Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

4 x de beste NAS

Redactie     14:07    Met een NAS-systeem kun je al je foto's, films, muziek, backups en andere bestanden veilig in je netwerk opslaan. En je media kun je direct vanaf de NAS naar je televisie streamen. Ideaal voor je collecties films, muziek en foto's  Hier heb je de beste 4 NAS systemen voor elk soort gebruik.

De experts van het NAScenter kozen vier NAS systemen als beste uit. Hierbij kozen ze voor de NAS systemen die het meest waar voor hun geld bieden (de beste koop). Kijk bij het NAScenter en de andere beste aanbieders voor alle NAS systemen.

Bij het NAScenter zijn alle onderstaande NAS systemen voordelig te koop en daar vind je ook alle informatie, gebruikerservaringen, reviews en voordelen en nadelen van alle NAS-systemen. Kijk hierboven bij het NAScenter voor al deze informatie die je helpt om de voor jou beste NAS tegen de laagste prijs te vinden.

Beste basis NAS: WD My Cloud 4 TB

Deze WD My Cloud biedt 4TB (4 miljoen MB) opslagruimte voor al je bestanden. Dat is ideaal om bijvoorbeeld je filmverzameling op te slaan. Op 4TB passen zo'n 1.200 speelfilms in HD kwaliteit, en aan muziekbestanden en foto's kan je nog veel meer kwijt.  Al deze films, muziek en foto's kun je direct vanaf de NAS naar je televisie streamen. Het is alleen wel jammer dan de WD My Cloud niet over een HDMI-poort beschikt, je moet het netwerk gebruiken om te streamen. Via het netwerk en internet zijn de bestanden vanaf iedere plek in de wereld te benaderen.Deze NAS biedt de beste prijs / kwaliteit verhouding en daardoor heeft het NAScenter hem als beste NAS voor basis thuisgebruik aangewezen.

Beste NAS middenklasse: Synology DS216play

Het grote voordeel van de Synology DS216play ten opzichte van de bovenstaande WD My Cloud is dat je op deze middenklasser alles automatisch dubbel kunt laten opslaan zodat je van alles een reservekopie hebt. Ideaal voor belangrijke data. Maar natuurlijk kost dit wel extra opslagruimte.


Deze opslagruimte bepaal je bij de Synology DS216play zelf want je koopt de harde schijf er los bij. Er passen twee harde schijven in deze NAS die 4K Ultra HD video's naar 1080p kan transcoderen. Zo kun je ze ook op je  smartphone en andere niet voor Ultra HD geschikte apparatuur bekijken. De streamingfuncties van deze NAS zijn subliem. Vooral daardoor is deze NAS de beste bij de middenklasse NAS-systemen.

Beste NAS topklasse : Qnap TS-451+ 2 GB

Bij deze Qnap NAS is ruimte voor 4 harde schijven! Dit maakt de NAS geschikt om alles superveilig in RAID5 op te slaan. De maximale opslagruimte is enorm. Deze krachtpatser met 2GB intern geheugen kan on-the-fly video's transcoderen en alles in de optimale snelheid streamen. Via de HDMI-aansluiting kun je hem direct op je televisie aansluiten.Beste NAS voor professioneel gebruik: Qnap TS-453A 4 GB

Voor kleine en middelgrote bedrijven (tot 50 gebruikers) is deze professionele NAS de beste. Deze is te gebruiken als database-server, fileserver,  VPN-,server, mailserver, surveillance-server en printserver, maar natuurlijk kun je er ook films en muziek mee streamen. Er is ruimte voor 4 harde schijven en RAID5 en RAID6 zijn te gebruiken. De Qnap TS-453A beschikt over twee netwerkpoorten voor dubbele snelheid.

Kijk bij het NAScenter en de andere bovengenoemde aanbevolen winkels voor een goede NAS tegen de laagste prijs.

Publicatie test: augustus 2016. Meer testen van NAS systemen

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.