Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste papierversnipperaar voor thuis

Redactie     22:54    


Ook thuis wil je niet altijd zomaar al je papieren weggooien, met de kans dat de inhoud letterlijk en figuurlijk op straat komt te liggen. Daarom kijken we hier naar de beste papierversnipperaar (papiervernietiger) voor thuis, ZZP'ers en kleine kantoren of afdelingen.

Verschillende normen papierversnipperaars

Allereerst is het belangrijk te weten dat papiervernietigers / papierversnipperaars in verschillende normen worden ingedeeld. Deze norm geeft aan in hoeverre het papier wordt versnipperd, en dus ook hoe veilig het versnipperen is.

Papiervernietiger DIN P-1

Bij de DIN P-1 papiervernietiger wordt het papier in stroken gesneden die niet breder zijn dan 12 millimeter. Dat is op zich onleesbaar, maar niet geheel veilig omdat de de stroken redelijk makkelijk weer aan elkaar te leggen zijn.

Papiervernietiger DIN P-2

Bij een DIN P-2 papierversnipperaar zijn de stroken maximaal 6 millimeter breed. Het wordt nu iets moeilijker om ze leesbaar weer aan elkaar te koppelen.

Papierversnipperaar DIN P-3

Het echte werk begint pas bij DIN P-3. Hierbij kun je pas van een papiervernipperaar spreken want nu worden er geen stroken maar snippers gesneden. Deze mogen niet meer dan 2 millimeter breed zijn bij een maximale oppervlakte van 320mm². Dit is pas echt veilig en bijkomend voordeel is dat de opvangbak vanaf DIN  P-3 niet vaak geleegd hoeft te worden.

Papierversnipperaar DIN P-4

Bij DIN P-4 spreekt men over microsnippers. Deze zijn maar 160mm² groot (de helft van DIN P-4), en dat is een dusdanige puzzel dat DIN P-4 geschikt is voor de meest vertrouwelijke documenten.

Let op! In verband met de wet op de privacy (AVG) is voor bedrijven DIN P-4 of DIN P-5 verplicht voor het vernietigen van privacy gevoelige informatie op papier (en privacy gevoelig is het al snel volgens de privacy wet).

Papierversnipperaar DIN P-5

Extreem veilig is DIN P-5. Geen snipper is groter dan 30mm², en ze zijn nooit breder dan 2 millimeter. Deze norm wordt alleen door de beste papiervernietigers gehaald.

De beste papiervernietiger voor thuis: HSM Shredstar X10

Maar wat is nu de beste papiervernietiger voor thuis en kleine afdelingen en kantoren? Bij de Papiervernietigerstore kiezen ze voor de HSM Shredstar X10 als beste papierversnipperaar voor thuis. Papiervernietigerstore is één van de beste winkels om een papierversnipperaar te kopen. Bij deze winkels koop je de beste papiervernietigers tegen de laagste prijs.

HSM is één van de belangrijkste en beste fabrikanten van papierversnipperaars.  Samen met merken als Fellowes en Rexel vormen ze de top op dit gebied. De HSM Shredstar X10 is een DIN P-4 versnipperaar, dus een veilige papiervernietiger, ook voor belangrijke vertrouwelijke documenten. Naast papier versnippert deze topper ook creditcards en CD's en heeft geen moeite met nietjes en paperclips.

>>> TIP: Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor de laagste prijs van de HSM Shredstar X10.

De HSM Shredstar X10 papierversnipperaar is slechts 44 centimeter hoog, en past dus gewoon onder het bureau. Hij is veilig, want als de papiervernietiger vastloopt stopt deze automatisch met versnipperen. De 21 liter opvangbak is ondanks het kleine formaat van de papierversnipperaar lekker ruim en het versnipperen gaat met 3 centimeter per seconde vlotjes. Een goede papierversnipperaar voor thuis en ZZP'ers, maar ook voor op een afdeling of bij een klein bedrijf.

Meer testen papiervernietigers


Onderwerp:
De HSM Shredstar X10 is getest als beste papierversipperaar voor thuisgebruik. Met een ideale verhouding van prijs en veiligheid (Din P-4). Deze beste papierversnipperaar voor thuis versnippert niet alleen papier onleesbaar, maar ook creditcards en andere pasjes.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.