Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste lichte wandelschoenen test

Hier geef ik informatie over de beste lichte wandelschoenen en de beste koop uit de wandelschoenen test van ANWB. Het betreft goede lichte wandelschoenen van Meindl en Mammut.

Meindl beste lichte wandelschoenen in test

De ANWB heeft al weer een tijdje geleden wandelschoenen getest. Hier kijken we naar de beste lichte wandelschoenen uit deze ANWB test. Het betreft wandelschoenen die geschikt zijn voor wandelingen in Nederland en voor wandelingen over wegen en goed begaanbare wandelpaden in de Ardennen en de Alpen.


Getest: Lichte wandelschoenen
Getest door: ANWB Op Pad
Publicatie test: Onbekend
Beste lichte wandelschoenen: Meindl San Diego GTX
Beste Koop: Mammut Mercury GTX

De outdoor schoenen werden uitgebreid in de praktijk getest. De testpersonen droegen de schoenen een half jaar. De lichte wandelschoenen werden door verschillende personen onder verschillende omstandigheden getest. Het betrof testen op verschillende ondergronden en onder verschillende weersomstandigheden.

Daarbij werd door het ANWB testteam onder andere gekeken naar het comfort, de constructie, het materiaal, het aantrekgemak, de steun, de grip, de waterdichtheid en de pasvorm van de lichte wandelschoenen.


Beste lichte wandelschoenen: Meindl San Diego GTX

Daarbij kwam de Meindl San Diego GTX als beste lichte wandelschoen uit de test. Deze beste wandelschoenen uit de test van Meindl haalde als enige in de test de volle 5 uit 5 sterren. 

De Meindl San Diego GTX is een wandelschoen van soepel gewaxt leer met een redelijk hoge torsiestijfheid. Het is een erg comfortabele wandelschoen ("voelen meteen aan als een paar pantoffeltjes") die zich makkelijk aan de voet aanpast. Hierdoor zitten deze schoenen bijzonder aangenaam.

Meindl wandelschoenen licht

De Meindl San Diego GTX ziet er ook nog eens mooi uit, beschikt over een prima zool en heeft een mooie balans tussen stevigheid en comfort. De veters werken zich niet los en je voelt ze niet. De Meindl lichte wandelschoenen zijn waterdicht, veroorzaken geen zweetvoeten en geven goede grip op zowel een natte als droge ondergrond.

Toch zijn er ondanks de maximale score wel wat kleine kritiekpunten op deze beste lichte wandelschoenen. Deze Meidl wandelschoenen geven weinig bescherming rondom (ook niet bij de neus) en steentjes drukken licht door de zachte zool heen. Ook vind ik de Meindl San Diego GTX best een prijzige wandelschoen.

Beste Koop: Mammut Mercury GTX wandelschoenen

Daarom aandacht voor een goedkopere lichte wandelschoen. Hoewel niet eens zo heel veel goedkoper heeft ANWB Op Pad de Mammut Mercury GTX wandelschoenen als Beste Koop aangewezen. Deze lichte wandelschoenen van Mammut haalde 4 van de 5 sterren. Deze schoenen zijn iets goedkoper, maar ook iets minder goed.

Lichte wandelschoenen Mammut

D3 Mammut Mercury wandelschoenen zijn letterlijk lichte wandelschoenen want ze wegen maar 464 gram. Ze zijn gemaakt van soepel leer met een mooie balans tussen flexibiliteit en stijfheid. Ook de Mammut Mercury GTX is een erg comfortabele lichte wandelschoen, maar je moet deze schoen wel goed strak veteren. Ook is de grip van de ronde hak bergaf niet optimaal. Wel dempt deze hak goed en blijven steentjes niet in de zool steken. 

Dat van die steentje is iets wat ik behoorlijk belangrijk vind. Bij mijn eigen Lowa lichte wandenschoenen blijven er wel altijd steentjes in de profielzool steken en daarmee kun je een voer beschadigen als je met de wandelschoenen niet meteen bij de deur uittrekt.

Wanner gebruik je lichte wandelschoenen?

Met lichte wandelschoenen bedoel ik hier lichtgewicht wandelschoenen die lichter zijn dan de gemiddelde wandelschoen. Deze wandelschoenen zijn gemaakt van lichte materialen en dusdanig ontworpen dat ze licht in gewicht blijven. 

Dat maakt een lichte wandelschoen minder geschikt voor zware ondergronden en voor terreinen waar er om veel steun wordt gevraagd. Voor outdoor tochten en bergwandelingen zijn lichte wandelschoenen daarom minder geschikt. Daarvoor adviseer ik zwaardere wandelschoenen (zie test hier onder), maar voor de gemiddelde wandeling in Nederland geeft een lichte wandelschoen over het algemeen voldoende grip en steun terwijl je profiteert van de voordelen van meer comfort en meer flexibiliteit.


Zie ook: Meer beste wandelschoenen.

Onderwerp:
In een ANWB wandelschoenen test zijn Meindl wandelschoenen als beste lichte wandelschoenen getest. Hierboven vind je aanbiedingen van deze beste wandelschoenen, van de beste koop uit de test (Mammut lichte wandelschoenen) en andere goede wandelschoenen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Esther, Barneveld6 juni 2024 om 16:24

    De Salomon XA PRO is een heel goede en ook heel lichte wandelschoen. Ze zijn er in versies voor dames, heren en kinderen. Ik heb de V9 GTX W versie voor dames. Dit is een lichte wandelschoen voor vlak en heuvelachtig terrein. Het zijn wandelsneakers die ook als een sneaker voelen. Licht en sportief, maar wel goed geschikt om bijvoorbeeld in Zuid Limburg, de Ardennen of de Eiffel te wandelen. Ik gebruik te thuis voor wandelingen op de Veluwe, maar ook op vakantie. Het zijn fijne lichte wandelschoenen die je ook prima kunt gebruiken als je weet dat je in een stad vele kilometers gaat wandelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.