Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Meindl en Jack Wolfskin beste bergschoenen in de test

Informatie over de beste bergschoenen heren (Meindl) en de beste bergschoenen dames (Jack Wolfskin) uit de bergschoen test.

beste bergschoenen test

Als je in de bergen gaat wandelen, of het nu zomer of winter is, dan zijn goede bergschoenen van groot belang. De vaak slechte ondergronden en het vele klimmen en dalen plegen namelijk een aanslag op je lichaam. Daarom kijken we hier naar goede (en goed betaalbare) wandelschoenen voor in de bergen. Wat zijn de beste bergschoenen uit de test?

Het Duitse Verbraucherweld testte de bergschoenen van vele topmerken. Daarbij kwam een Meindl bergschoen als beste bergschoenen voor heren uit de test terwijl de eer van de beste bergschoenen voor dames naar Jack Wolfskin ging. 

Deze best geteste bergschoenen, en nog heel veel meer goede wandelschoenen, zijn in Nederland online te koop bij Bever Outdoor en andere goede aanbieders van wandelschoenen. Hun aanbiedingen vind je hier onder.


Beste bergschoenen heren: Meindl Vakuum Men GTX

De als beste bergschoenen heren geteste Meindl Vakuum Men GTX bergschoenen zijn categorie B wandelschoenen. Deze klasse bestaat uit lichte trekkingschoenen geschikt voor lichte bergwandelingen.

Dat zijn de wandelingen zoals wij Nederlanders in zomer en winter in de bergen maken. Voor het echte klimwerk (eventueel met stijgijzers) en wandelingen over rotsachtige terrein zijn deze lichte bergschoenen minder geschikt. Het is een echte wandelschoen voor in de bergen.


Beste bergschoenen heren: Meindl

Beste bergschoenen heren: Meindl

Voor je wandelvakantie in de bergen zijn dit de beste bergschoenen. En hoe. Want niet voor niets zijn dit de beste bergschoenen uit de test. De Meindl Vakuum Men GTX is een leren bergschoen met een Gore-Tex voering en rubberen zolen. De schoenen zijn verkrijgbaar in de maten 39 t/m 51. Het zijn qua schoenmaat dus echte herenschoenen.

Mede door het gebruik van Memery Foam (MFS) is dit een verbazend zachte en comfortabele bergschoen. Het stugge en stijve draaggevoel dat de meeste bergschoenen zo kenmerkt ontbreekt hier. 

Daardoor lijkt deze beste bergschoen uit de test aan de ruime kant. Maar niets is minder waar. De Meindl bergschoenen geven een prima ondersteuning, maar zijn gewoon heel comfortabel om te dragen. De redelijk stijve zoolconstructie van de bergschoenen vraagt wel om inlopen.

Met hun rubberen stootrand en nubuck bovenwerk zijn dit sterke duurzame schoenen die heel erg veel wandelvakanties mee zullen gaan.

Beste bergschoenen dames: Jack Wolfskin VOJO HIKE

Hoogst geklasseerde bergschoen voor dames in de bergschoenen test is de Jack Wolfskin VOJO HIKE die er overigens ook voor heren is. Ook deze wandelschoenen zijn gemaakt voor normale bergwandelingen. 

De Jack Wolfskin VOJO HIKE bergschoenen zijn erg licht. De schacht is van verloursleer en texapore membraam zorgt ervoor dat deze Jack Wolfskin schoenen zowel waterdicht zijn als heel goed ademen. Ook de demping van deze wandelschoenen voor in de bergen is erg goed.

Beste bergschoenen dames: Jack Wolfskin

Beste bergschoenen dames: Jack Wolfskin


Met een prijs ver onder de 80 euro bij de onderstaande aanbevolen aanbieders zijn deze Jack Wolfskin bergschoenen ook nog eens opvallend goedkope bergschoenen. Ideale wandelschoenen voor als je naar de bergen op vakantie gaat!


Verschil bergschoenen en wandelschoenen

Bergschoenen lijken op het eerste gezicht sterk op hoge wandelschoenen maar er zijn veel verschillen. Vaak zijn deze niet of niet makkelijk zichtbaar.

Bergschoenen zijn meer dan andere wandelschoenen ontworpen voor het overbruggen van hoogteverschillen en voor het lopen op rotsachtig terrein. Bergschoenen zijn over het algemeen stijver en bieden meer ondersteuning en stabiliteit.Vooral rond de enkels biedt een goede bergschoen veel steun. Dit is een groot voordeel bij het lopen op oneffen terrein, zoals ruw een terrein met stenen. ook helpt het bij het ondersteunen bij zware bepakking.

De zool van een bergschoen biedt veel grip en is ontworpen met het oog op het beklimmen van rotsen. De beste bergschoenen zijn bovendien goed geschikt voor het gebruik met stijgijzers voor als er serieus geklommen moet worden.

Beste bergschoen merken

Goede bergschoenen worden gemaakt door de beste wandelschoen fabrikanten en door specialisten in bergschoenen en andere benodigdheden voor de bergsport. 

Hierboven noemde ik Meindl al. Deze maker van de best geteste bergschoenen voor heren is een echte expert in wandelschoenen. Ook Jack Wolfskin, de maker van de beste bergschoenen voor dames behoort tot de beste wandelschoen merken. 

Ook Lowa, Merrell en Salomon zijn bekende fabrikanten van wandelschoenen die ook bij de bergschoenen tot de beste merken behoren. En dan zijn er nog veel fabrikanten die vooral op het produceren van bergschoenen gericht zijn, en op dit gebied tot de top behoren. Bijvoorbeeld Grisport, Hanwag, Salewa en La Sportiva. Kijk bij de beste bergschoenen merken voor meer informatie over hun bergschoenen.


Zie ook: Meer testen van wandelschoenen


Onderwerp:
Bij een Duitse bergschoen test zijn wandelschoenen van Meindl en Jack Wolfskin als beste bergschoenen getest. Het betreft de beste bergschoenen heren (Meindl) en beste bergschoenen dames (Jack Wolfskin). Hierboven zie je de aanbiedingen van deze beste bergschoenen bij de Nederlandse winkels.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De Meindl Bhutan MFS is een andere aanrader als je in de bergen gaat wandelen. Dit is een echte bergschoen die daarvoor ontwikkeld is. Prima voor lange wandelingen en ook voor trekking tochten met veel bagage. De MFS in de naam staat voor een speciaal schuim dat zich, gebruik makend van de lichaamswarmte, naar de voet vormt. Zo krijg je een perfect sluitende bergschoen. Ook noemenswaardig is de vribram Multigri schoenzool die zowel een heel goede schokabsorptie als veel grip geeft.

    Dit zijn echte bergschoenen voor wandelen in de Alpen of Pyrenee├źn. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in Nederland gebruiken, want het zijn tevens wandelschoenen van de hoogste kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.