Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste bergwandelschoenen (wandelschoenen voor in de bergen)

De beste bergwandelschoenen uit de test. Met de beste bergschoenen dames, de beste bergschoenen heren en de beste koop uit de bergwandelschoenen test.

beste bergwandelschoenen test

Met vakantie naar de bergen? Dan gaan er natuurlijk een paar goede wandelschoenen voor in de bergen mee. Maar wat zijn goede bergwandelschoenen? Hier de uitslag van een test van bergwandelschoenen.

Getest: Beste bergschoenen
Getest door: Vergleich.org
Publicatie test: 1 juli 2016 (Zie ook: Meer testen van wandelschoenen)

Beste bergschoenen heren: La Sportiva Alpine Nepal
Beste Koop heren: Jack Wolfskin MTN Storm Texapore
Beste bergschoenen dames: Hanwag Tatra GTX
Beste Koop dames: Mammut T-Aenergy GTX

Te koop bij: Aanbevolen winkels

Beste bergwandelschoenen heren: La Sportiva Alpine Nepal

De La Sportiva Alpine Nepal is een echte bergschoen die geschikt is voor trektochten door de bergen onder zware omstandigheden. Deze La Sportiva bergschoenen lenen zich uitstekend voor klimwerk, ook als er ijs ligt. Je kunt de La Sportiva Alpine Nepal het hele jaar gebruiken. In de winter houden ze je voeten heerlijk warm.

Beste bergwandelschoenen heren: La Sportiva

Beste bergwandelschoenen heren: La Sportiva


De La Sportiva Alpine Nepal bergschoen is een hoge berglaars van leer. Met zijn gewicht van 2,3 kilo is het een behoorlijk zware schoen. De binnenzool is uitneembaar. Je kunt dus je eigen zolen in deze bergschoenen gebruiken.

Top 5 beste bergschoenen mannen volgens deze test:

1. La Sportiva Alpine Nepal
2. Mammut Alto High GTX
3. Jack Wolfskin MTN Storm Texapore (Beste Koop)
4. Meindl Vakuum Men GTX
5. Salewa MS Mtn Trainer MID GTX

Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor meer informatie en de laagste prijzen.

Beste bergwandelschoenen dames: Hanwag Tatra GTX

De Hanwag Tatra GTX is een zeer comfortabele bergwandelschoen die is gemaakt uit één stuk nubuck leer. Dat betekent dat deze bergschoen nauwelijks naden heeft. Deze Hanwag bergschoenen zien er wat klassiek uit maar zijn heel modern qua techniek. Er is gebruik gemaakt van Gore-Tex en een Vibram AW Integral profielzool. 

Tussen de binnenschoen en de zool zit een plaat die er voor zorgt dat de schoen zeer stevig is. Een rubberen voorkant zorgt voor extra bescherming. De grip van deze bergschoenen is zeer goed. Met 1,5 kilo zijn de Hanwag Tatra GTX bergschoenen wel wat zwaar.

Beste bergwandelschoenen dames: Hanwag

Beste bergwandelschoenen dames: Hanwag

Top 5 beste bergschoenen dames volgens deze test:

1. Hanwag Tatra GTX
2. Meindl Vakuum Lady GTX
3. Mammut T-Aenergy GTX (Beste Koop)
4. Lowa Lavena II GTX
5. Salewa WS Rapace GTX

Kijk bij bovenstaande aanbevolen winkels voor meer informatie en de laagste prijzen.


Samenvatting:
Wat zijn de beste bergwandelschoenen? Goede betaalbare bergschoenen van hoge kwaliteit. Hierboven vind je een uitslag van een Duitse test van bergschoenen. De beste bergschoenen heren zijn van La Sportiva, de beste bergschoenen dames van Hanwag. Ook de bergwandelschoenen van Meidl, Mammut. Salewa. Lowa en Jack Wolfskin scoren goed in de bergschoenen test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. John Spierings6 juni 2024 om 16:38

    Vooral Lowa is een goed merk als je wandelschoenen voor in de bergen zoekt. Wandelen in de bergen, ook al is dat op gebaande routes, vraagt meer van wandelschoenen dan als je in de Nederlandse heuvels wandelt. Je hebt dan outdoor schoenen nodig die meer steun en bescherming geven. Lowa schoenen geven je die extra kwaliteit door een wandeling in de Alpen nodig is . Mijn vrouw en ik hebben voor wandelen in de bergen allebei lichte Lowa schoenen en die bevallen ons beide erg goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.