Cuisinart beste rijstkoker in rijstkokers test. Tristar beste koop

De lekkerste rijst maak je met een goede rijstkoker. Hier de beste rijstkoker uit de test, de beste koop en aanbiedingen van andere goede rijstkokers.

Beste rijstkoker test Cuisinart

Rijst koken zonder het gevaar van overkoken of verbranden. Dat kan met een rijstkoker. Bij een goede rijstkoker hoef je niet te roeren om verbranding tegen te gaan en krijg je een rijst met een mooie droge korrel. Hier de uitslag van een test van rijstkokers.

Test: Rijstkokers
Getest door: Vergleich.org
Beste rijstkoker: Cuisinart Cook & Steam CRC400E
Beste Koop: Tristar RK rijstkoker

De beste rijstkokers uit de test worden hier onder besproken, en hierboven vind je een link naar alle informatie en aanbiedingen van deze beste rijstkokers uit de test.

Of kies hier zelf je beste rijstkoker

Of kijk in het totale aanbod wat er allemaal aan goede rijstkokers te koop is.

In dit overzicht vind je meer dan 200 rijstkokers met al hun mogelijkheden, specificaties en lage prijs.

Hieruit kun je makkelijk je beste rijstkoker selecteren door voorkeuren zoals reservoir-grootte, maximale prijs, automatische programma's, uitneembare binnenpan, warmhouden functie en veel meer te selecteren.

Wat is een rijstkoker

In een rijstkoker (ook wel ricecooker of rijststomer genoemd) kun je de perfecte rijst koken zonder te roeren en zonder er naar om te kijken. Een rijstkoker heeft een timer die er voor zorgt dat het koken stopt als de rijst klaar is. Daarna kan de rijstkoker de rijst warm houden.

In een rijstkoker verbrand de rijst niet en de smaak kan beter behouden blijven. Dat is vooral geval bij rijstkokers die de rijst stomen. Ook geeft de rijstkoker de rijst een meer luchtige structuur.

In Nederland is de rijstkoker niet zo'n bekend keukenapparaat. Dit in tegenstelling tot in landen waar er vaak rijst op het menu staat.

Eigenlijk doe je met de term rijstkoker dit apparaat enorm te kort. Een rijstkoker is namelijk ook geschikt voor het bereiden van pasta, soep, vis, kip, stoofschotels, groente, aardappelen, eiergerechten en veel meer.

Beste rijstkoker uit de test: Cuisinart CRC400E

De beste rijstkoker uit de test is de een Cuisinart rijstkoker die 400 gram rijst kan bereiden (6 personen). Er is ook een grote versie waarmee je in één keer voor 12 personen rijs t kan bereiden.

De Cuisineart CRC400E is een heel populaire rijstkoker, ook in Nederland, die bij de rijstkoker test van Vergelich.org zowel bij de vakjury als het publiek de beste waardering kreeg. 

Deze beste rijskoker is een rijstkoker die de rijst kan stomen zodat de smaak het best behouden blijft. 

Met deze Cuisineart rijstkoker kun je niet alleen rijst bereiden maar ook groente, vis en gevogelte stomen. Als de rijst gaar is schakelt deze beste rijstkoker uit de test automatisch over naar de warmhoudfunctie.

Beste rijstkoker test: Cuisinart

Beste rijstkoker test: Cuisinart


Tijdens een buffet kun je de Cuisineart rijstkoker gewoon op een tafel zetten zodat iedereen kan opscheppen en de rijst op de juiste temperatuur blijft. 

Met dank aan de stoominzet kun je er niet alleen rijst maar ook andere gerechten mee stomen. Zoek je een goede rijstkoker met veel mogelijkheden, dan is deze beste rijstkoker uit de test een echte aanrader.

Een voordeel van een rijstkoker is niet alleen het gemak, maar je hoeft ook je rijst (of ander gerecht) niet heet af te gieten. Dat is bijvoorbeeld voor ouderen wel zo veilig.

Beste Koop: Tristar RK rijstkoker

Hoewel de Cuisineart CRC400E zeker geen dure rijstkoker is kan het nog goedkoper met de Tristar rijstkoker. Ondanks zijn lagere prijs eindigt deze goedkope rijstkoker tweede in de test van Vergleich.org. En daarmee is de Tristar rijstkoker de Beste Koop in de rijstkoker test.

Beste koop rijskoker test: Tristar

Beste koop rijskoker test: Tristar

De Tristar RK is eenvoudig in het gebruik en eenvoudig te reinigen. De rijstkoker schakelt automatisch over naar de warmhoudfunctie als de rijst klaar is en beschermt de rijst tegen droogkoken. 

De Tristar RK is al te koop voor zo'n 25 euro (met een kleinere capaciteit) maar er zijn ook grotere versies tot wel zo'n 15 cups rijst. Tristar bewijst met zijn rijstkokers dat een goedkope rijstkoker een goede rijstkoker kan zijn.

Bij de links naar deze beste rijstkokers bovenaan deze pagina vind je alle informatie en actuele lage prijzen van deze beste rijstkoker en de beste koop uit de rijstkokers test.

Zie ook: Beste keukenapparatuur uit de test


Onderwerp:
Bij een test van rijstkokers is een Cuisinart rijstkoker als beste rijstkoker getest. De beste koop uit deze test was een Tristar rijstkoker. Dit is een goedkope rijstkoker die heel goed presteert. Hierboven vind je informatie en aanbiedingen van deze beste rijstkokers uit de test.