Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test lage wandelschoenen

Redactie     14:55    


Lage wandelschoenen zijn goede allround wandelschoenen. Vroeger werden lage wandelschoenen vooral gebruikt op goed begaanbare paden, maar tegenwoordig zijn deze schoenen ook vaak geschikt voor zwaardere terreinen. Hier de drie lage wandelschoenen die als beste getest zijn.

Deze wandelschoenen test is uitgevoerd door Op Pad, het outdoormagazine van de ANWB. Twee wandelschoenen kwamen als beste wandelschoenen voor zowel dames als heren uit de test, de Salomon Evasion 2 GTX en de Scarpa Zen Pro.

Dit zijn twee behoorlijk verschillende soorten lage wandelschoenen. Hieronder meer informatie over de beste lage wandelschoenen uit de ANWB wandelschoenen test.

Beste allround lage wandelschoenen: Salomon Evasion 2 GTX 

De Salomon Evasion 2 GTX  is de allrounder van de twee lichte wandelschoenen die als beste getest zijn. Beide testwinnaars haalde het maximaal aantal punten, maar door zijn hogere allround capaciteiten en lagere prijs kun je deze wandelschoen van Salomon als beste wandelschoenen beschouwen.


De Salomon Evasion 2 GTX is een lage wandelschoen met een goede pasvorm, een goede pasvorm en een soepele manier van lopen. De lage wandelschoenen bieden goede grip op alle terreinen. Een uitstekende allround wandelschoen dus. De schoenen zitten comfortabel en voorkomen vermoeide voeten.


Beste lage wandelschoenen licht terrein: Scarpa Zen Pro

Zen Pro van Scarpa haalde eveneens de hoogste score maar is minder geschikt voor zwaar terrein en bovendien wat duurder dan de Salomon Evasion 2 GTX wandelschoenen. De Scarpa Zen Pro doet sterk aan een hardloopschoen denken, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua eigenschappen. 

Door het ontbreken van een membraan zijn deze wandelschoenen minder goed tegen water bestand, maar daarentegen zijn ze wel weer goed tegen transpiratie.Beste lage wandelschoenen voor dames: Keen Terradora 

En dan hebben we nog een derde winnaar. De Keen Terradora. Deze wandelschoen is er echter alleen in een versie voor vrouwen terwijl de twee bovenstaande lage wandelschoenen er zowel als damesschoen als herenschoen zijn.

De Keen Terradora blinkt uit in loopcomfort en ook de demping is zeer goed. Evenals de Salomon is deze lage wandelschoen van Keen een prima allrounder.


Kijk bij de aanbevolen winkels voor wandelsschoenen voor al deze lage wandelschoenen (en nog meer goede lage wandelschoenen) tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen van wandelschoenen


Onderwerp:
Bij een wandelschoenen test van de ANWB gepubliceerd in hun tijdschrift Op Pad (2017) kwamen wandelschoenen van Salomin, Scarpa en Keen als beste lage wandelschoenen uit de test. Hierboven informatie over deze beste wandeschoenen uit de ANWB test van wandelschoenen.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.