Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste ultrawide monitor (brede monitoren)

Redactie     13:17    


Een normaal breedbeeldscherm heeft een 16:9-beeldverhouding maar er komen steeds meer computermonitoren met de beeldverhouding 21:9 op de markt. Deze extra brede monitoren worden ultrawide monitor genoemd. Deze ultra brede monitoren zijn plezierig als je een film in bioscoopformaat wil zien, als je graag games speelt en als je veel vensters tegelijk zichtbaar op je scherm wilt hebben. Hier een test van ultrawide monitoren.


Getest: Ultrawide monitoren
Getest door: Computer Totaal

Beste ultrawide monitor: Asus Rog Swift PG348Q
Goedkoop alternatief: LG 29UM58-P
Beste ultrawide monitor voor gamers:  Acer Predator Z35
Beste ultrawide monitor zonder curve: AOC U3477PQU
Te koop bij: Aanbevolen computerwinkels

Kies de voor jou beste ultra wide monitor

Zoals je al kunt merken aan de diverse winnaars is wat de beste ultra wide monitor is afhankelijk van je eigen wensen en toepassingen. Tip: Ga bij bovenstaande aanbevolen computerwinkels naar de Computerstore van CoolBlue. Deze leveren alle onderstaande ultra wide monitoren tegen een lage prijs en hebben een keuzehulp waarmee je jouw ideale ultra wide monitor kunt selecteren. Ook vind je daar de reviews, voordelen, nadelen en gebruikerservaringen van alle ultra wide monitoren.

Beste ultrawide monitor: Asus Rog Swift PG348Q

De beste ultrawide monitor uit de test was deze 34 inch gebogen monitor van Asus die een resolutie van 3440 bij 1440 pixels biedt. Kwaliteit kost geld, en dit is dus geen goedkope ultrawide monitor, je betaalt er een kleine 1400 euro voor, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld met de Asus Rog Swift PG348Q ultrawide monitor.

Door het IPS paneel zie je vanuit elke hoek ware kleuren. De 100Hz-refreshrate is hoog voor een IPS monitor en zorgt voor vloeiende beelden. De NVIDIA's G-Sync functie zorgt voor synchronisatie tussen de refreshrate en frames van de grafische kaart. Voor dat laatste is wel een videokaart nodig die dit ondersteunt. Met de GamePlus functie zet je een vizier vast op je scherm en ben je een echte scherpschutter. De Asus Rog Swift PG348Q is een bijzonder goede ultrawide monitor voor gamers. Dankzij de gebogen vorm zit je midden in de actie.


Beste ultrawide monitor voor gamers:  Acer Predator Z35

Toch kan het nog beter voor gamers. De Acer Predator Z35 heeft nog een grotere kromming (2000R) waardoor je helemaal in je monitor (en de actie) opgaat. Deze Acer ultrawide monitor voor gamers is bovendien wat goedkoper dan de Asus. De Acer Predator Z35 beschikt ook over een G-Sync functie maar niet over IPS. De 144Hz beelden zorgen en de curve zorgen voor een levensechte game-ervaring.

Beste ultrawide monitor zonder curve: AOC U3477PQU

Voor gamers is een gebogen scherm zeer aan te raden, maar als je alleen films kijkt of de monitor zakelijk gebruikt wil je misschien helemaal geen curve. De AOC U3477PQU is dan de beste ultrawide monitor uit de test van Computer Totaal. Deze platte 3 inch ultrawide monitor kost nog niet de helft van de Asus maar biedt bijvoorbeeld wel IPS en een zeer hoge 3440x1440 resolutie. Door de sRGB kleurruimte en 10bit kleurdiepte heeft deze monitor een perfecte kleurweergave en wordt daarom veel gebruikt door grafisch ontwerpers.


Goedkoop alternatief: LG 29UM58-P

Is dit bovenstaande geweld je allemaal te duur? Maar wil je wel een ultrawide monitor? Kijk dan eens naar de LG 29UM58-P, de goedkoopste ultrawide monitor uit deze test. De LG 29UM58-P kost nog geen 300 euro. Dit vertaalt zich echter wel naar de specificaties en de mogelijkheden. De LG 29UM58-P is wat minder groot (29 inch) en de resolutie is wat lager (2560 x 1080 pixels). Maar dit is wel een heel betaalbaar alternatief voor de bovenstaande ultrawides die ondanks zijn lage prijs een geweldig beeld geeft (IPS wordt ondersteund) en bijzonder geschikt is voor thuisgebruik.

Publicatie test: Zomer 2016. Meer testen van monitoren.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.