Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste ultrawide monitor (brede monitoren)

Redactie     10:10    

ultrawide monitor philips


Een normaal breedbeeldscherm heeft een 16:9-beeldverhouding maar er komen steeds meer computermonitoren met de beeldverhouding 21:9 op de markt. Deze extra brede monitoren worden ultrawide monitor genoemd. Deze ultra brede monitoren zijn plezierig als je een film in bioscoopformaat wil zien, als je graag games speelt en als je veel vensters tegelijk zichtbaar op je scherm wilt hebben. Hier de beste ultrawide monitoren uit een test van ultrawide monitoren.

Dit zijn de beste ultrawide monitoren uit de test

In het overzicht beste ultrawide monitoren vind je de beste brede monitoren geselecteerd door de monitor experts van Coolblue. Het betreft meerdere beste monitoren voor verschillende soorten gebruik en in verschillende prijsklassen. Je vindt er bijvoorbeeld de beste ultrawide gaming monitor, de beste ultrawide curved monitor (de beste brede gebogen monitor) en de beste ultrawide topklasse monitor.

Waarom een ultrawide monitor?

Er zijn verschillende redenen om voor een extra brede monitor te kiezen. Veel ultrawide monitoren hebben een 21:9 beeldverhouding. Dat levert je 30 procent meer schermruimte op dan bij een standaard (16:9) monitor.

Dat is een groot voordeel als je graag met meerder geopende vensters werkt. Je kunt dan knippen en plakken van het ene naar het andere venster, de inhoud van een venster raadplegen terwijl je in een ander venster aan het tikken bent of in onder het werk in een apart venster de televisie hebt aanstaan. En dat alles goed leesbaar omdat de vensters groot op je brede scherm getoond kunnen worden. 

Vooral bij designers en video-bewerkers zijn de ultra wilde monitoren populair, maar ook bij gamers. Deze hebben bij een ultrawide scherm een veel groter speelveld in beeld en ze beleven het spel veel intenser. Vooral als er sprake is van een curved monitor, een gebogen monitor die het idee geeft dat de actie niet alleen voor je plaats vindt, maar ook om je heen.

Nog bredere monitoren

Meest gangbaar bij ultrawide monitoren is een 34 inch beeldscherm met een 21:9 beeldverhouding, maar er zijn ook nog bredere ultrawide monitoren, Superultrawide monitor genoemd. Een super ultrawide monitor heeft een 32:9 beeldverhouding. Dat zijn precies twee standaard monitoren in één. Meestal is de beelddiagonaal van deze super brede monitoren 49 inch. Ook de beste super ultrawide monitor uit de test zijn in het bovenstaand overzicht met beste ultrawide monitoren te vinden.

Zie ook:


Onderwerp:
Hier boven vind je de beste ultrawide monitor uit de test van Coolblue. Het betreft verschillende beste ultrawide monitoren in verschillende categorieën waaronder ook de beste super ultrawide monitor uit de test en de beste curved ultrawide monitor uit de test. 


,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.