Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

WD MyCloud NAS (voor thuis)

Zoek je de een goede relatief goedkope cloud opslag voor thuis? DE WD MyCloud NAS is getest als NAS voor thuis. Een betaalbaar NAS systeem met veel opslagruimte.

beste nas test thuis

Met een NAS-systeem kun je al je foto's, films, muziek, backups en andere bestanden veilig in je netwerk opslaan. En je media kun je direct vanaf de NAS naar je televisie streamen. Ideaal voor je collecties films, muziek en foto's  Hier heb je de beste eenvoudige NAS systeem. De beste basis NAS voor thuis.

De experts van het NAScenter kozen in hun test voor de 8TB Home versie van de WD My Cloud. 

Voor thuisgebruik is de WD MyCloud NAS van Western Digital een prima NAS systeem. Groot genoeg voor een grote hoeveelheid mediabestanden en backups van de PC's en laptops in huis, maar voordelig genoeg voor een consument die een data-opslag in in zijn thuisnetwerk wil.

En deze NAS wordt helemaal gebruiksklaar geleverd, je hoeft geen harde schijf meer in te bouwen. Is een 8TB (8 terrabyte) NAS niet de opslagcapaciteit die je zoekt? Geen probleem, de WD MyCloud is ook kant en klaar leverbaar als NAS met een 2TB, 4TB, 12TB, 16TB, 24TB of zelfs 28TB opslagruimte voor al je bestanden. 

Hieronder vind je al deze Westen Digital NAS systemen goedkoop.beste NAS thuis

Beste basis NAS: WD MyCloud Home 8 TB

De 8TB versie van de WD My Cloud biedt 8 TB (8 miljoen MB) opslagruimte voor al je bestanden. Dat is ideaal om bijvoorbeeld je filmverzameling op te slaan. Op 8 TB passen zo'n 2.400 speelfilms in HD kwaliteit, en aan muziekbestanden en foto's kan je nog veel meer kwijt.  

Al deze films, muziek en foto's kun je direct vanaf de NAS naar je televisie streamen. Het is alleen wel jammer dan de WD MyCloud niet over een HDMI-poort beschikt, je moet het netwerk gebruiken om te streamen. Via het netwerk en internet zijn de bestanden vanaf iedere plek in de wereld te benaderen.

Deze NAS biedt de beste prijs / kwaliteit verhouding en daardoor heeft het NAScenter hem als beste NAS voor basis thuisgebruik aangewezen.

Voor thuisgebruik is deze 8TB NAS door zijn eenvoud, kleine formaa en relatief goedkope prijs de beste NAS. Voor bedrijven kan de WD My Cloud Home NAS wat te beperkt zijn. Je kan hem namelijk niet uitbreiden met meer opslagruimte als de 8 TB te kort schiet en ook RAID backups worden niet ondersteund. De beste NAS systemen voor bedrijven vind je hier onder.

Over Western Digital

Western Digital (tegenwoordig afgekort tot WD) is een Amerikaanse hardware fabrikant die helemaal is gespecialiseerd in data opslag. Western Digital ontwikkelt en maakt opslagsystemen en datadragers als harde schijven, SSD schijven en USB sticks. Hun producten verkopen ze onder de merknaam WD maar ook onder de naam SanDisk.

WD MyCloud NAS, voor thuis en bedrijven

Ook opslag apparatuur zoals NAS systemen voor hun harde schijven en SSD's wordt door Western Digital gemaakt. Hun WD MyCloud NAS systemen zijn te koop in de versies WD MyCloud Home (voor thuis) en WD MyCloud EX2 Ultra (voor bedrijven).

De WD My Cloud EX2 Ultra NAS beschikt over een snellere processor, RAID, een FTP server, een webserver en andere professionele voorzieningen. Een WD MyCloud EX2 Ultra NAS is dus een betere NAS dan de WD My Cloud Home, maar het is ook een duurdere NAS. De meeste thuisgebruikers zullen genoeg hebben aan de relatief goedkope WD MyCloud Home NAS.

Meer goede NAS systemen

Kijk voor andere beste NAS systemen uit de test (bijvoorbeeld voor bedrijven) bij de beste NAS uit de test of kijk op Beste NAS Kopen voor de beste en goedkoopste winkels en de NAS top 10.

Foto: WD (Western Digital)


Onderwerp:
De WD My Cloud Home 8 TB is door het NAScenter als beste NAS voor thuisgebruik getest, Deze beste NAS voor thuis uit de test is groot genoeg voor heel veel media en andere bestanden en voor het backuppen van de apparaten in je netwerk. Kijk op Beste NAS Kopen of bij de andere testen van NAS systemen voor meer goede NAS apparaten.