Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Fitbit beste activity tracker

De Fitbit Charge activity tracker / stappenteller is de  beste activity tracker in de test van o.a. Coolblue en PC Adviser. Hier een review en aanbiedingen.

Fitbit Activity tracker test


Met een activity tracker kun je je lichamelijke activiteiten meten. Een goede activity tracker beschikt over een stappenteller, een hartslagmeter en andere sensoren. Wat is een goede activity tracker? Bij een test van activity trackers kwamen de Fitbit Charge als beste activity tracker uit de test.


Fitbit Charge

De Fitbit Charge geldt als beste activity tracker. De lijst met vergelijkende testen waaruit de Fitbit Charge als beste activity tracker uit de test is gekomen is lang. 

Onder andere PC Adviser, Coolblue, HardloopZone en TechRadar testte de Fibtit Charge als beste activity tracker. Conclusie: Dit is momenteel gewoon de beste activity tracker!

En de Fitbit Charge is ook nog eens een heel betaalbare activity tracker. Kijk maar bij de onderstaande aanbiedingen van de Fitbit activity trackers of bij de aanbiedingen van de beste winkels om een activity tracker goedkoop te kopen op Beste Activity Tracker Kopen. Koop daar je beste activity tracker tegen een goedkoop prijsje.


Hieronder aandacht voor de als beste activity tracker geteste Fitbit Charge. We kijken naar de verbeteringen van de Fitbit Charge 5 ten opzichten van de versies 3 en 4  en naar de verschillen met andere Fitbit stappentellers, de Fitbit Luxe en de Fitbit Inspire,

Beste activity tracker: Fitbit Charge

De beste activity tracker is volgens de stappenteller test van onder andere TechRadar de Fitbit Charge. En het is niet alleen bij deze activity tracker test test dat de Fitbit Charge als beste activity tracker wordt getest. Keer op keer wordt de Fitbit activity tracker bij een vergelijkende test tot beste activity tracker uitgeroepen. 

De Fitbit Charge is een tracker die je om je pols draagt. De Fitbit Charge geeft ook datum en tijd aan, dus je zou hem ook als sporthorloge mogen betitelen. Of als smartwatch, want met deze activity tracker bedien je niet alleen veel functies van de telefoon, maar deze beste activity tracker kan ook veel taken zelfstandig uitvoeren.

Verbeteringen Fitbit Charge 5
Met de komst van de Fitbit Charge 4 beschikt de activity tracker over een eigen GPS-ontvanger. Dat is een belangrijke verbetering want hiervoor hoef je geen (gekoppelde) smartphone meer op zak te hebben om GPS functies als route registratie te gebruiken. Ook was de Fitbit Charge 4 de eerste geheel waterdichte Fitbit Charge, en niet meer alleen spatwaterdicht zoals de Fitbit Charge 3.

Ten opzichte van de 4 heeft de Fitbit Charge 5 natuurlijk ook weer de nodige verbeteringen ondergaan. Een belangrijke verbetering bij de Fitbit Charge 5 is dat de Fitbit Charge 5 een OMOLED kleurenscherm heeft gekregen in plaats van een OLED scherm. Ook kun het scherm altijd beeld laten geven (allways on display).

Ook is het design van de Fitbit Charge 5 verbeterd. Een goudkleurig of zilverkleurig randje geeft de Fitbit stappenteller een wat verzorgder uiterlijk.

Maar ook onder de motorkap (eeeh behuizing) is de Fitbit Carge 5 beter geworden. De Fitbit activity tracker beschikt nu over een ECG hartslagmeter. Bij een onregelmatige hartslag geeft de Fitbit je een waarschuwing. En de Fitbit Charge 5 maakt hartfilmpjes, ook tijdens je slaap.

Zelfs je stress level wordt gemeten via een EDA sensor. De Fitbit Charge is dus heel wat meer dan alleen een stappenteller.

Maar er is naast al deze updates ook sprake van een downgrade. De hoogtemeter is verdwenen. Traptredes worden nog wel geteld.


