Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Gazelle Chamonix

De Gazelle Chamonix is een goede Gazelle hybride fiets (ook wel toerfiets of trekking fiets genoemd).Een trekkingfiets / hybride / toerfiets is een fiets die beter geschikt is voor langere fietstochten dan een standaard stadsfiets. De toerfiets is vaak lichter, comfortabeler, luxer en voorzien van meer versnellingen dan een stadsfiets. Helaas is een fiets als de Gazelle Chamonix daarom ook duurder.

De toerfiets wordt ook wel hybride genoemd omdat het een kruising / middenweg is tussen een stadsfiets en een racefiets.

Maak hier kennis met de sportieve Gazelle Chamonix. Dit is een voorbeeld van een echte hybride, een goede fiets voor in de stad en voor mooie fietstochten in je vrije tijd.

Tip: Bij de aanbiedingen hybride fietsen vind je aanbiedingen van al dit soort toerfietsen bij de beste en goedkoopste winkels.
Gazelle Chamonix 

De Gazelle Chamonix is in diverse versies leverbaar. De Gazelle Chamonix S30 die eerder als beste hybride fiets uit de test van de Telegraaf kwam is niet meer leverbaar, maar geen nood, er zijn meer goede Gazelle Chamonix fietsen.

Gazelle Chamonix T30

De Gazelle Chamonic T30 is een waardig opvolger van de Gazelle Chamonix S30 (de beste toerfiets uitd e Telegraag fietstest). De 30 in de naam heeft betrekking op de 30 versnellingen. Zoveel versnellingen geeft aan dat we hier te maken hebben met een echte sportieve hybride, een mix van een stadsfiets en een sportfiets.

Dat merk je ook aan het lichte frame. De fiets weegt nog geen 17 kilo. Het is een Gazelle fiets die licht weegt, licht schakelt en licht rijdt.

Gazelle Chamonix T27

De Gazelle Chamonix T27 is een wat goedkopere versie van de T30. Deze versie beschikt niet over een Shimano Deore derailleur maar over een Shimano Alivio derailleur met 27 versnellingen. Ook heeft de Gazelle Chamonix T27  V-brakes in plaats van velgremmen met hydraulische bediening. 

Verder is deze versie van de Gazelle Chamonix gelijk.  De adviesprijs ligt 200 euro wat de Gazelle Chamonix T27 wel erg interessant maakt.

Gazelle Chamonix S8

De Gazelle Chamonix S8 is met zijn 8 versnellingen minder een toerfiets dan de T27 en de T30. De Gazelle Chamonix S8 wordt dan ook in de markt gezet als een stadsfiets. Eigenlijk is het een andere fiets, want ook het frame wijkt af van die van de toerfietsen. 

Op de Gazelle Chamonix S8 zit je meer rechtop, de kenmerkende houding voor op een stadsfiets. Ook heeft deze Gazelle Chamonix fiets geen vering. De prijs van de S8 is in vergelijking met de andere Chamonix versies hoog.

Kijk hier onder voor de actuele prijzen: