Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste monitor voor standaard gebruik (goede goedkope monitor)

Zoek je een heel goede goedkope monitor? Hier vind je de beste monitor voor standaard gebruik uit de test. We hebben ook andere goede goedkope monitoren (onder de 150 euro).

Beste monitor basis klasse PhilipsHier kijken we naar de beste standaard computer monitor. Een relatief goedkope monitor voor de gemiddelde gebruiker. Bij een desktop computer heb je een goede monitor nodig, maar ook al je een laptop gebruikt is een goede monitor op je bureau het overwegen waard. 

De computermonitor is voor een groot deel verantwoordelijk voor de kwaliteit van de beelden die de PC weergeeft, en ook voor een gezond ergonomisch gebruik is een vrijstaande computer monitor beter dan het vaste beeldscherm van een laptop.

Hier hebben we een beste monitor uit de test. Het betreft de beste koop als je een eenvoudige monitor zoekt. De beste monitor voor standaard gebruik.

De ene toepassing gebruikt namelijk nogal wat meer van de monitor dan de andere. Zoek je een monitor voor een grafisch zwaardere toepassing zoals de beste monitor voor gaming of de beste monitor voor grafisch design kijk dan bij dat soort monitoren bij de andere testen van monitoren.

Beste goedkope monitoren

Hieronder vind je de beste goedkope monitoren uit de test. De maximale prijs is hierbij op 200 euro gesteld. Meer goede goedkope monitoren vind je in het tweede overzicht. In dit overzicht vind je alle prijzen en informatie over alle goede monitoren onder de 150 euro.


Goede goedkope monitor Philips

Goede goedkope monitor PhilipsGoedkope monitor 24 inch

De meeste goede goedkope monitoren voor standaard gebruik hebben een schermgrootte van 24 inch (of 23,8 inch). Dit is de schermgrootte die bij activiteiten als tekstverwerking en administratief gebruik als het meest plezierig wordt ervaren. Een 24 inch is niet te groot op een bureau of balie, maar is wel groot genoeg om alles duidelijk weer te geven en eventueel meerdere vensters te openen.

24 inch is dan ook de mest gebruikte schermgrootte voor kantoor PC's en voor de computer thuis. Ook wordt de 24 inch monitor vaak op de werkplek van een laptop gebruiker geplaatst.

Kijk in het bovenstaande overzicht voor de beste goedkope monitor in het 24 inch formaat.

Goedkope monitor 22 inch

Een 24 inch monitor heeft een beelddiagonaal van 61 cm. Een 22 inch monitor is met een beelddiagonaal van 56 cm 5 centimeter kleiner. In de praktijk merk de dat verschil best wel. Vooral als je meerdere schermen gelijktijdig op je scherm wil openen is een 22 inch monitor wel aan de kleine kant. 

De gemiddelde 22 inch monitor is niet goedkoper dan de gemiddelde 24 inch monitor. Kies daarom alleen voor een goedkope 22 inch monitor als je echt voor een kleine monitor op je bureau wilt gaan

Goedkope monitor 27 inch

Een 27 inch monitor (69 cm) biedt duidelijk meer ruimte op het scherm dan de 22 inch en 24 inch monitoren. Wil je veel ruimte op je scherm, bijvoorbeeld om meerdere vensters gelijk te openen of op een groot beeld naar films te kijken. Of omdat je teksten graag in een groot formaat leest, kies dan voor de 27 inch monitor. In het bovenstaande overzicht met goedkope monitoren vind je ook een goedkope monitor in het 27 inch beeldformaat, al ligt de prijs van een goedkope 27 inch monitor vaak net iets hoger dan de grens van 150 euro.

Vind je jouw beste goedkope monitor 27 inch niet in het bovenstaande overzicht, kijk dan in de onderstaande overzichten met alle best geteste monitoren en met de beste winkels om online goedkoop een computer monitor te kopen.

Kijk voor alle beste goedkope monitoren en andere goede goedkope monitor bij de beste goedkope monitor overzichten bovenaan.


Foto bovenaan: Goedkope Philips monitor 14"

Samenvatting:
Op zoek naar de goedkoopste monitor? Maar wel een goede monitor? Bovenaan vind je de beste goedkope monitoren uit de computer monitor test. Ook hebben we een overzicht met alle goede goedkope monitoren (tot 150 euro) en verwijzen we je naar de goedkoopste winkels om een goede goedkope monitor te kopen en naar andere best geteste monitoren.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Let er op dat veel goedkope monitoren niet in hoogte verstelbaar zijn. En ik vind dat best een nadeel. Het is toeval als een monitor standaard precies op de juiste hoogte staat. Vaak is iets hoger of iets lager beter. Om te voorkomen dat je je monitor op een boek moet zetten of op een minder ergonomisch gezonde manier moet gebruiken adviseer ik je om te kiezen voor een goedkope monitor die je wel in hoogte kunt verstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je je eisen verder niet al te hoog stelt kun je ook ruim onder de 150 euro (winkelprijs) een eenvoudige goede monitor kopen. Onder andere Samsung, Philips, Dell, LG en HP maken monitoren die goedkope prijsklasse die bij de consumentenbond test een voldoende scoren.

    Maar in die prijsklasse moet je natuurlijk niet alles verwachten. De meeste monitoren onder de 150 zijn niet in hoogte verstelbaar, zijn niet draaibaar en hebben geen ingebouwde speakers. Al zijn er uitzonderingen. Bij een klein onderzoek vond ik een Iiyama monitor die dat wel allemaal in zich heeft.

    Verder vond ik in de prijsklasse onder de 150 euro vooral 24 inch monitoren, maar ook 27 inch monitoren van o.a. Samsung, Philips, AOC en BenQ. Dan heb je een mooie grote monitor voor heel weinig geld.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.