Beste lage wandelschoenen test

Kijk hier voor de beste lage wandelschoenen uit de test, met de beste lage wandelschoenen dames en heren. Deze test is uitgevoerd door ANWB Op Pad.

Beste lage wandelschoenen test ANWB

Lage wandelschoenen zijn goede allround wandelschoenen. Vroeger werden lage wandelschoenen vooral gebruikt op goed begaanbare paden, maar tegenwoordig zijn deze schoenen ook vaak geschikt voor wandelingen op zwaardere terreinen. Hier heb ik de drie lage wandelschoenen die door ANWB OP Pad als beste getest zijn.

Deze lage wandelschoenen test is uitgevoerd door Op Pad, het outdoor magazine van de ANWB. Twee wandelschoenen kwamen als beste lage wandelschoenen voor zowel dames als heren uit de ANWB test. Het betrof de Salomon Evasion 2 GTX en de Scarpa Zen Pro.

Dit zijn twee behoorlijk verschillende soorten lage wandelschoenen. Hieronder meer informatie over de beste lage wandelschoenen uit de ANWB wandelschoenen test. Voor dames heb ik nog een derde best geteste lage wandelschoen.

Beste allround lage wandelschoenen: Salomon Evasion 2 GTX 

Maar eerst de beste lage wandelschoen uit de test die voor de meeste wandelaars het meest geschikt zal zijn. De Salomon Evasion 2 GTX  is de allrounder van de twee best geteste lage wandelschoenen. 

Beide testwinnaars haalde het maximaal aantal punten, maar door zijn hogere allround capaciteiten en lagere prijs kun je deze wandelschoen van Salomon als beste wandelschoen beschouwen.


Beste lage wandelschoen allround: Salomon

Beste lage wandelschoen allround: Salomon


De door de ANWB best geteste Salomon Evasion 2 GTX is een lage wandelschoen met een goede pasvorm die door zijn flexibiliteit zorgt voor een soepele manier van lopen. De lage wandelschoenen bieden goede grip op alle terreinen. Dit is dus een uitstekende allround wandelschoen. De wandelschoenen zitten comfortabel en voorkomen vermoeide voeten.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat lage wandelschoenen die je voor wandelingen in Nederland gebruikt comfortabel en licht zijn om te dragen. Voor wandelingen in de bergen en op echt slechte terreinen ontkom je vaak niet aan zware robuuste schoenen, maar deze zitten een stuk minder aangenaam, en voor gebruik in Nederland heb je echt niet van die power wandelschoenen nodig.

En een sterk punt van de bovenstaande lichte wandelschoenen van Salomon is dat deze allround genoeg zijn om ook in de Ardenne  of Limburgse heuvels, of op onverharde paden op de Veluwe, toch aangenaam te kunnen wandelen.


Beste lage wandelschoenen licht terrein: Scarpa Zen Pro

De lichte Zen Pro wandelschoen van Scarpa haalde eveneens de hoogste score maar deze lage wandelschoenen zijn minder geschikt voor zwaar terrein dan de Salomon schoenen. Bovendien zijn ze wat duurder dan de Salomon Evasion 2 GTX wandelschoenen. 

De Scarpa Zen Pro lage wandelschoen doet sterk aan een hardloopschoen denken, niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua eigenschappen. Dat heeft voordelen qua comfort, maar zorgt er wel voor dat deze outdoor schoenen minder goed zijn op zwaardere terreinen en ondergronden.

Door het ontbreken van een membraan zijn deze lage wandelschoenen minder goed tegen water bestand, maar daarentegen zijn ze wel weer goed tegen transpiratie.


Beste lage wandelschoenen licht terrein: Scarpa

Beste lage wandelschoenen licht terrein: Scarpa


Beste lage wandelschoenen voor dames: Keen Terradora 

En dan hebben we speciaal voor vrouwen nog een derde winnaar uit de test. Het betreft de Keen Terradora. Deze lage wandelschoen is er echter alleen in een versie voor vrouwen terwijl de twee bovenstaande lage wandelschoenen zowel als damesschoen als herenschoen verkrijgbaar zijn.

De Keen Terradora blinkt uit in loopcomfort en ook de demping is zeer goed. Evenals de Salomon is deze lage wandelschoen van Keen een prima allrounder. Bovendien is dit een lage wandelschoen die special voor de vorm van een (gemiddelde) damesvoet en voor de eigenschappen van het vrouwelijk lichaam zijn ontworpen. Dit maakt de Keen Terradora tot de beste lage wandelschoen voor dames die ik van harte kan aanbevelen.

Beste lage wandelschoenen dames: Keen

Beste lage wandelschoenen dames: Keen


Kijk bij de aanbiedingen wandelschoenen voor al deze beste lage wandelschoenen (en nog meer goede lage wandelschoenen) tegen de laagste prijs bij de beste winkels waar je goede wandelschoenen goedkoop kunt kopen.

Zie ook: Meer testen van wandelschoenen


Onderwerp:
Bij een wandelschoenen test van de ANWB gepubliceerd in hun tijdschrift Op Pad (2017) kwamen wandelschoenen van Salomon, Scarpa en Keen als beste lage wandelschoenen uit de test. Hierboven informatie over deze beste lage wandelschoenen uit de ANWB test van wandelschoenen.