Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste papierversnipperaar voor thuis

Redactie     22:54    


Ook thuis wil je niet altijd zomaar al je papieren weggooien, met de kans dat de inhoud letterlijk en figuurlijk op straat komt te liggen. Daarom kijken we hier naar de beste papierversnipperaar voor thuis, ZZP'ers en kleine kantoren of afdelingen. De beste papierversnipperaars voor een lage prijs.

Verschillende normen papierversnipperaars

Allereerst is het belangrijk te weten dat papiervernietigers / papierversnipperaars / shredders in verschillende normen worden ingedeeld. Deze norm geeft aan in hoeverre het papier wordt versnipperd, en dus ook hoe veilig het versnipperen is. Voor het versnipperen van vertrouwelijke bedrijfsinformatie wordt een hogere norm gehanteerd dan voor het versnipperen van papier thuis. Als kun je thuis natuurlijk ook voor een veilige norm kiezen.

Er zijn heel veel verschillende papierversnipperaars te koop. In het overzicht alle papierversnipperaars vind je er meer dan 350 met al hun prijzen, specificaties, reviews en meer.

Hieronder de verschillende DIN P normen die aangeven hoe het papier door een papierversnipperaar versnipperd wordt.

Papierversnipperaar DIN P-1

Bij de DIN P-1 papiervernietiger wordt het papier in stroken gesneden die niet breder zijn dan 12 millimeter. Dat is op zich onleesbaar, maar niet geheel veilig omdat de de stroken redelijk makkelijk weer aan elkaar te leggen zijn. 

Papierversnipperaar DIN P-2

Bij een DIN P-2 papierversnipperaar zijn de stroken maximaal 6 millimeter breed. Het wordt nu iets moeilijker om ze leesbaar weer aan elkaar te koppelen. Evenals een DIN P-1 papierversnipperaar is een DIN P-2 versnipperaar echter niet echt veilig.

Papierversnipperaar DIN P-3

Het echte werk begint pas bij DIN P-3. Hierbij kun je pas van een papierversnipperaar spreken want nu worden er geen stroken maar snippers gesneden. Deze papiersnippers mogen niet meer dan 2 millimeter breed zijn bij een maximale oppervlakte van 320mm². Dit is pas echt veilig en bijkomend voordeel is dat de opvangbak van een papierversnipperaar vanaf DIN P-3 niet vaak geleegd hoeft te worden.

Papierversnipperaar DIN P-4

Bij DIN P-4 spreekt men over microsnippers. Deze zijn maar 160mm² groot (de helft van DIN P-4), en dat is een dusdanige puzzel dat DIN P-4 geschikt is voor de meest vertrouwelijke documenten.

Let op! In verband met de wet op de privacy (AVG) is voor bedrijven DIN P-4 of DIN P-5 verplicht voor het vernietigen van privacy gevoelige informatie op papier (en privacy gevoelig is het al snel volgens de privacy wet).

Papierversnipperaar DIN P-5

Extreem veilig is DIN P-5. Geen snipper is groter dan 30mm², en ze zijn nooit breder dan 2 millimeter. Deze norm wordt alleen door de beste papierversnipperaar gehaald.

De beste papiervernipperaar voor thuis: HSM Shredstar X10

Maar wat is nu de beste papierversnipperaar voor thuis en kleine afdelingen en kantoren? Bij de test van de Papiervernietigerstore kozen de experts voor de HSM Shredstar X10 als beste papierversnipperaar voor thuis. 

Kijk voor de aanbieding van de HSM Shredstar X10 voor de actuele prijs en alle specificaties van deze beste papierversnipperaar voor thuis. Of kijk bij de beste winkels om een papierversnipperaar te kopen voor meer goede papierversnipperaars. Bij deze winkels koop je de beste papierversnipperaars tegen de laagste prijs.Beste papierversnipperaar thuis: HSM Shredstar X10

Beste papierversnipperaar thuis: HSM Shredstar X10


HSM is één van de belangrijkste en beste fabrikanten van papierversnipperaars.  Samen met merken als Fellowes en Rexel vormen ze de top bij de papierversnipperaars. 

De HSM Shredstar X10 is een DIN P-4 versnipperaar, dus een veilige papiervernietiger, ook voor belangrijke vertrouwelijke documenten. Naast papier versnippert deze topper ook creditcards en CD's en heeft geen moeite met nietjes en paperclips.

>>> TIP: Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels of bij de link naar de HSM Shredstar X10 voor de lage prijs van deze beste papierversnipperaar uit de test.

De HSM Shredstar X10 papierversnipperaar is slechts 44 centimeter hoog, en past dus gewoon onder het bureau. Hij is veilig, want als de papiervernietiger vastloopt stopt deze automatisch met versnipperen. De 21 liter opvangbak is ondanks het kleine formaat van de papierversnipperaar lekker ruim en het versnipperen gaat met 3 centimeter per seconde vlotjes. 

Een goede papierversnipperaar voor thuis en ZZP'ers, maar ook voor op een afdeling of bij een klein bedrijf.Onderwerp:
De HSM Shredstar X10 is getest als beste papierversnipperaar voor thuisgebruik. Met een ideale verhouding van prijs en veiligheid (Din P-4). Deze beste papierversnipperaar voor thuis versnippert niet alleen papier onleesbaar, maar ook creditcards en andere pasjes.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.