Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Test. Wat is het beste heteluchtpistool / beste verfafbrander?

Het beste heteluchtpistool / beste verfafbrander uit de test is een Skil heteluchtpistool. De beste koop uit de heteluchtpistool / verfafbrander test is van Bosch.


Een heteluchtpistool is handig elektrisch gereedschap voor het verwijderen en drogen van verf, solderen, het vormen van kunststof, het krimpen van krimpmoffen en vooral voor het afbranden van verf (ze worden dan ook vaak verfafbranders genoemd). Maar welk heteluchtpistool kun je het beste kopen? Hier de beste verfafbrander uit de test van heteluchtpistolen.

Getest: Het beste heteluchtpistool / beste verfafbrander
Getest door: Vergleich.org
Beste verfafbrander: Skil 8004 AA
Beste Koop: Bosch Easyheat 500 

Beste verfafbrander: Skil 8004 AA heteluchtpistool

De Skil 8004 is een krachtig 2000 W heteluchtpistool met een elektronische regeling die oververhitting tegengaat. Deze beveiliging brengt de temperatuur naar beneden als dat nodig is terwijl je gewoon kunt doorwerken. De maximale temperatuur van deze beste verfafbrander uit de test is wel zo'n 650 graden!Deze beste verfafbrander is compatibel met alle gangbare mondstukken voor heteluchtpistolen. Met het juiste mondstuk kun je tal van taken uitvoeren zoals solderen, desolderen, lassen, verf afbranden en nog veel meer. De temperatuur en de luchtstroom (5 standen) zijn makkelijk in te stellen. De Skil 8004 AA wordt geleverd met een opbergkoffer.

Beste Koop: Bosch Easyheat 500 verfafbrander

Voor zo'n 20 euro minder heb je de nummer twee uit deze test, de Bosch PHG 500 2 Easy die in de test niet veel lager scoort maar dus wel een stuk goedkoper is. 

Deze beste koop bij de verfafbranders wordt - in tegenstelling tot de Skil verfafbrander - echter niet met extra hulpstukken geleverd. Maar ook zonder deze hulpstukken kun je met dit heteluchtpistool verf en lak verwijderen, solderen en materialen bevestigen.


De Bosch Easyheat 500 kent 3 luchtstroom-standen, een thermo-stop (die alles stopzet als de verfafbrander te warm wordt) en een te verwijderen warmtebescherming.

Deze Bosch verfafbrander mag dan minder uitgebreid zijn, het 1600 Watt heteluchtpistool is makkelijk in het gebruik, presteert goed en is compact en handzaam.


Tip: Kijk op Beste Heteluchtpistool Kopen voor meer goede heteluchtpistolen / goede verfbranders en de goedkoopste winkels om online deze goede verfafbranders goedkoop te kopen. 

Zie ook: Alle testen heteluchtpistolen


Foto's: Skil (bovenste 2), Bosch (onderste 2).

Onderwerp:
Bij een test van heteluchtpistolen (verfbranders, verfafbranders) is de Skil 8004 AA als beste verfafbrander / beste heteluchtpistool getest. Deze beste verfafbrander werd in de uitslag van de test gevolgd door de goedkopere Bosch Easyheat 500 die daarmee de beste koop uit de verfafbrander test werd.