Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Computer monitoren test. 2x beste monitor

Redactie     11:45    


Bij een desktop computer heb je ook een goede monitor nodig. De computermonitor is immers voor een groot deel verantwoordelijk voor de kwaliteit van de beelden die de PC weergeeft. Hier hebben we twee als beste monitor geteste computermonitoren. De beste koop als je een eenvoudige monitor zoekt, en de beste koop voor grafisch gebruik.


De ene toepassing gebruikt namelijk nogal wat meer van de monitor dan de andere. De experts van de ComputerStore kozen voor deze twee monitoren. Deze PC monitoren koop je bij de ComputerStore en de andere aanbevolen winkels uit het overzicht Beste Computer Kopen.

Beste eenvoudige goedkope monitor: Philips 240V5QDAB

Met de Philips 240V5QDAB monitor kun je films en series in Full HD bekijken en alle  computertoepassingen uitvoeren. Deze goedkope Philips monitor beschikt over een IPS paneel waarmee je vanuit iedere hoek de kleuren op de juiste manier ziet. Deze kleuren zijn bij deze computermonitor helder, scherp en natuurgetrouw.Het scherm zelf is groot (24 inch), en dat voor een prijs van nog geen 120 euro! (kijk bij het bovenstaande Beste Computer Kopen voor de actuele laagste prijs). In de monitor zijn goede luidsprekers ingebouwd zodat je geen losse speakers nodig hebt. Deze scherp geprijsde monitor is goed genoeg voor fotobewerken en gamen al is de reactietijd van 5 milliseconde niet altijd toerijkend bij zware games met veel beweging, je krijgt dan ghosting (crosstalk) waarbij de beelden nog even nalichten.

Beste monitor voor grafische toepassingen: LG 27UD58P

Voor games en serieuze fotobewerking en videobewerking is de LG 27UD58P een betere keuze. Hoewel dit geen gamemonitor is zorgt deze monitor toch voor vloeiende bewegende beelden bij een hoge 4K Ultra HD resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Het scherm is heerlijk groot (27 inch) zodat je heel nauwkeurig grafisch kunt werken.Bewegingen zijn vloeiend, filmbeelden zijn haarscherp en de kleuren mooi en levensecht. Het anti-glare scherm gaat reflectie, lichtinval en vervuiling tegen, en het gebruik wordt nog aangenamer dan een blauw-licht-filter dat vermoeide ogen tegengaat. Met deze monitor kun je de hele dag ingespannen werken. Ideaal voor bij DTP-toepassingen.

De AMD FreeSync technologie, die haperende beelden tijdens het gamen voorkomt, wordt ondersteund en er zijn connectoren voor DisplayPort en HDMI. Ook is er ondersteuning van sRGB kleurprofiel dat zorgt voor extra realistische beelden. Dankzij het IPS paneel is het beeld vanuit alle hoeken mooi.

Kijk bij het bovengenoemde Beste Computer Kopen voor de actuele laagste prijzen van deze en andere goede computermonitoren.

Zie ook: Alle testen van monitoren

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.