Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste lichte wandelschoenen test

Beste lichte wandelschoenen en de beste koop uit de wandelschoenen test van ANWB. Goede lichte wandelschoenen van Meindl en Mammut.


De ANWB heeft wandelschoenen getest. Welke wandelschoenen zijn de beste? Hier kijken we naar de beste lichte wandelschoenen. Dit zijn wandelschoenen die geschikt zijn voor wandelingen in Nederland, maar ook geschikt zijn voor goed begaanbare wandelpaden in de Ardennen en de Alpen.


Getest: Lichte wandelschoenen
Getest door: ANWB Op Pad
Publicatie test: Onbekend
Beste lichte wandelschoenen: Meindl San Diego GTX
Beste Koop: Mammut Mercury GTX

De schoenen werden uitgebreid in de praktijk getest. De testpersonen droegen de schoenen een half jaar. De lichte wandelschoenen werden door verschillende personen onder verschillende omstandigheden (weer en terrein) getest. Er werd onder andere gekeken naar het comfort, de constructie, het materiaal, het aantrekgemak, de steun, de grip, de waterdichtheid en de pasvorm.


Beste lichte wandelschoenen: Meindl San Diego GTX

Daarbij kwam de Meindl San Diego GTX als beste lichte wandelschoen uit de test. Deze beste wandelschoenen uit de test van Meindl haalde als enige de volle 5 uit 5 sterren. Dit is een wandelschoen van soepel gewaxt leer met een redelijk hoge torsiestijfheid. Het is een erg comfortabele wandelschoen ("voelen meteen aan als een paar pantoffeltjes") die zich makkelijk aan de voet aanpast.


De Meindl San Diego GTX ziet er ook nog eens mooi uit, beschikt over een prima zool en heeft een mooie balans tussen stevigheid en comfort. De veters werken zich niet los en je voelt ze niet. Ze zijn waterdicht, veroorzaken geen zweetvoeten en geven goede grip op zowel een natte als droge ondergrond.

Toch zijn er ondanks de maximale score wel wat kleine kritiekpunten op deze beste lichte wandelschoenen. Deze Meidl wandelschoenen geven weinig bescherming rondom (ook niet bij de neus) en steentjes drukken licht door de zachte zool heen. Ook is de Meindl San Diego GTX een prijzige wandelschoen.

Beste Koop: Mammut Mercury GTX wandelschoenen

Hoewel niet eens zo heel veel goedkoper (160 euro in plaats van  190 euro) heeft ANWB Op Pad de Mammut Mercury GTX wandelschoenen als Beste Koop aangewezen. Deze lichte wandelschoenen van Mammut haalde 4 van de 5 sterren.


D3 Mammut Mercury wandelschoenen zijn letterlijk lichte wandelschoenen (464 gram) van soepel leer met een mooie balans tussen flexibliteit en stijfheid. Ook de Mammut Mercury GTX is erg comfortabel maar je moet hem wel goed strak veteren. Ook is de grip van de ronde hak bergaf niet optimaal. Wel dempt de hak goed en blijven steentjes niet in de zool steken.

Zie ook: Meer beste wandelschoenen.

Onderwerp:
In een ANWB wandelschoenen test zijn Meindl wandelschoenen als beste lichte wandelschoenen getest. Hierboven vind je aanbiedingen van deze beste wandelschoenen, van de beste koop uit de test (Mammut lichte wandelschoenen) en andere goede wandelschoenen.