Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Fietstest: Gazelle Chamonix beste toerfiets

 


De Telegraaf Fietstest 2017 is afgerond en gepubliceerd. De Gazelle Chamonix Sportive 30 (of kortweg Gazelle Chamonix S30) is daarbij uitgeroepen tot de beste toerfiets van 2017. Maak hier kennis met de sportieve Gazelle Chamonix. Een goede fiets voor in de stad en voor mooie fietstochten in je vrije tijd.

Zo'n toerfiets of tourfiets wordt dan ook wel hybride fiets omdat het een mix is van een stadsfiets met een sportfiets. Ook de benaming trekkingfiets wordt wel eens gebruikt. Een toerfiets is het meest veelzijdige soort fiets. En van deze allround fietsen is de Gazelle Chamonix Sportive 30 uitgeroepen tot beste toerfiets 2017.

De Gazelle Chamonix bleef de Pegasus Premium SL Belt, de Kalkhoff Endeavour en de Batavus Bryte voor. 


Beste toerfiets: Gazelle Chamonix S30

Voor een toerfiets is het rijgedrag erg belangrijk. Je wilt immers comfortabel fietsen als je een lange fietstocht maakt. Als enige toerfiets haalde de als beste toerfiets uitgeroepen Gazelle Chamonix S30 op dit punt de volle vijf sterren. Ook op de afmontage (de gebruikte onderdelen) haalde de Gazelle Chamonix de maximale score. Met een eindcijfer van 8,6 eindigde deze beste toerfiets uit de Telegraaf Fietstest 2017 ver voor de rest.

De Gazelle Chamonix scoort erg hoog op rijcomfort en bewijst daarmee dat vering bij een moderne fiets niet meer nodig is.  Dit is namelijk geen verende fiets. Verder beschikt de toerfiets over derailleurversnelling. Met 3 x 10 versnellingen kun je overal uit de voeten. Door het grote aantal versnellingen zijn de stappen tussen de ene en andere versnellingen erg klein zodat je altijd een fijne versnelling kunt vinden. Ideaal bij harde tegenwind en fietsen in heuvelig gebied.Ook is de Gazelle Chamonix Sportive licht (15,2 kilo) en beschikt de fiets over veilige hydraulische Magura HS11 remmen. Het damesmodel beschikt over een lage instap, bij het herenmodel kan het niet door de stang. Het stuurgedrag is heel direct en de rijeigenschappen zijn zo sportief als je van een fiets als deze mag verwachten.

Kijk bij de beste winkels voor een Gazelle fiets waar je deze beste toerfiets (en andere goede fietsen) tegen de laagste prijs kunt aanschaffen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.