Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Test beste ultrawide monitor (brede monitoren)

Een ultra wide monitor is een zeer brede computermonitor. Hier de beste ultrawide monitor uit de test en andere goede ultrawide monitoren.

ultrawide monitor philips


Een normaal breedbeeldscherm heeft een 16:9-beeldverhouding maar er komen steeds meer computermonitoren met de beeldverhouding 21:9 op de markt. Deze extra brede monitoren worden ultrawide monitor genoemd. 

Deze ultra brede monitoren zijn plezierig als je een film in bioscoopformaat wil zien, als je graag games speelt en als je veel vensters tegelijk zichtbaar op je scherm wilt hebben. Hier de beste ultrawide monitor uit een test van ultra wide monitoren.

Dit zijn de beste ultrawide monitoren uit de test

In het overzicht met beste ultrawide monitoren hier onder vind je de beste brede monitoren geselecteerd door de monitor experts van Coolblue. Het betreft meerdere beste monitoren voor verschillende soorten gebruik en in verschillende prijsklassen.

 Je vindt er bijvoorbeeld de beste ultrawide gaming monitor, de beste ultrawide curved monitor (de beste brede gebogen monitor) en de beste ultrawide topklasse monitor.


Ook hebben we een overzicht met alle ultra wide monitoren. In dit overzicht vind je ruim 100 ultra brede monitoren van onder andere LG, Samsung, HP, Philips, Liyama, Lenovo, MSI, Acer, Asus, BenQ, Alienware, Dell, AOC en andere topmerken.


Samsung ultrawide monitor curved

Samsung ultrawide monitor curved


Je vindt in dit overzicht alle prijzen, alle specificaties en alle mogelijkheden, maar ook reviews en ervaringen van gebruikers. Bovendien kun je via een keuzehulp makkelijk je beste ultrawide monitor vinden door je eisen aan te vinken. Kortom, je vindt er alle informatie voor het kiezen en goedkoop kopen van je beste ultrawide monitor.

Waarom een ultrawide monitor?

Er zijn verschillende redenen om voor een extra brede monitor te kiezen. Veel ultra wide monitoren hebben een 21:9 beeldverhouding. Dat levert je 30 procent meer schermruimte op dan bij een standaard (16:9) monitor.

Dat is een groot voordeel als je graag met meerder geopende vensters werkt. Je kunt dan knippen en plakken van het ene naar het andere venster, de inhoud van een venster raadplegen terwijl je in een ander venster aan het tikken bent of in onder het werk in een apart venster de televisie hebt aanstaan. En dat alles goed leesbaar omdat de vensters groot op je brede scherm getoond kunnen worden. 

Vooral bij designers en video-bewerkers zijn de ultra wilde monitoren populair, maar ook bij gamers. Deze hebben bij een ultrawide scherm een veel groter speelveld in beeld en ze beleven het spel veel intenser. Vooral als er sprake is van een curved monitor, een gebogen monitor die het idee geeft dat de actie niet alleen voor je plaats vindt, maar ook om je heen.


LG ultrawide curved monitor

LG ultrawide curved monitor


Ultrawide curved monitor

Veel ultrawide monitoren zijn curved (gebogen). Er zit een bocht in zodat ook de uiteinden van de brede monitor goed in je blikveld zitten. Dit is erg plezierig, want zonder die gebogen vorm moet je een eind van de brede monitor af gaan zitten om alles goed te zien.

Een echt brede ultrawide monitor is daarom bijna altijd een curved monitor.

Nog bredere monitoren (superultrawide)

Meest gangbaar bij ultrawide monitoren is een 34 inch beeldscherm met een 21:9 beeldverhouding, maar er zijn ook nog bredere ultrawide monitoren, Superultrawide monitor genoemd. Een super ultrawide monitor heeft een 32:9 beeldverhouding. Dat zijn precies twee standaard monitoren in één. Meestal is de beelddiagonaal van deze super brede monitoren 49 inch. Ook de beste super ultrawide monitor uit de test zijn in het bovenstaand overzicht met beste ultrawide monitoren te vinden.

Zie ook:


Onderwerp:
Hier boven vind je de beste ultrawide monitor uit de test van Coolblue. Het betreft verschillende beste ultrawide monitoren in verschillende categorieën waaronder ook de beste super ultrawide monitor uit de test en de beste curved ultrawide monitor uit de test. Ook hebben we een overzicht met alle goede ultrawide monitoren, hun laagste prijs, reviews, ervaringen en alle gegevens waaruit je zelf je beste ultrawide curved monitor of andere beste ultrawide monitor kunt selecteren. Ook hebben we beste winkels waar je een goede ultrawide monitor goedkoop online kunt kopen.