere elektronica/witgoed te kopen

Disclaimer: Dit betreft een nieuwsbericht over een test van keukenmachines door De Consumentenbond. TestResults.nl heeft geen binding met die organisatie.


Bij een keukenmachine verwacht je veel mogelijkheden. De Consumentenbond heeft de keukenmachines daarom op 15 keukenklussen getest. Er werden ijsblokjes fijngemalen, slagroom geklopt, brooddeeg gekneed, cakebeslag en mayonaise gemaakt, gehakt, geraspt, gepureerd en gesneden. Hierbij kwam de Magimix Compact 3200 XL als beste keukenmachine uit de bus. Maar helaas is dit ook één van de duurdere keukenmachines uit de test. Daarom kreeg de veel goedkopere Philips HR7762 keukenmachine het pedicaat Beste Koop.

Beste keukenmachine: Magimix Compact 3200 XL

Alle keukenklussen kan de Magimix Compact 3200 XL keukenmachine aan. Op alles scoort hij minimaal een Goed en op de onderdelen cakebeslag maken, brooddeeg kneden en plakjes snijden scoort deze keukenmachine zelfs een 10. Ook is de Magimix keukenmachine (on)opvallend stil. Al met al krijgt deze keukenmachine een 8,9 als rapportcijfer en is daarmee overtuigend de beste keukenmachine uit de test.


De Magimix Compact 3200 XL keukenmachine wordt geleverd met verschillende snijd- en hakmessen, rasp- en snijdschijven en een klopper voor slagroom en eiwit. Deze keukenmachine is ook nog eens makkelijk in het gebruik. Alleen is hij wat zwaar en behoorlijk duur.

Beste koop: Philips HR7762 keukenmachine

De Philips HR7762 scoorde een 7,7 als testoordeel. Dat is minder dan de 8,9 van de Magimix keukenmachine, maar waar de Magimix zo'n 300 euro kost betaal je voor de Philips keukenmachine maar circa 80 euro. Dat is een heel groot verschil, waardoor de Philips HR7762 keukenmachine werd uitgeroepen tot beste koop.

Want ook de Philips HR7762 keukenmachine kon alle 15 geteste keukenklusjes aan, iets dat de meeste andere keukenmachines niet kunnen zeggen. Alleen het kloppen gaat wat minder, maar mayonaise maken gaat bijvoorbeeld weer bijna perfect.


De Philips HR7762 keukenmachine is veelzijdig, makkelijk schoon te maken en goedkoop. Maar de keukenmachine heeft wel een paar nadelen. Het gebakken brood is wat compact en ook slagroom en beslag hebben weinig luchtigheid. Ook de babyvoeding uit de blender scoort niet goed. Wie de (bijna) perfecte keukenmachine wil hebben moet toch meer geld neertellen voor de Magimix Compact 3200 XL keukenmachine kiezen.

Publicatie test: juli 2015. Kijk hier voor alle keukenmachine tests

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.