Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste speed pedelec

 


Een speed pedelec is een elektrische fiets waarbij de trapondersteuning niet stopt als je 25 kilometer per uur gaat. Je kunt, terwijl je bijtrapt, dus hoge snelle halen met zo'n snelle elektrische fiets, die daardoor geschikt is voor woon-werk verkeer over wat langere afstanden. Wat is de beste speed pedelec en wat is de beste koop? Hier de uitslag van de speed pedelec test.

Getest: Speed pedelecs
Getest door: Elektrischefietsen.com
Publicatie test: 2016

Beste speed pedelec: Riese & Müller Nevo NuVinci HS
Beste koop: Grace One
Zie ook: Aanbiedingen speed pedelecs

Nieuwe regels besturen speed pedelec

Conform een nieuwe Europese wetgeving moeten alle speed-pedelecs vanaf 1 januari 2017 voorzien zijn van een snorfietskenteken of bromfietskenteken. Ook moet de bestuurder minimaal 16 jaar oud zijn en een bromfietsrijbewijs hebben en een WA verzekering afsluiten. Daarnaast moet de bestuurder van een speed pedelec die een harder kan de 45 kilometer per uur een speciale helm dragen.
Hier alle informatie over deze regels.


Beste speed pedelec: Riese & Müller Nevo NuVinci HS

De Riese & Müller speed pedelec die door Elektrischefietsen.com is uitgeroepen tot beste speed pedelec blijft, met bijtrappen, onder de 45 kilometer per uur. Je hoeft dus op deze "snelle e-bike" geen helm te dragen en kan er gewoon het fietspad mee op. Een e-bike als deze wordt vaak gebruikt voor wat langere ritten, bijvoorbeeld woon-werk verkeer om files te vermijden. Daarom moet een goede speed pedelec comfortabel zijn om te berijden. Aan die eis voldoet de Riese & Müller Nevo NuVinci HS. De trapondersteuning werkt vanaf de start aangenaam en je zit goed op de fiets. Ook rettig is de lage instap, vooral voor een speed pedelec. Vooral oudere gebruikers zullen dat plezierig vinden.


De traploze NuVinci naafversnelling draagt bij aan het rijplezier. Door de accu op de onderbuis is het gewicht goed verdeeld. Het zwaartepunt ligt centraal wat de rijeigenschappen ten goede komt. Ook is de speed pedelec netjes en compleet afgewerkt met weggewerkte bedrading en een remlicht. Alleen jammer dat de jasbeschermer ontbreekt. Gezien de prijs (zelfs met de korting die bovenstaande fietsenwinkel geeft betaal je nog meer dan 4.000 euro) had dat er toch wel afgekund.

Beste koop: Grace One

Gezien de hoge prijs gaat de titel van Beste Koop naar een andere speed pedelec, namelijk de aanmerkelijk goedkopere Grace One (kijk bij bovengenoemde winkel voor de laagste actuele prijs). De Grace One heeft een bijzonder krachtig en robuust uiterlijk. Dat past bij de prestaties want de motor is ook fel en krachtig. Hij trekt snel op, maar blijft wel onder de 45 kilometer per uur zodat je geen helm op hoeft. De Grace One beschikt over een SRAM X7 derailleur met 9 versnellingen en een hydraulische schijfrem.Handig is het anti-diefstal systeem dat via een pasje werkt. Deze moet je in het stuur steken om te kunnen vertrekken. Een soort startonderbreker voor de fiets. Deze speed pedelec was de snelste uit de test van Elektrischefietsen.com.

Kijk bij bovengenoemde winkel voor meer informatie over deze speed pedelec.

Meer testen speed pedelecs

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.