Fitbit beste activity tracker test

Betalen via de Fitbit Charge

Betalen kan ook via deze activity tracker, daarvoor is heeft Fitbit het Fitbit Pay systeem voor contactloos betalen ontwikkeld. 

Heb je tijdens het hardlopen je smartphone op zak, dan kun je via de Fitbit Charge de Spotify op je telefoon bedienen. Wel zo makkelijk onder het sporten.

Activity tracker met hartslagmeter
De Fitbit Charge is een activity tracker met hartslagmeter. De functies van deze hartslagmeter gaan verder dan gebruikelijk op een activity tracker. Zo worden via de hartslag de "echte" inspanningen (intensiever dan gewoon lopen of bewegen) geteld door het Active Zone Minutes systeem. 

Rekening houdend met je leeftijd en gebaseerd op adviezen van diverse gezondheidsorganisaties wordt er in kaart gebracht of je voldoende beweegt op diverse niveaus van beweging. En de al bovengenoemde ECG functie kan je dus waarschuwen als de hartslag daar aanleiding toe geeft.

Fitbit Charge 5 activity tracker / stappenteller


Fitbit Charge 5 (met kleurenscherm)


Andere Fitbit stappentellers en activity trackers

Fitbit maakt nog meer goede stappentellers  / activity trackers, al zijn deze niet zo gelauwerd als de Fitbit Charge activity tracker.

Fitbit Inspire 3

De Fitbit Inspire 3 is een relatief goedkope Fitbit activity tracker. In tegenstelling tot de Fitbit Charge 5 heeft de Inspire geen eigen GPS ontvanger (je hebt je telefoon dus nodig). Ook de stress meter en de ECG functie van de hartslagmeter ontbreken op de Fitbit Inspire 3, evenals Fitbit Pay (betalen met je Fitbit stappenteller).

Heb je alle extra functies niet nodig dan kun je kiezen voor de Fitbit Inspire 3 activity tracker in plaats van de Fitbit Charge 5, want de Fitbit Inspire is een stuk goedkoper.

Fitbit Luxe

De FitBit Luxe activity tracker is zoals de naam al aangeeft een luxe versie van de FitBit stappenteller. De functies zijn vergelijkbaar met de van de Fitbit Inspire 3, maar de beschikt over een luxere behuizing, Qua prijs ligt de Fitbit Luxe tussen de Fitbit Charge en de Fitbit Inspire in,


Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Fitbit activity trackers of bij de beste en goedkoopste winkels op het bovenaan genoemde Beste Activity Tracker Kopen voor de Fitbit Charge 5 tegen de laagste prijs, of om een andere goede activity tracker, sporthorloge of smartwatch goedkoop te kopen.Foto's: Fitbit

Onderwerp:
De Fitbit Charge is in diverse verschillende testen tot beste activity tracker in de test uitgeroepen. Onder andere door PC Advisor en in de TechRadar test. Hierboven alle informatie over deze beste activity tracker uit de test.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Manon uit Schalkwijk30 mei 2024 om 20:50

    De Fitbit Charge 5 is de beste activity tracker, maar het valt mij op dat de andere Fitbits minder goed scoren. De Fitbit Inspire 3 en 2 scoren zeker niet slecht maar kunnen zich niet zo onderscheiden van Chinese activity trackers van bijvoorbeeld Huawei, Xiaomi en Oppo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leonie Hoekzema2 juni 2024 om 17:07

    Ik heb heel goede ervaringen met de Fitbit Charge 6. Vooral de eigen GPS en de nauwkeurige metingen vind ik een sterk punt van deze beste activity tracker. Vooral de metingen, want ik wil wel op de resultaten van mijn activity tracker kunnen vertrouwen. Ik vind het alleen jammer dat je de Fitbit Charge 6 niet onder het hardlopen met spraak kunt bedienen, dat zou deze goede activity tracker nog veel beter maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.