Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Meindl en Jack Wolfskin beste bergschoenen in de test

 

De beste bergschoenen heren (Meindl) en de beste bergschoenen dames (Jack Wolfskin) uit de bergschoen test.


Als je in de bergen gaat wandelen, of het nu zomer of winter is, dan zijn goede bergschoenen van groot belang. De vaak slechte ondergronden en het vele klimmen en dalen plegen namelijk een aanslag op je lichaam. Daarom kijken we hier naar goede (en goed betaalbare) wandelschoenen voor in de bergen. Wat zijn de beste bergschoenen uit de test?

Het Duitse Verbraucherweld testte de bergschoenen van vele topmerken. Daarbij kwam een Meindl bergschoen als beste bergschoenen voor heren uit de test terwijl de eer van de beste bergschoenen voor dames naar Jack Wolfskin ging. 

Deze best geteste bergschoenen, en nog heel veel meer goede wandelschoenen, zijn in Nederland online te koop bij Bever Outdoor en andere goede aanbieders van wandelschoenen. Hun aanbiedingen vind je hier onder.


Beste bergschoenen heren: Meindl Vakuum Men GTX

De als beste bergschoenen heren geteste Meindl Vakuum Men GTX bergschoenen zijn categorie B wandelschoenen. Deze klasse bestaat uit lichte trekkingschoenen geschikt voor lichte bergwandelingen.

Dat zijn de wandelingen zoals wij Nederlanders in zomer en winter in de bergen maken. Voor het echte klimwerk (eventueel met stijgijzers) en wandelingen over rotsachtige terrein zijn deze lichte bergschoenen minder geschikt. Het is een echte wandelschoen voor in de bergen.


Beste bergschoenen heren: Meindl

Beste bergschoenen heren: Meindl

Voor je wandelvakantie in de bergen zijn dit de beste bergschoenen. En hoe. Want niet voor niets zijn dit de beste bergschoenen uit de test. De Meindl Vakuum Men GTX is een leren bergschoen met een Gore-Tex voering en rubberen zolen. De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 39 t/m 51. Het zijn qua schoenmaat dus echte herenschoenen.

Mede door het gebruik van Memery Foam (MFS) is dit een verbazend zachte en comfortabele bergschoen. Het stugge en stijve draaggevoel dat de meeste bergschoenen zo kenmerkt ontbreekt hier. 

Daardoor lijkt deze beste bergschoen uit de test aan de ruime kant. Maar niets is minder waar. De Meindl bergschoenen geven een prima ondersteuning, maar zijn gewoon heel comfortabel om te dragen. De redelijk stijve zoolconstructie van de bergschoenen vraagt wel om inlopen.

Met hun rubberen stootrand en nubuck bovenwerk zijn dit sterke duurzame schoenen die heel erg veel wandelvakanties mee zullen gaan.

Beste bergschoenen dames: Jack Wolfskin VOJO HIKE

Hoogst geklasseerde bergschoen voor dames in de bergschoenen test is de Jack Wolfskin VOJO HIKE die er overigens ook voor heren is. Ook deze wandelschoenen zijn gemaakt voor normale bergwandelingen. 

De Jack Wolfskin VOJO HIKE bergschoenen zijn erg licht. De schacht is van verloursleer en texapore membraam zorgt ervoor dat deze Jack Wolfskin schoenen zowel waterdicht zijn als heel goed ademen. Ook de demping van deze wandelschoenen voor in de bergen is erg goed.

Beste bergschoenen dames: Jack Wolfskin

Beste bergschoenen dames: Jack Wolfskin


Met een prijs ver onder de 80 euro bij de onderstaande aanbevolen aanbieders zijn deze Jack Wolfskin bergschoenen ook nog eens opvallend goedkope bergschoenen. Ideale wandelschoenen voor als je naar de bergen op vakantie gaat!Onderwerp:
Bij een Duitse bergschoen test zijn wandelschoenen van Meindl en Jack Wolfskin als beste bergschoenen getest. Het betreft de beste bergschoenen heren (Meindl) en beste bergschoenen dames (Jack Wolfskin). Hierboven zie je de aanbiedingen van deze beste bergschoenen bij de Nederlandse winkels.

, , , ,


Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *