Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Albelli fotoboek best getest

Welke online aanbieder van fotoboeken levert het beste fotoalbum? Bij een test van online fotoboek aanbieders kwam Albelli als beste uit de test.


Je vakantiefoto's plak je niet meer in een fotoalbum in, die laat je tegenwoordig kant en klaar in een fotoboek afdrukken. Dat is niet alleen veel mooier en niet alleen veel beter bestand tegen beschadigingen, maar professioneel laten afdrukken in een fotoboek is ook helemaal niet duur meer. Hier de resultaten van de test van fotoboeken. Welke aanbieder is de beste?

Online een fotoboek maken kan bij vele aanbieders. Bij bekende foto-aanbieders als HEMA, Kruidvat en Blokker, maar ook bij online specialisten als Albelli, Webprint, Pixum en Fotofabriek. Maar welk van deze aanbieders is de beste? Hieronder lees je het.

Getest: Professioneel afgedrukte fotoboeken van eigen foto's
Beste aanbieder fotoboeken: HEMA en Albelli

Let op! Bij de fotoboek test eindigde Albelli en HEMA gelijk omdat beide fotoboeken door Albelli werden gemaakt (en dus gelijk waren). Inmiddels is HEMA overgestapt naar FujiFilm en daarmee is Albelli nu nog de enige testwinnaar!
Zoals we al schreven, het aanbod is groot. Bij de fotoboek test werden de fotoboeken van niet minder dan 19 online aanbieders getest. Bij de test van het beste fotoboek werd gekeken naar de afdrukkwaliteit, de kwaliteit van het boekwerk en naar het gebruiksgemak en de mogelijkheden van de software waarmee je het fotoboek samenstelt.

De testresultaten hebben betrekking op een liggend fotoboek met een harde kaft en normaal mat papier.

HEMA en Albelli de beste fotoboek aanbieders

Hierbij kwamen Albelli en HEMA uit de bus. Beide aanbieders maken gebruik van de afdrukcentrale van Albelli en in het aanbod en de software van HEMA en Albelli zit geen verschil. Zodoende eindigde beide gelijk. Maar let op! De prijs ligt bij Albelli lager dan bij HEMA.

Inmiddels maakt Albelli niet meer de HEMA fotoboeken (zie boven).


AvroTros Radar kiest voor Fotofabriek

Zijn de andere fotoboek aanbieders slecht? Nee zeker niet, de resultaten liggen dicht bij elkaar. Dat blijkt ook wel uit het feit dat De Fotofabriek in mei nog eerste was in de fotoalbum test van Radar

Over Albelli fotoboeken

Terug naar Albelli, de beste fotoboek aanbieder uit deze wat oudere test van fotoboeken. 

Ondanks zijn Italiaanse naam is Albelli een Nederlands bedrijf gevestigd in Amsterdam. Albelli (opgericht in 2007) is inmiddels wel in meer Europese landen actief.

Albelli is helemaal gespecialiseerd in gepersonaliseerde fotoproducten. Vooral de Albelli fotoboeken zijn bekend, maar Albelli verzorgt ook fotoproducten op het gebied van wanddecoratie, fotokaarten, kalenders, foto afdrukken en fotocadeaus.


Video: Een kijkje in de Albelli fabriek

Het samenstellen Albelli fotoboek of ander Albelli product kan via online via de Albelli website of via software of app op een telefoon, tablet of computer. Bij Albelli fotoboeken kun je kiezen uit vele formaten, kaften, bindingen en layouts. Je kunt het fotoalbum helemaal personaliseren met teksten, versieringen e.d.

Albelli heeft een eigen fabriek in Nederland (Den Haag) waar al hun producten worden geprint en bedrukt. Hierdoor is de levertijd van een Albelli fotoalbum kort. 


Publicatie test: Consumentengids oktober 2015
Zie ook: 

Samenvatting:
In 2015 vond er een fotoboek test plaats. Daarin kwamen de fotoboeken van HEMA en Albelli als beste fotoboek uit de test. Aangezien Albelli ook de fotoboeken van HEMA verzorgt zijn deze twee beste fotoboeken gelijk.