Imperial Dabman DAB+ radio's

Zoek je de beste DAB+ radio? Kijk dan vooral een naar een Dabman radio van Imperial. De Imperial Dabman radio's worden keer op keer als beste DAB+ radio getest.

Imperial Dabman i200 radio

Is een radio een ouderwets apparaat? Nee, absoluut niet als je een radio van de laatste generatie neemt. Een moderne radio speelt niet alleen FM-radio af, maar ook DAB+ digitale radio en internetradio. En je kunt muziek van computer, tablet of smartphone naar de radio streamen. 

Met een moderne radio is veel mogelijk. Een uitgebreide hedendaagse radio is een FM-radio, DAB+-radio, Internet-radio en netwerk-speaker in één.

Tip: De beste en goedkoopste aanbieders van alle goede DAB+ radio's vind je op Beste DAB+ Radio Kopen.

Hier kijken we naar de Imperial Dabman DAB+ radio's. Deze DAB radio's zijn vaak als beste radio getest. Imperial brengt diverse versies van zijn Dabman uit. 

Hieronder kijken we naar diverse versies van de Imperial Dabman DAB+ radio. Maar eerst de aanbiedingen van de beste winkels waar je een Dabman goedkoop kunt kopen.Imperial Dabman i200

De vele duizenden radiostations die op internet te vinden zijn kun je allemaal beluisteren met een Imperial Dabman radio. Het aanbod stopt dus zeker niet met een handjevol FM-kanalen. De hele wereld komt binnen met deze op internet aan te sluiten radio.

Imperial Dabman i200 radio dab+


Maar ook de gewone radiostations ontvang je met de Imperial Dabman i200 in de allerbeste kwaliteit. Het is namelijk een DAB+ radio die het digitale radiosignaal uit de ether kan ontvangen. Maar ook digitale signalen van dichter bij huis kunnen ontvangen worden. Sluit de Imperial Dabman i200 aan op je WiFi netwerk en je kunt vanaf alle aangesloten apparatuur zoals smartphones, tablets, computers en laptops muziek streamen.

De radio kan bedient worden met een afstandsbediening, maar dankzij een app kun je ook je telefoon hiervoor gebruiken. De radio kan geleverd worden met een bruine, zwarte of witte behuizing.


Imperial Dabman i200 radio digitaal


En ook niet geheel onbelangrijk, uit de Imperial Dabman i200 radio komt een prima geluid.


Imperial Dabman i200CD

De Dabman i200 kent nog een speciale versie, een Imperial Dabman met CD-speler. Een aanrader als je nog een grote verzameling CD's hebt en geen plannen hebt deze schijfjes te digitaliseren.

Imperial Dabman i220

Maar het kan beter, met de Imperial Dabman i220 , die enige tijd geleden is uitgeroepen tot de beste digitale radio voor in huis. Ook deze versie van de Imperial Dabman betreft een portable radio, maar hij is voor mobiel gebruik wel wat aan de grote kant. 

De Imperial Dabman i220 lijkt op het eerste gezicht sterk op de Dabman i200 maar er zijn verschillen. Dat begint al met het design. De i220 is iets groter en meer rechthoekig van vorm. De i200 heeft rondere vormen. Het grotere formaat van de Imperial Dabman i220 komt mede door het grotere display. .Verkrijgbaar in de kleuren bruin, zwart en wit


Wil je je Imperial Dabman op bekabeld op je netwerk aansluiten? Dan zal je moeten kiezen voor de i220, want deze beschikt naast WiFi en bluetooth ook over een ethernet poort. De Imperial Dabman i200 mist deze aansluiting.

Maar het belangrijkste verschil tussen de Imperial Dabman i220 en de Imperial Dabman i200 is het geluid, De i220 heeft met 20 watt meer vermogen dan de i200 die het met 15 watt moet doen. Ook kent de Imperial Dabman i220 meer in te stellen voorkeurzenders (20 i.p.v. 5).

Dit alles heeft natuurlijk wel tot gevolg dat de Imperial Dabman i220 duurder is. Al is het prijsverschil niet heel groot. Kijk bij de bovenstaande Imperial Dabman aanbiedingen om deze DAB+ radio's goedkoop te kopen.


Meer versies van de Imperial Dabman

Naast de bovengenoemde Imperial Dabman DAB+ radio's zijn de nog mer Dabmans te koop. Hieronder een kort overzicht van de meest populaire Dabman radio's.

Imperial Dabman i205
Grotere versie van de Dabman. Geen portable model maar een echte DAB+ tafelradio.

Imperial Dabman i150
Goedkope Imperial Dabman zonder bluetooth. Je kan muziek wel via WiFi streamen,

Imperial Dabman  i205CD
De Imperial Dabman i205 met CD-speler.

Imperial Dabman i400
Modern vormgegeven versie van de Imperial Dabman DAB+ radio. Met WiFi en Bluetooth.

Imperial Dabman i160 
Kleine Dabman DAB radio met WiFi en Bluetooth ondersteuning.

Imperial Dabman i550CD
Imperial dab+ receiver voor in je stereoset. Dit is dus geen tafelradio maar een HiFi component. Met ingebouwde versterker, maar zonder ingebouwde speakers. Met CD speler.

Imperial Dabman i450
Ook de Imperial Dabman i450 zou je dankzij de platte vormgeving in je stereo set kunnen opnemen, maar deze Dabman werkt ook zelfstandig als tafelradio, met eigen speaker.

Imperial Dabman i450CD
Ook de Dabman i450 is met een ingebouwde CD speler verkrijgbaar.

Imperial Dabman PBB2
Goedkope Imperial Dabman portabele DAB+ radio / CD-speler zonder streaming mogelijkheden (geen WiFi, geen Bluetooth).

Imperial Dabman 13
Een andere goedkope Imperial Dabman portabele DAB+ radio. Een klein draagbaar DAB+ radiootje zonder streaming mogelijkheden.

Imperial Dabman 65
Dit is een compleet ander soort Dabman. De Imperial Dabman 65 zorgt er voor dat je via je "gewone" FM autoradio toch naar DAB+ zenders kunt luisteren. De Imperial Dabman 65 ontvangt digitale radio en stuurt dit via de FM frequentie naar je autoradio.

Meer Dabmans
En zo zijn er nog veel meer Imperial Dabman DAB+ radio's. Bij de bovenstaande Imperial Dabman aanbiedingen van Bol.com vind je ze allemaal.

Over Imperial

Imperial is een Duitse specialist in audio aparatuur. Naast de Dabman DAB+ radio's maakt Imperial ook portable speakers, koptelefoons, wekkerradio's e.d. Imperial staat bekend als een kwalitatief goed merk dat ook veel aan productontwikkeling doet.


>>> TIP: Je vindt bij bovenstaande winkels ook een Radio Keuzehulp waarmee je snel en makkelijk een selectie kunt maken met de voor jou beste radio's.

Zie ook: Meer beste radio's uit de test


Onderwerp:
Overzicht van Imperial Dabman DAB+ radio's, met speciale aandacht voor de Imperial Dabman i220 (eerder als beste DAB+ radio getest) en de Imperial Dabman i200 (eerder de beste koop uit de DAB+ radio test). Met aanbiedingen van de Imperial Dabman radio's bij de beste en goedkoopste winkels.